FRÅGOR OCH SVAR

 
 
 
 
 


 

 

Stort tack till alla er som kommer in och läser och har frågor.

 

Jag vet att ni är många som har skrivit in och ställt frågor och som nu söker svar.

Jag kommer tyvärr inte att hinna med att svara och därför ber jag er att inte skriva in nya frågor.

 

 

   Ni alla är varmt välkomna att läsa här på frågor och svar.

Jag hoppas att ni får svar på några av era frågor och funderingar.

 

Scrolla vidare neråt, så hittar du mycket bra att läsa eller klicka på menyn högst upp till höger.

  Hoppas att du finner svaren på dina frågor.

 

 

 

*

 

 

 

 

FORSKNING VISAR: Det finns ett liv efter döden.

Ett liv efter döden - kan det vara möjligt?

Ja, svarar forskarna.

En ny studie visar nämligen att vårt medvetande fortsätter efter att hjärnan lagt av.

ANNONS:

Fram tills nu har den utbredda medicinska sanningen varit att hjärnan kan fortsätta leva i max fem minuter efter att hjärtat slutat slå. Men det finns faktiskt fall där personer varit kliniskt döda längre än så - utan att deras hjärnor tagit skada.

Och nu tyder en ny studie på att personer som överlevt hjärtstillestånd varit vid medvetande, trots att deras hjärnor inte fungerat.

Enligt den amerikanska undersökningen, som genomfördes bland 140 patienter som varit "döda" under en begränsad tid, kunde 46 procent av deltagarna minnas fragment på teman som rädsla, djur/växter, ljussken, våld/förföljelse, déjà vu och familj. Två procent kunde komma ihåg att de sett och hört händelser relaterade till återuppväckandet.

Även tidigare forskning har indikerat att hjärncellerna inte upplöses direkt när hjärnan lägger av, utan att det kan dröja timmar innan alla neuroner dör, skriver Medical Daily. De färska resultaten stärker alltså detta.

Enligt forskarna bakom studien pekar informationen på att sinnet och hjärnan kan vara separerade från varandra.

– Så kallade nära-döden-upplevelser kan inte definieras som hallucinationer, sa professor Sam Parnia under en paneldiskussion på The New York Academy of Sciences.

TILL MINNE AV

 

 

Här inne minns vi våra nära och kära, även våra djur är välkomna här inne.

Vi ställer inga frågor här utan denna sida är endast till för att skriva en hälsning till dem vi saknar och tänker på.

LÄSARNAS EGNA FILMTIPS

Här tänkte jag att ni själva skulle få rekommendera och berätta lite om bra andliga filmer som ni själva har sett.

OBS: ENDAST ANDLIGA FILMER

VAD ÄR EN TVILLINGSJÄL?

Tvillingsjälar/tvillingflammor är två själar ( människor ) som har skapats i början från en enda själenhet, med manliga och kvinnliga aspekter tillsammans. Den här enheten av själsenhet var en enad energisfär av manligt och kvinnligt och delas sedan upp i två själar som skapar tvillingsjälar. Var och en av dessa två själar blir efter delningen en egen och fullständig själ. Precis som en cell som delas och blir till nya kompletta celler. Varje själ har allt som krävs för att bli en komplett fungerande själ. Själarna delades upp i manlig energi och till en kvinnlig energi. Varje själ behåller även en del av den andra inom sig.

Ying och Yang symbolen är en av de bästa som illustrerar detta med varje sida som håller en liten prick i den andra.Vi känner alla en stark längtan, en känsla av att söka efter sann kärlek eftersom vi alla längtar att få länka ihop oss med vår tvillingsjäl. I Bibeln beskrivs äktenskapet.... " Skall en man lämna sin far och mor och hålla fast vid sin hustru , och de skall bli ett kött " och även " Vad Gud har fogat samman får människan inte skilja åt ." Den dubbla lågan/tvillingsjälen är den enda där det är bokstavligt, istället för bara bildligt genom en kontrakt av äktenskap. Tvillingsjälar är evigt gifta i sina väsen/själar, som ingen kan ändra på. Så,även om man gifter sig med någon annan än sin tvillingsjäl här på jorden så tillhör man/är gift med sin tvillingsjäl för evigt.

 

 


När vi förstår att allt i skapelsen består av vibrerande energi,så kan man förklara att tvillingsjälar är två individer som vibrerar med exakt samma ton och på exakt samma frekvens i sina själar. Det finns bara en som matchar vår exakta tonart och vår frekvens. När vi är i närheten av vår tvillingsjäl så känner vi det genom dessa vibrationer, av samma ton och frekvens. Man känner av en stark kärlek som matcher ens egen. Känslan är mycket trygg och den känns naturlig. Känslan är mycket mjuk...men ändå anmärkningsvärt stark .

