FRÅGOR OCH SVAR

 
 
 
 
 


 

 

Stort tack till alla er som kommer in och läser och har frågor.

 

Jag vet att ni är många som har skrivit in och ställt frågor och som nu söker svar.

Jag kommer tyvärr inte att hinna med att svara och därför ber jag er att inte skriva in nya frågor.

 

 

   Ni alla är varmt välkomna att läsa här på frågor och svar.

Jag hoppas att ni får svar på några av era frågor och funderingar.

 

Scrolla vidare neråt, så hittar du mycket bra att läsa eller klicka på menyn högst upp till höger.

  Hoppas att du finner svaren på dina frågor.

 

 

 

*

 

 

 

 

VAD HÄNDER NÄR VI DÖR?

 

2012-07-25

Vi är själar före födseln och efter döden. Din själ existerar med eller utan din kropp. Själen är den del av dig som aldrig har glömt sina tidigare liv eller sin förbindelse med den andra sidan. När vi dör, så är det bara kroppen som dör. Själen är evig och fortsätter att existera i andra världar.

Jag kan ärligt säga att det inte finns något att vara rädd för.

När man dör och själen ska göra sig fri från kroppen, kan man känna ett lätt ryck eller så kan man få en fallkänsla när själen skiljer sig från kroppen.

Iband så dör man väldigt fort, t.ex vid en olycka. då kan det vara så att man inte förstår vad som har hänt. Men det brukar klarna ganska så fort, när man plöstsligt får syn på en person som man känner igen, det kan vara en släkting eller någon man håller kär...Och ibland så får man hjälp av en ängel  eller av sin guide att finna sig till rätta.. 

När själen lämnar sin kropp, så brukar man kunna se sin kropp där man lämnade den.  Ibland så stannar man kvar en stund bland sina nära och kära som finns kvar på jorden. Ibland så kan själen stanna kvar hos familjen, under några dagar innan han han/hon går över till andra sidan.

 

 

"Att Gå Över" vanligtvis innebär det här en viss lycksalighet att flyta/färdas genom ett helande, varmt ljus. Ofta beskrivs det som en tunnel-upplevelse, men man kan också färdas genom färgglada moln, eller passera in och ut ur regnbågar.."Därefter befinner man sig själv i någon av ens egna version av "himlen". Detta kan vara en vacker plats som man känner igen från jorden, ett barndomshem, en plats man alltid längtat efter att besöka medan man levde här på jorden eller så kommer man någon annanstans som är obeskrivligt vacker.

När själen inser att han eller hon är död, är de ofta fyllda med kärlek och känner ett inre lugn.  Om man ser från den kristnas tro och var som står i biblen, så ska det vara harpa och änglakörer. Så, kan det naturligtvis bli...om du vill. Men,himlen verkar vara mera av en kopia av ett jorden, fast mycket vackre.

Allt är klarare i färgerna där, färger som vi inte kan uppfatta här på jorden. Ljuset är starkare och klarare, men man bli inte bländad. I denna värld, kan du skapa saker med hjälp av dina tankar... Du kan få bygga ett helt hus om du vill, bara egenom att fokusera dina tankar. Du kan besöka vilka platser du vill, bara tänk tanken, så är du där.

Du kan ändra ditt utseende för att vara i vilken ålder som helst,de flesta väljer att ligga nära sin favorit ålder som man hade här på jorden. Oavsett hur dina nära och kära väljer att se ut på andra sidan, så kommer du att känna igen dem i alla fall. Ögonen är själens spegel.

Många själar väljer att vila och njuta av den bästa som himlen har att erbjuda i många många år, efter det att de har gått över..  Vissa själar väljer att skapa "arbetstillfällen i himlen, såsom att hälsa nya avlidna välkommna, ta hand om husdjur som dör före sin ägare. Eller att bara hjälpa till med lite praktiska saker, en allt-i- allo. De kan också välja en situation på jorden, som de vill hjälpa till med.

 Och var exakt är då "där uppe?" Tekniskt sett så är himlen helt enkelt en annan frekvens, något ovanpå vår verklighet!  Precis som det finns radio-och tv-vågor som passerar genom dig och ditt hus just nu. Det finns olika frekvenser eller verkligheter som samexisterar! 

Tack och lov så är vi inte "mottagare" för alla olika frekvenser, för att det skulle bli ganska så förvirrande!  Men man kan lära sig att ställa in och arbeta med våra avlidna kära.
Så, som medium gör, ställa in sig på en annan frekvens.