Tvillingsjälar känner igen varandra på en gång, på en själslig nivå. Även om en person aldrig har varit väldigt andlig, så kommer de plötsligt få en känsla av att det känner personen mycket väl. Att man har träffats förut. Den fysiska utseendet kan också vara bekant, men igenkännandet märks starkare på insidan och antänder en eld inuti tvillingarnas hjärtan.

En stark attraktion och dragningskraft uppstår. Ibland omedvetet eftersom jaget inte kan räkna ut direkt vad detta är. Det kan orsaka att en utav person vill backa ur från det hela eller så blir det en slags förnekelse tills de har listat ut det hela. Tvillingsjälen känns välbekant i den djupa delen av själen. Många saker kan tyckas vara helt din motsats till sig själv och kanske inte är den typ av människor du brukar umgås med . Trots detta kan du komma på dig själv med att tänka, " Jag känner den här personen. "

Vi kan känna oss hemma med många själsfränder eller själsfamiljemedlemmar som vi har och har haft under flera livstider med. Men att träffa sin Tvillingsjäl är något helt annorlunda. Det mötet är alltid den mest intensiva och livsförändrande händelsen. Det finns bara en vacker och perfekt komplement till varje människas själ och det din tvillingsjäl. Ingen annan kan få dig att känna dig så hel och så trygg.

 

HU KAN VISSA VETA ATT DE SKA DÖ?

 

Har fått många frågor som handlar om hur vissa som ska dö, kan veta det i förväg  Det kan handla om allt från flera dagar till bara några timmar innan.

Många har varit med om att en anhörig har ringt bara några få timmar innan de ska dö och det verkar som om de själva vet om att de inte har så mycket tid kvar. Det tycks veta att det snart är dags.

Hur kommer det sig att det kan veta att de snart ska dö?

Det finns några förklaringar till det här. En del får reda på att det bara har några dagar/timmar kvar genom sina guider,som de ofta beskriver som änglar. Sen, så kan det vara någon anhörig som har väntat på att han/hon ska komma över och som har varit där hos den döende i flera veckor/dagar. De kan då tala om för den som ligger inför döden att det snart är dags och om de vill ta Farväl av sina nära och kära så är det bäst att de ringer och ber dem att komma.

Det tar ett tag att vänja sig med att vara "död" också. Det kan ta olika  lång tid att känna av eller få ett tecken från den som har dött. Ibland så kan man få besök samma natt/dag. Men, de flesta får vänta lite, allt från några dagar, till veckor till år. Vad beror det här på?

Jo, det finns några förklaringar till det. Är man öppen för det andliga,då är det lättare för den döde att ta kontakt  till exempel i drömmar. Vill man för mycket,så kan det istället blockera, kontakten. Även sorg kan blockera ibland. Om man inte alls tror på ett liv efter döden så blir det också en blockering som gör det svårt för den döde att ta kontakt.

Men, varför tar det olika lång tid innan någon död/ande tar kontakt?

Det här är så individuellt, vissa som har dött har lätt för sig att ta kontakt och vet nästan på en gång hur de ska göra. Medan en del andar behöver lära sig hur man gör. Vissa andar behöver lång rehabilitering på andra sidan och måste själva få läka innan de kan ta kontakt.

Att gå till ett medium bara några dagar efter rekommenderar jag inte...Vänta gärna en längre tid...För  din egen skull och för den som har gått över. Det blir en bättre kontakt i det flesta fallen då. Han eller hon som har gått över behöver acklimatisera sig först. Det är en stor omställning  när någon man älskar dör. Men, det är också en stor omställning att dö.Tänk på det.

SÅ HÄR KAN LJUSET I "TUNNELN" SE UT!

Har försökt attt återskpa ljuset så som jag har sett det. Ungefär så här kan det se ut när ljuset håller på att växa. Det blir ca 3 meter i diameter när det är helt öppet.

Sen, sluts det och bara försvinner i intet, i rummet. Precis på samma sätt som när det kom. Som ett litet lufthål i luften. Det är inte så att det kommer ett ljus till den som ska dö. Ljuset finns redan hos oss, men det är dolt och visar sig bara när det är dags att ta sig hem. Som en triss lott. Du ser inte om du har vunnit förrän du har skrapat på ytan och under den ytan så finns siffrona. Ljuset fungerar ungefär på samma sätt, förutom att du inte behöver skrapa fram det =)

  GÅ IN I LJUSET OCH SILVERTRÅDEN GÅR AV

Jag vill personligen beskriva ljuset så här;

När vi dör och silvertråden "klipps" av från kroppen (sitter fast i solar plexus) då lämnar vi kroppen helt och hållet. Vi dör! Men, bara kroppen.

När vi dör så öppnas det en portal av ett starkt ljus precis där vi befinner oss. Det öppnas som ett litet ljust hål mitt i rummet och växer sig större och starkare. Det här ljuset är mycket klart och starkt, vi skulle aldrig klara av att se in i ljuset med våra kroppsliga ögon, för det skulle vara ungefär som det är för oss att stirra in i solen med helt öppna ögon. Ljushålet är ca 3 diameter.

När man först kliver in i det så kan man först få en känsla av lite, lite skrämmande, men det går över lika fort. Du står i för stadiet av ljuset...om du har dött i en olycka, försök till självmord, operationsbordet etc. Så, kan du ibland få välja om du vill fortsätta att gå in i ljuset och ut till andra sidan. Eller kliva ut ljuset och fortsätta ditt liv. Vilket man än väljer så händer det samma sak med ljuset. Det drar sakta, men ändå kanske så fort ihop sig. 

Om ljuset skulle öppna upp sig i ditt vardagsrum,så är ljuset så starkt att man inte kan se igenom det,det upplevs bara som ett stort ljushål. Du kan inte se dina möbler pga av det starka ljuset. Ljuset tar allt i överhand. men, så fort det drar ihop sig och sluter sig, då, ser du ditt rum igen.

 

Men, om man väljer att fortsätta in i ljuset?

Om du fortsätter att gå in i ljuset så kommer du efter en kort sekund att se att någon väntar på dig. Någon som du har kär eller någon älskad släkting, även ditt/dina husdjur kan möta dig här. När, ni sedan vandrar igenom ljuset tillsammans. så kommer du ut ur ljuset och ett nytt liv väntar på dig där. Andra sidan ser ut ungefär som här på jorden. fast allt är mer klart och intensivt, men mjukt. Mycket pastellfärger och ljus. Atmosfären är harmoniskt och lugn.Här kan du skapa ditt liv så som du vill ha det. Du skapar din omgivning efter din egen fantasi. Och man kan skapa fantasi tillsammans och "bygga" sitt eget hem!  Du kommer också att få tillfällen att träffa dina vänner, delar av din familj, dina husdjur m.m <3

SAKNAR DE OSS PÅ ANDRA SIDAN?

Jag vill börja med att besvara en mycket vanlig fråga och det är, Om våra nära och kära på andra sidan saknar oss lika mycket som vi saknar dem?  Svaret är ; Ja, det gör de, men inte lika mycket som vi saknar dem. Låt mig förklara.

Man saknar någon som man inte har träffat eller pratat med på länge. Och att veta att man kanske aldrig mer kommer att kunna få träffas igen, inte ens kunna ringa för att få höra rösten i telefonen. Det gör att vem som helst kan få panik. För man har en sådan längtan att vilja se den här speciella personen igen.  Man, vill kunna få hålla om honom/henne igen och få prata med honom/henne, kunna och göra saker ihop. Saknaden blir väldigt stor och livet känns tomt.

Men, så blir det inte riktig för dem som har gått över.  Varför? kanske du undrar;  När någon har dött och har gått över till den andra sidan så har de fortfarande möjligheten att se oss varje dag  om de vill. De har kvar valmöjlighet, vilket inte vi  längre har,för den togs ifrån oss när personen dog. 

Det är det här som är skillnaden, det är det här som gör att de inte saknar oss på samma sätt som vi saknar dem. Visst saknar de oss Och  ja, de tycker att det är jobbigt att inte kunna prata och krama om oss som förrut. Men, det vet något som de flesta inte vet.  Att vi med 100% säkerhet kommer att ses snart igen. Att vi bara har tagit oss en liten paus från varandra.

Men, allt handlar egentligen om tid. När vi är i Andevärlden så tar  vi inte med våra fysiska kroppar och vi befinner oss inte längre i den fysiska dimensionen. Andevärlden  är inte bundna av dag och natt (endast i denna dimension)   Andevärlden vibrerar i en mycket snabbare takt än oss. Det är därför vi inte kan se dem.

De är precis som med el, eller som när du lyssnar på din radio, som består av radiovågor som rör sig med ljusets hastighet. Det är just det här som är orsaken till att vi inte kan se våra nära när de tittar in till oss på ett besök, men ibland verkar det som om vi kan se en skugga i ögonvrån och ibland så kan vi höra av att de finns här.

När vi är i en mycket avslappnad eller meditativt tillstånd så blir det möjligt för oss att känna eller se energin som vibrerar runt omkring oss från våra nära och kära mer tydligare.