 

Det händer oftare än man tror, att någon när eller kär besöker en mellan varven. De kan höra och känna när du tänker på dem och de brukar komma när du ropar efter dem. Hon eller Han känner att du saknar och längtar.

 
Men, med veteskapen om att vi kommer att få träffa de som har gått över före oss igen, så försök att se döden som något fint. De som har gått över före oss har helt enkelt åkt på en underbar, fantastisk semseter. Och de förbereder för din ankomst, när det är dags för dig att gå över. Men, det är mycket viktigt att du lever klart det liv som det är meningen att du ska leva. Det finns en mening med ditt liv och alla har en livsuppgift som bygger på gammal karma. Men det finns också nya saker som du behöver lära  och gå igenom för din andliga och personliga utveckling. Du skapar också en ny karma för varje gång du lever här på jorden.
 
 
Det är väldigt vacker och magiskt plats på andra sidan och det finns inget att vara rädd för där. Andra sidan påmnner mycket om vår jord,men färgerna är klarare och renare. Du kommer att träffa dina vänner, släktingar och djur.
 
Kärleken dör inte för att du dör. Dem som du älskar här på jorden kommer du fortfarande att älska på andra sidan. De som älskar dig här kommer alltid att älska dig. Ni kommer inte att tappa bort varandra heller, för ni har en starkt band till varandra och de kan aldrig brytas. Man vibrerar på samma frekvens. Ni alla tillhör en själsfamilj.
 
Ibland lånar man ut någon från sin själ-familj till någon här på jorden, eftersom den personen behöver just den personen som lärare eller har med karma att göra, men den personen kommer alltid tillbaka till sin själ-familj på andra sidan. Det är mycket sällan att tvillingsjälar lever ett helt liv här på jorden tillsammans. De kan träffas under en kortare period. Men oftas så lär det sig inte så mycket tillsammans, eftersom de är väldigt lika. Ibland händer det att man lever ett helt liv ttillsammans eftersom man vill ha ett litet lugnare liv på jorden eller av någon annan anledning som gör att man lever tillsammans i rent utbildnings syfte, eftersom vi alla är här för att lära oss så mycket som möjligt och utvecklas till kärleksfulla känsliga empater. Så,ni som är oroliga att inte hitta varandra igen behöver inte vara det, Ni hittar alltid tillbaka till varandra.
 
 
När du kommer över till andra sidan så kommer du och din guide att gå igenom saker och händelser som du var inblandad i här på jorden. Du skapar då en ny karma inför nästa liv. Och du väljer själv när du vill tillbaka till jorden för att leva ett till nytt liv.
 
 

Antal kommentarer: 296

2012-10-16 06:44:24 - Paula, E-postadressen är dold

Hej,
Jag har sedan en tid tillbaka börjat tänka mycket på döden. Så mycket att jag nu börja känna ångest över det. Det är en hemsk känsla jag går med. Speciellt på kvällen när jag ska gå lägga mig kan det kännas väldigt starkt.
Tror på ett sätt att vi människor blir skrämda över sånt som är främmande. Jag tänker på mitt liv, och sedan känner jag efter hur skrämmande det skulle vara att ligga i en kista. Död, iskall, svart som natten och under jord! Då får jag panik! Paniken träder fram när jag tänker på ögonblicket, sista andetaget, när hjärtat slutar slå och... Ja sen då? Näe, det är riktigt jobbigt att må som jag gör. Varför måste man dö?

2012-11-02 15:42:28

Hej!

Jag har själv haft dödsångest, precis så som du.Och jag har tänkt exakt likadant som du om att bli begravd i en kista. (Det var länge sedan nu 30 år sen)
Men om kroppen är död, så är kroppen inte medveten om vad som händer. Sjalen finns inte kvar i din kropp när du har dött, den lämnar kroppen så fort hjärtat har slutat slå.Och det är inte själva kroppen som är ditt medvetande, det är själen som är det,själen är du.

Döden är som kläder, kläderna är inte du, fast du har det på dig och när du dör så kan man göra en enkel liknelse, som att du tar av dig alla kläder.Och när det handlar om döden så lämnar själen kroppen, själen kliver ur kroppen. kroppen blir bara ett tomt skal. Som när man har skalat en räka.