Så, de som lever på andra sidan vänjer sig med att leva utan tid, Så, deras tid och  väntan på att vi ska komma över till dem på andra sidan går mycket fortare för dem än för oss.

Men, de är medvetna om vår tid och vilken tid det är här i vår värld.

De på andra sidan är inte långt bort i från oss. De är bara en tanke i från och de på andra sidan försöker alltid att visa oss att de är okej och att de" överlevde döden".

När vi är ledsna och saknar dem, så kan du vara säker på att de kommer för att försaka att trösta oss. Leta efter tecken på att de försöker att ta kontakt med dig. De som nu bor på andra sidan är nu mycket duktiga på att styra andra energier,efter som kroppen som vi hade förrut blockerade mycket av vår energi utåt. Men, nu utan kroppen så kan de manipulera el. De kan få lampor att blinka, byta kanal på tv:n, starta micron m.m

Allt som de gjorde här på jorden och allt som de kände, tar de med sig till andra sidan. Döden tar inte bort deras minnen, minnen finns kvar och  kärleken som de hade finns också kvar innom dem, i deras själar. Dina och mina minnen skulle inte försvinna bara för att vi te.x flyttar till ett annat land, och den du älskar, älskar du fortfarande. Och det är exakt samma sakför dem på andra sidan, Inget försvinner bara för att du dör och lämnar detta liv. Och den de älskar, älskar de fortfarande och för evigt! Döden är inget slut, den är bara ett nytt kapitel på ditt nya liv.

 

Det finns en liten söt och rolig historia om döden.

Det var två bröder som levde på jorden. Efter bara 35 år på jorden så blev den ena broder sjuk och dog, och kom direkt till den andra sidan.  Den andre brodern höll sig frisk och levde vidare i många år.  Medan den andra Brodern levde sitt liv, så gick den andra brodern på andra sidan, och väntade och väntade på sin bror.

Men,till slut  så så dog även den andra brodern.

Och när hans bror på andra sidan fick syn på sin bror som nyligen hade dött,så sa han högt och med ett leende på sina läppar "Jag trodde aldrig att du skulle dö någon gång" 

 

Tills nästa gång, Gör någon glad idag, sprid  kärlek, ljus & skratt...

ÄR DET ETT TECKEN FRÅN NÅGON PÅ ANDRA SIDAN?

 

HUR TAR DET KONTAKT?   

En av de vanligaste tecknen är lampor som blinkar när du går in i ett rum. Andar har möjligheten att "leka" med belysning och el. När vi lämnar våra fysiska kroppar genom processen av fysisk död, så består vår nya existens av elektromagnetisk energi eller ren energi. Det är därför som andarna använder sig av  elektriska saker för att ta kontakt med oss. Våra nära och kära runt omkring oss, kan plötsligt börja att manipulera lampor eller starta tv:n . Om du upptäcker att du köpt eller har bytt till nya lampor och de börjar att flimra/blinka eller gå sönder, kan du definitivt anta att någon försöker att skicka dig ett tecken eller bara vill säga Hej.

Förutom ljus, kan en ande manipulera många elektroniska apparater som datorer,microvågsungnen, tv:n, radion etc. De kan få TV: n att ändra till en annan kanal (vilket hända mig här om dagen) eller stänga av den.

Ibland så kanske du plötsligt får höra hans/henns favoritlåt/eller en låt som var er låt på radion. Ja, du det är sant, andar kan bli DJ för ett ögonblick om de vill. De kan placera en tanke i  ditt huvudet för att få dig att sätta på en viss kanal på radion när de vet att en viss låt spelas. Det kan också hända att de placerar en tanke i huvudet på Dj, på radiostationen så att han ska välja en speciell låt.

Du kanske har vaknat en morgon och innan du är riktigt vaken så får du en låt i huvudet, som får dig att tänka på en viss person. Allt det här är en hälsning från någon från Andra Sidan.

Det finns många sätt som en ande/person kan ge oss tecken på. Om du vet att en person i ditt liv bar en viss parfym eller använde ett speciellt rakvatten, så kan det hända att du plötsligt känner och upplever den doften, du kanske stannar upp och tänker "Den här doften känner jag igen" så efter ett tag så kommer du på vem som brukade ha den doften. Det är en hälsning just för den personen. Säg gärna "Hej..." så att anden/personen vet att du har uppfattat hälsningen.

Det finns så många andra tecken som du kan få från dina nära och kära som har gått över till den andra sidan. De kan och kommer att använda alla verktyg som finns tillgängliga för dem för att kunna ge dig ett tecken eller en hälsning på att de finns där. Några andra gemensamma resurser som Andevärlden använder för att få din uppmärksamhet är genom,fåglar, fjädrar, nyckelpigor och Fjärilar, bara för att nämna några. De ber oftast  dem  att komma i din väg. Plötsligt så kanske du börjar att få  dagligt besök av en fågel som du annars aldrig har sett.  Be gärna att få ett tecken från en ande/person som har gått över. Jag personligen brukar be om att få se en vit fjäder.

De kan också pilla dig lite i nacken eller i håret och även göra så att du plötsligt får gåshud.

Djur kan göra på samma sätt när de vill skicka en hälsning eller tala om för dig att de finns här fortfarande. Iband så kan man höra sitt djur gå på golvet, man kan känna hur någon hoppar upp och lägger sig i sängen och när man tittar så finns det ingen där..men det gör det, det är bara det att du inte kan se dem just dåDjur har också förmågan att de kan komma tillbaka till dig en gång till under din livstid, bara för att de trivdes hos dig eller för  att de inte var klara med något. Det är kanske därför djur lever mycket kortare tid än vad vi gör. De kan åka hem till  sitt djur rike och "ladda batterierna" för att senare komma tillbaka och vara med oss igen. Kanske för att trösta dig eller hjälpa dig när du är sjuk.Vissa djur finns i ditt liv för att ge dig tröst och stöd i livet. Djur är healers. Jag tror att alla Djur är utklädda änglar =)  För de älsakar oss precis som vi är.

 

 

VAD ÄR EN EMPAT?

En empat känner av andras känslor väldigt mycket, andar som andras. En Empat påverkas starkt av andras känslor.
Andar och andra människor kan föra över sina känslor till empater. Genom ditt Sjätte sinne.


Är du en känslomässig Empat?

En Empat är mycket känslig, som ett fint avstämd instrument när det gäller känslor.  De känner allt. Intuitionen är som ett filter som de upplever världen igenom.  Empater är naturligtvis andligt anpassade och är mycket goda lyssnare.Empater har ett stort hjärta som de gärna delar med sig utav i både vått och torrt, de finns där för dig. De är en vårdare av världsklass.

Det som kännetecknar en empat är att de vet hur du mår, utan att du behöver säga något. De känner dina känslor,både på gott och ont. Tyvärr så kan andra,så som jag själv och många av mina elever, bli stress-sugande svampar Om man inte vet hur man skyddar sig förståss, .Men,detta väger upp med att man får uppleva mycket positiva känslor och man kan glädjas oerhört mycket över småsaker. Om Empaten omger sig med harmoni och kärlek, så tillgodogörs sig kroppen och själen detta och personen kan växa och blomstra.  Negativa tankar och energier känns ofta utmattande.
När empaten absorbera effekten av stressande känslor kan det utlösa panikattacker, depression, mat, sex och drog missbruk, och en uppsjö av fysiska symptomer som trotsar traditionella medicinska diagnoser av trötthet.

Empatin behöver inte få dig att känna hela tiden. Det går att få kontroll över den.

För att avgöra om du är en emotionell EMPAT
Så svara på de här frågorna

•Jag upplever mig som "alltför känslomässigt" eller alltför känslig?
• Om en vän är upprörd, börjar jag känna det också?
•Är mina känslor lätta att såra?
• Blir jag känslomässigt dränerad av folkmassor, behöver jag vara ensam för att återhämta mig?
• Blir jag stressad av buller, lukter eller för mycket prat.
• Behöver jag min egna bil så att jag kan bestämma själv när jag vill åka därifrån?
• Äter jag för mycket för att kunna hantera känslomässig stress?
• Är jag rädd för att bli uppslukad av intima relationer?


 Om du svarar "ja" på 1-3 av dessa frågor, är du åtminstone en del EMPAT.  Svara  du"ja" på mer än 3 av dessa frågor så har du hittat din känslomässiga typ.

Känner du att du är en Empat så ta ansvar för dina känslor istället för att ständigt drunkna i dem. Att förstå din empati kommer att förbättra din egenvård och relationer.

Att vara empat är en andlig och medial gåva,som du ska ta hand om och vårda.

Läs mer om hur det är att vara medial.Här!

DIMENSIONER

Hur skulle du reagera om jag sa att det finns andra dimensioner där ute och att en av de dimensionerna börjar redan bara några centimetrar ovanför dina egna fötter? En utav de dimensionerna kallar vi för "Den andra sidan"

Som medium och andlig person så är det inte något nytt för mig att det finna andra dimenstioner och även andra världar. Så, jag blir lite glad när vetenskapen börjar förstå och hitta bevis (som vetenskapsmän alltid behöver) för att det finns andra dimensioner och också även andra levande varelser.

Så, här beskriver tre forskare vid amerikanska Stanford University.