Men, efter det att jag började förstå det här med "döden" så har ångesten för att dö försvunnit. Jag har som medium haft kontakt med människor som har dött och kommit till den andra sidan. Så, jag har fått så mycket bevis på att vi inte dör, utan bara lämnar kroppen. Jag har pratat med de som har gått över. Jag känner när de är här och hälsar på mig.

Så, vi dör inte, vi lämnar bara kroppen för att kunna leva livet mer fullt ut på andra sidan, utan något som hämnar oss, så som vår kropp gör. Att dö är lika naturlig som att födas eftersom det hör ihop.

Att många är rädda för döden är för vår kultur har skrämt oss med en massa hemska historier om döden. Sen finns det andra länder som till 100% tror på ett liv efter döden och firar den personen som har dött, de sörjer också och blir helt förtvivlade när någon dör. Men, det är bara för att det är svårt att skiljas och man vet inte exakt hur lång tid det tar innan man ses igen. De är inte rädda för att dö så som många här är.

Men, de sörjer inte lika länge som oss. Så, vår uppfostran har skrämt oss när det gäller döden. Döden är någon bra och fint och jag ser fram emot att få komma till den andra sidan när det dags för mig att dö. Jag har redan nu några människor och djur som jag saknar och längtar väldigt mycket efter och det ska bli så skönt och roligt att få se dem alla igen...

Separationsångest kan jag få ibland, när jag tänker på att dö en dag. Men, det är mest för att man inte vill lämna dem som man har här på jorden. Men, då brukar jag tänka, att det är som att resa bort för en tid. dem man lämnar här kommer ju också över tillslut. Så, då är man samlad igen allihopa.

Så,försök att tänka om. Döden är bara en övergång till ett annat liv (Den som vi kallar för andra sidan/den andra världen) och du har varit där förut, innan du bestämde dig för att komma tillbaka och leva en gång till här på jorden. det är bara att du inte kommer ihåg det.
Det är väldigt vacker och magiskt på andra sidan och det finns inget att vara rädd för.Läs böcker om den andliga världen så kommer det att kännas bättre. bekanta dig med den genom att se det okända eller några andra andliga program på tv. Lär dig mer om den andra sidan. Så ska du se att du snart kommer att må så mycket bättre!

Kram!
Marianne
MEDIALT
(heart)

2012-12-27 21:38:43 - manne, E-postadressen är dold

hej
undrar bara hur du vet allt detta är du död ?:)

2012-12-28 14:35:33

Hej Manne!

Den informationen som jag har om döden,har jag fått från olika informationskällor, bl.s har en del kommit till som visioner från mina guider. Men,mycket av informationen har jag fått av en person (en mycket nära vän/anhörig)som finns på andra sidan.Den personen har jag kontakt med på olika sätt. Sen, så har jag kontakt med flera andra medium, där vi diskuterar all information som vi har fått till oss och oftast så har även de fått exakt samma information, på deras sätt. Jag har inte fått det här till mig över en natt, det är många års jakt på vad som händer oss när vi dör. Det är ett stort intresse för mig att ta reda på det,så att jag kan hjälpa alla de som har svår dödsångest. Jag blev väldigt intresserad av döden efter det att min närmaste vän/anhörig gick över för några år sedan.Det var så jag började att fördjupa mig i det här. Det finns mycket som jag kan skriva om hur jag har fått reda på det här, men det får räcka med detta! Me
d Vänliga Hälsningar Marianne Medialt
(flower)

2013-04-01 09:05:12 - E-postadressen är dold

Hej
Jag vet inte vad som händer när vi dör, försvinner vi bara?
Min syster gick bort för ca 3månader sedan. Ung inte ens fyllda 40år. Hon föddes frisk men tappade synen vid 8års åldern och hamnade i rullstol vid 12 årsåldern. Jag undrar om hon är frisk nu på andra sidan? har alltid haft hoppet att en dag hon kommer kanske börja se och gå, ibland har jag svårt att tro om hon finns någonstans förutom i mina tankar och minnen, ibland när jag gråter och ropar på hennes namn och undrar vart hon är, har jag en känsla som varar ca 1min att hon är i min närhet vid mina axlar och ser så lugn, vacker och glad ut och ger mig lugn i stunden. Jag undrar vart hon är och om hon vet att jag saknar henne oerhört mycket Livet är så tomt utan henne, men är tvungen att leva pga att jag har andra här i livet som behöver mig.

2013-04-22 11:49:13

Hej!