Det universum vi ser när vi tittar ut i rymden är bara en liten del av kosmos. De få stjärnor, några tusen bara, som syns en klar kväll är våra närmsta grannar, delar av den mäktiga galaxen Vintergatan. Alla de hundratals miljarder stjärnor som utgör andra, främmande galaxer, kan vi bara skymta som fläckar av damm och bara våra största teleskop orkar lösa upp dem i enskilda stjärnor. Mörka fält av gas skymmer också sikten vilket gör utsikten än mer problematisk. Att våra ögon dessutom bara kan uppfatta en liten del av spektrat gör universum än mörkare.
Det är som om vi vore guldfiskar på botten av ett akvarium, fullt upptagna av vår egen värld och bara skymtande de okända omgivningarna på andra sidan glaset. När vi då och då kan se något utanför skålens glasvägg är det förvrängt och svårobserverat.

Många dimensioner
Nu har tre forskare vid amerikanska Stanford University presenterat en teori som i ett slag befolkar universum med en till synes oändlig rad av guldfiskskålar, osynliga för oss men kanske ändå möjliga att upptäcka. De tre forskarna Nima Arkani-Hamed, Savas Dimopoulos och Georgi Dvali beskriver sin teori i augusti-numret av den ansedda tidskriften Scientific American. Teorin går ut på att vårt universum kan ha ett oändligt antal grann-universa bara några millimeter från oss. Avståndet kan låta löjligt litet men problemet är att de partiklar som vår egen materia är uppbyggd av inte verkar kunna färdas mellan de olika dimensionerna. Om så är fallet kan vi aldrig komma i kontakt med eventuella varelser i de andra "akvarierna".

Den enda kraft som obehindrat verkar kunna passerar från dimension till dimension är gravitationen - tyngdkraften. Genom att mäta gravitationseffekter ned till nivåer under en millimeter skulle vi kunna upptäcka dessa andra dimensioner. Och sådan forskning pågår. Om teorin håller kan vi få ett svar på om vi har osynliga grannar i parallella världar inom 5-10 år.

Svag gravitation
Tanken på att det kan finnas andra dimensioner vid sidan av de fyra vi dagligen använder oss av (höjd, bredd, längd och tid) är inte ny. Men det är först nu som vi genom den nya teorin kan ana hur andra universa skulle kunna samexistera med vårt eget så nära att tanken svindlar. Dessa osynliga dimensioner kan vara uppbyggda av materia och planeter precis som vårt universum. Inget hindrar att där också kan finnas levande varelser. Å andra sidan kan det se helt annorlunda ut, vara uppbyggt av andra sorters partiklar och lyda under andra lagar.
Enligt de tre forskarna kan vårt eget universum vara krökt som ett oändligt långt pappersark vars bana slingrar sig fram och tillbaka. Tänk dig att du tar ett A4-papper och mjukt böjer det så att det blir dubbelt, men lämnar en millimiterstor spalt av luft emellan ytorna. Du kan fortsätta vika det så att lagren blir allt fler tills pappret tar slut.
Om du sedan gör ett kryss på ovansidan av den översta pappersytan och ett likadant på den understa så ser du nu att flera lager skiljer de båda punkterna åt. Om du tänker dig punkterna som galaxer i vårt universum och det vikta pappret som rymden mellan dem så måste du resa hela den slingrande, miljarder ljusår långa vägen längs papprets alla krökar för att ta dig från ena galaxen till den andra. Det är också den väg som en ljusstråle tar.
Men gravitationen har hittat en genväg. Istället för att ta "omvägen" längs papprets yta så sticker gravitonerna iväg som små nålar genom de många papperslagren. På så sätt genar gravitationen genom dimensionerna innan den når oss. Stanford-forskarna menar att gravitationsvågor kan passera på samma sätt från vårt universum till andra universa som befinner sig i andra dimensioner. Och vice versa.
Den enda "signal" som kan nå oss över dimensionsgränserna är alltså gravitationen. Men gravitationen är faktiskt den minsta kända naturkraften. Trots att vi dagligen märker av den - särskilt när vi ramlar och slår oss - så är den oerhört svag och svår att mäta. Vi kan förstå hur svag gravitationen egentligen är när vi med hjälp av en liten magnet lyfter ett metallstycke från bordet och därmed i ett slag övervinner hela jordklotets samlade dragningskraft.

Omöjlig resa
Med vår nuvarande kunskap verkar det alltså omöjligt för oss att resa mellan vår dimension och en annan. Elektroner, protoner, fotoner och andra grundläggande partiklar kan helt enkelt inte röra sig över denna gräns. Fysikerna tänker sig våra tre rumsdimensioner som "fastklistrade" på en vägg från vilken bara gravitoner kan färdas.
Att tänka sig våra tre rumsdimensioner utplattade på detta märkliga sätt är en analogi som inte är alldeles lätt att förstå. Redan 1884 skrev författaren Edwin Abbott, under pseudonymen "A Square", boken "Flatland" på detta tema. I "Flatland" bor diverse tvådimensionella figurer som följaktligen endast kan röra sig i två riktningar: framåt och bakåt samt åt sidorna. Att det skulle finnas också en tredje dimension, höjd, är något okänt och främmande. När så en dag ett klot passerar genom Flatland kan invånarna först inte begripa vad som händer. De har ingen möjlighet att se eller förstå hur ett klot ser ut. Allt de kan registrera är hur en punkt på marken plötsligt växer sig större till en cirkel för att sedan åter minska till en punkt och därefter försvinna.
Men A Square får följa med klotet upp och får snart se hur världen i själva verket är tredimensionell. Från sin upphöjda position spekulerar han i hur detta nya tredimensionella universum kanske också det existerar som en liten del av ett ännu större, fyrdimensionellt kosmos.
Vi människor är i samma situation som A Square och det är närmast omöjligt för oss att föreställa oss fler dimensioner än dem vi vanligen lever i. Även om vi försöker skapa oss en bild av dem blir bilden av nödvändighet bara en tredimensionell modell av något mycket större.

Mörk materia
Stanford-forskarnas teori har också en annan, spännande aspekt. Den kan också förklara problemet med den mörka materian som anses uppta mer än 90 procent av universums massa. Den mörka materian märks i form av gravitationseffekter i rymden. Men när astronomerna har riktat sina teleskop mot dessa platser har de inte kunnat se några astronomiska objekt som kan förklara gravitationen.
Vårt experiment med det vikta pappret kan hjälpa oss att förklara vad som händer. Det kan nämligen vara så att ljuset från dessa himmelsobjekt fortfarande är på väg mot oss längs den slingrande omvägen runt kanten medan gravitationen tagit genvägen rakt igenom. Men det kan också vara så att den mörka massan i själva verket är tecknet på andra, parallella universa, bara någon millimeter ifrån oss men osynliga eftersom fotoner inte kan färdas över dimensionsgränserna.
Kanske kan vi i en framtid skicka gravitationssignaler in till dessa andra världar. Kanske får vi till och med svar. Men frågorna kring hur gravitationen egentligen fungerar är många och i dag vet forskarna inte ens hur gravitationen överförs eller varför den är knuten till just massor. Hur den skulle kunna användas för att skicka signaler med tillhör framtidens upptäckter.
Den nya teorin om ett multidimensionellt universum gör kosmos ännu märkligare och ännu mera komplext än vi tidigare tänkt oss. Om denna teori kommer att hålla är ännu för tidigt att säga. Men om den gör det blir sig universum aldrig mera likt.

 

 Det här har jag hämtat från UFO sverige

http://www.ufo.se/fakta/artiklar/dimensioner.shtml

VAD HÄNDER NÄR VI DÖR?

 

Vi är själar före födseln och efter döden. Din själ existerar med eller utan din kropp. Själen är den del av dig som aldrig har glömt sina tidigare liv eller sin förbindelse med den andra sidan. När vi dör, så är det bara kroppen som dör. Själen är evig och fortsätter att existera i andra världar.

Jag kan ärligt säga att det inte finns något att vara rädd för.

När man dör och själen ska göra sig fri från kroppen, kan man känna ett lätt ryck eller så kan man få en fallkänsla när själen skiljer sig från kroppen.

Iband så dör man väldigt fort, t.ex vid en olycka. då kan det vara så att man inte förstår vad som har hänt. Men det brukar klarna ganska så fort, när man plöstsligt får syn på en person som man känner igen, det kan vara en släkting eller någon man håller kär...Och ibland så får man hjälp av en ängel  eller av sin guide att finna sig till rätta.. 

När själen lämnar sin kropp, så brukar man kunna se sin kropp där man lämnade den.  Ibland så stannar man kvar en stund bland sina nära och kära som finns kvar på jorden. Ibland så kan själen stanna kvar hos familjen, under några dagar innan han han/hon går över till andra sidan.

 

 

"Att Gå Över" vanligtvis innebär det här en viss lycksalighet att flyta/färdas genom ett helande, varmt ljus. Ofta beskrivs det som en tunnel-upplevelse, men man kan också färdas genom färgglada moln, eller passera in och ut ur regnbågar.."Därefter befinner man sig själv i någon av ens egna version av "himlen". Detta kan vara en vacker plats som man känner igen från jorden, ett barndomshem, en plats man alltid längtat efter att besöka medan man levde här på jorden eller så kommer man någon annanstans som är obeskrivligt vacker.