Man,ska vara snäll mot allt och alla och då är djur inkluderade också. Allt som lever, har känslor och önskningar!Det är självklart, tycker jag att man ska vara ödmjuk, men det ska komma från ens hjärta!

Men,Ödmjuk kan man bli på olika sätt!
De personer/andar som jag har haft kontakt med efter det att de har dött, har talat om för mig från "andra sidan" hur de mår. Jag har lärt mig via dem, att Allt du gör här på jorden bär du med dig.
Du får rannsaka dig själv när du har dött och har kommit till den "andra sidan av livet"
Har du gjort saker som du ångrar så känner du ånger där. Jag har inte hört att några änglar "straffar" oss när vi dör, vi straffar oss själva efter vad vi själva har gjort och efter de val vi valde att göra när vi levde. Har vi t.ex. varit våldsamma mot en människa eller ett djur så får vi uppleva den smärtan,som vi själva gav... för att på så sätt förstå vad det är vi har gjort. Det vi ger får vi tillbaka.

Vi alla kommer till den andra sidan, när vi dör...vi kanske hamnar på olika "nivåer" men, det finns ingen som straffar oss när vi kommer dit. Vi får träffa våra nära och kära när vi dör. Vi får känna frid och kärlek. Men,det är vi själva som "straffar" oss efter vad och hur vi har levt våra liv här på jorden när vi levde. Det är det som vi kallar för samvete. De som inte har så mycket samvete, får leva om sitt liv på jorden och blir då behandlad på det sätt som han själv behandlade människor och djur på...det kallas för Karma. Det är för att du ska utvecklas och förstå och få mer empati, för andra.
Det här är min erfarenhet som jag har fått genom mina år som medium/andlig resenär. Livet och döden är inte så krångligt. Det vi ger får vi tillbaka...både här på jorden och när vi kommer till den andra sidan av livet. Det är som i skolan, om du inte har klarat av din läxa så får du göra om den. Lärare straffar inte dig för att du inte har gjort din läxa ordentligt, du får skylla dig själv för att du inte läste på ordentligt eller för att du inte bad om hjälp! Och så är det lite med livet om man tittar lite lätt på det. Man,ska helt enkelt göra det bästa man kan, och man ska vara snäll och ha empati och respekt för allt som har med livet att göra och med andra människor och djur! (flower)

Kram
Marianne

Medialt

2013-04-22 20:32:13 - islam

Men bara för det så ska man inte vara ond hela livet och sen bli god för man vet aldrig när man dör. Det kan hända när som helst! ödet ska man tro på, allt är redan skrivet vad som kommer att hända och ingen vet när man kommer att dö. Gud vet när och hur varje människa kommer att dö men vi människor har också en fri vilja men fortfarande vet gud vad vi kommer att göra. Så om gud vet vad vi kommer att göra så är det ödet redan bestämd.änglar som är skapta av ljus har ingen fri vilja dom lyder gud hela tiden. Det jag försöker komma fram till är att vi människor är den bästa skapelsen på jorden och därför ska man tacka skaparen som skapat oss. För tänk att vi alla människor kommer att dö och det enda man har med sig är sina goda gärningar och onda gärningar. Man kan inte muta dödsängeln i graven. Det världsliga som finns här är bara tillfälligt vi lånar allt som finns i denna värld bara.Människan ska i denna värld känna sig som en resande som vilar och fortsätter sin färd. Profeten sa son till adam(första människan) om han hade ett berg av guld så skulle han vilja ha en till likadan. Man lär sig att alla naturtillgångar och matriella saker slösar bort ens tid på att göra goda gärningar och dyrka gud.Ju mer än människa anstränger sig för att få fram mer pengar så gör det att människan glömmer bort mer och mer om vad som kommer att hända med oss när vi dör och får människan att bli mer och mer högmodig. Så om man nu får med sig sina goda gärningar i graven endast,varför inte då sträva efter goda gärningar och be till gud..

2013-04-22 20:35:50 - islam

Jag är 22 år och studerat om detta i 1 år bara. Men om du tycker det är intressant så är det kul.

2013-04-25 12:07:23 - emma

Jag lider av panik ångest och är jätte rädd att jag ska dö, nästan hela tiden känns det som mitt hjärta ska sluta slå, jag är så oerhört rädd för vad som ska hända när man dör, först får man ligga i någon kyl nät man dör sen ner i kistan och under jorden.. tänk att ligga i en kista ? jätte nörkt och istängt, under jorden . så ligger man bara där och inget mer? jätte jobbigt att tänka så, det finns inget mer jag är rädd för än döden. jag vill at det ska häbda något bra efter döden som du säger att man får leva ett nytt liv sen på jorden, och när man dö också träffa sina nära som har gått bort också.