När själen inser att han eller hon är död, är de ofta fyllda med kärlek och känner ett inre lugn.  Om man ser från den kristnas tro och var som står i biblen, så ska det vara harpa och änglakörer. Så, kan det naturligtvis bli...om du vill. Men,himlen verkar vara mera av en kopia av ett jorden, fast mycket vackre.

Allt är klarare i färgerna där, färger som vi inte kan uppfatta här på jorden. Ljuset är starkare och klarare, men man bli inte bländad. I denna värld, kan du skapa saker med hjälp av dina tankar... Du kan få bygga ett helt hus om du vill, bara egenom att fokusera dina tankar. Du kan besöka vilka platser du vill, bara tänk tanken, så är du där.

Du kan ändra ditt utseende för att vara i vilken ålder som helst,de flesta väljer att ligga nära sin favorit ålder som man hade här på jorden. Oavsett hur dina nära och kära väljer att se ut på andra sidan, så kommer du att känna igen dem i alla fall. Ögonen är själens spegel.

Många själar väljer att vila och njuta av den bästa som himlen har att erbjuda i många många år, efter det att de har gått över..  Vissa själar väljer att skapa "arbetstillfällen i himlen, såsom att hälsa nya avlidna välkommna, ta hand om husdjur som dör före sin ägare. Eller att bara hjälpa till med lite praktiska saker, en allt-i- allo. De kan också välja en situation på jorden, som de vill hjälpa till med.

 Och var exakt är då "där uppe?" Tekniskt sett så är himlen helt enkelt en annan frekvens, något ovanpå vår verklighet!  Precis som det finns radio-och tv-vågor som passerar genom dig och ditt hus just nu. Det finns olika frekvenser eller verkligheter som samexisterar! 

Tack och lov så är vi inte "mottagare" för alla olika frekvenser, för att det skulle bli ganska så förvirrande!  Men man kan lära sig att ställa in och arbeta med våra avlidna kära.
Så, som medium gör, ställa in sig på en annan frekvens.

 

Det händer oftare än man tror, att någon när eller kär besöker en mellan varven. De kan höra och känna när du tänker på dem och de brukar komma när du ropar efter dem. Hon eller Han känner att du saknar och längtar.

 
Men, med veteskapen om att vi kommer att få träffa de som har gått över före oss igen, så försök att se döden som något fint. De som har gått över före oss har helt enkelt åkt på en underbar, fantastisk semseter. Och de förbereder för din ankomst, när det är dags för dig att gå över. Men, det är mycket viktigt att du lever klart det liv som det är meningen att du ska leva. Det finns en mening med ditt liv och alla har en livsuppgift som bygger på gammal karma. Men det finns också nya saker som du behöver lära  och gå igenom för din andliga och personliga utveckling. Du skapar också en ny karma för varje gång du lever här på jorden.
 
 
Det är väldigt vacker och magiskt plats på andra sidan och det finns inget att vara rädd för där. Andra sidan påmnner mycket om vår jord,men färgerna är klarare och renare. Du kommer att träffa dina vänner, släktingar och djur.
 
Kärleken dör inte för att du dör. Dem som du älskar här på jorden kommer du fortfarande att älska på andra sidan. De som älskar dig här kommer alltid att älska dig. Ni kommer inte att tappa bort varandra heller, för ni har en starkt band till varandra och de kan aldrig brytas. Man vibrerar på samma frekvens. Ni alla tillhör en själsfamilj.
 
Ibland lånar man ut någon från sin själ-familj till någon här på jorden, eftersom den personen behöver just den personen som lärare eller har med karma att göra, men den personen kommer alltid tillbaka till sin själ-familj på andra sidan. Det är mycket sällan att tvillingsjälar lever ett helt liv här på jorden tillsammans. De kan träffas under en kortare period. Men oftas så lär det sig inte så mycket tillsammans, eftersom de är väldigt lika. Ibland händer det att man lever ett helt liv ttillsammans eftersom man vill ha ett litet lugnare liv på jorden eller av någon annan anledning som gör att man lever tillsammans i rent utbildnings syfte, eftersom vi alla är här för att lära oss så mycket som möjligt och utvecklas till kärleksfulla känsliga empater. Så,ni som är oroliga att inte hitta varandra igen behöver inte vara det, Ni hittar alltid tillbaka till varandra.
 
 
När du kommer över till andra sidan så kommer du och din guide att gå igenom saker och händelser som du var inblandad i här på jorden. Du skapar då en ny karma inför nästa liv. Och du väljer själv när du vill tillbaka till jorden för att leva ett till nytt liv.