2013-04-25 12:35:36

Hej Emma!

Jag känner igen det du beskriver. När jag var 15år gammal och låg i mitt rum så tänkte jag på det här med att dö och jag fick en sådan panik, precis så som du får...Jag kände hur hemskt det skulle vara att ligga i den där kistan, ensam och i mörkret...Jag kan minnas den där otäcka känslan som jag fick då.

Men, så blir det inte :) Vi har en kropp och i den så har vi vår själ. Utan själen så kan vi inte leva här på jorden. Själen är en energi som aldrig tar slut,för energi tar inte slut, men den förändras. Själen är evig. Tänk,så här...När du kliver in i en bil, så sitter du i bilen,men du är inte bilen. Du är fortfarande du. Tänk då på att din kropp är som bilen och din själ kliver in i din kropp. Hänger du med? När du kliver ur bilen, så är du fortfarande du och lever. När du dör, kliver du ur din kropp, men du fortsätter att leva..Men,själen kan inte leva här på jorden utan själen återvänder hem. Som,när du har varit på semester och semestern tar slut så åker du hem igen...Så, gör själen när kroppen dör...Vi alla åker helt enkelt bara hem igen, till livet efter det här livet.Livet fortsätter, men på en annan plats,där vi inte behöver kroppen längre. Jag har kontakt med min första pojkvän som tog sitt liv för några år sedan. och vet att vi lever vidare och att han väntar på mig där hemma =)Alla som vi älskar väntar på oss där, precis så som vi kommer att vänta på dem som vi älskar sen, när vi har dött! Så, försök att släppa på din rädsla, för den är inte bra för dig... Se,döden som du åker på semester, men du ska leva klart ditt liv på bästa möjliga sätt,Det är jätteviktigt.För det är du själv som valde att gå ner och leva ett till liv här på jorden! Och då måste det ha varit något viktigt som du ska och vill göra här =) Hoppas att det här kan hjälpa dig till att må bättre. Hör av dig igen annars =) (heart) Kram Marianne

2013-05-01 14:56:23 - Adriana, E-postadressen är dold

Hej mitt namn är Adriana, efter en familjen förlust :( har jag tänkt mycket på döden.. Många säger att efter döden så födds man om på nytt, alla säger att i himmelen är det rena paradiset. Men hur ska man veta om det är så? Det är ingen som har kommit ner från himmelen och berättat. Jag är rädd.. Förvirrad.. För jag får ingen lung i kroppen, bara tanken att begravas, gör så att jag tappar andan.. Att sedan efter ett tag, bli skelett. Får inte ihop en sak, om vi födds på nytt hur kommer det sig att antal döda människor inte går ihop med hur många som lever ex om 500 personer dör borde det finnas 500 som lever.. Och så är det inte. Jag tror att dett ingen som vet exakt vad som händer, utan alla vi människor har en tro, för att inte skrämma sig själva, en trygghet.. Det va jag tror, men är nyfiken om det är så som alla säger att vi födds om på nytt eller inte. Om vi blir straffade eller inte. Finns många frågor som finns i mitt huvud.. Och jag försöker hitta ett svara, men kommer inte fram till nåt..

2013-05-06 18:36:51

Medialt svarar <3
När man dör så kommer vi till efterlivet,det som vi kallar för andra sidan. Där stannar vi så länge som det behövs eller så länge som vi själva vill. När vi känner oss redo att leva ett nytt liv med en ny kropp så föds vi om igen. Det är inte alltid vi föds tillbaka till just den här jorden, eftersom det finns andra planeter att födas till. Nu är det också så att ibland så är vi många själar här på jorden. Att det föds extra många hit har flera förklaringar, det är bland annat en bra planet att utvecklas på. Många föds om för att det är deras karma och att de måste leva om det förra livet,för att de misslyckades med sin livsuppgift då. Och många medium har kontakt med människor som lever på den andra sidan. Jag har kontakt med en väldigt nära person, som jag känner mycket väl. Vilket har gjort att jag har fått bekräftelse att livet fortsätter efter detta. Läs också det svar som jag har skrivit här ovan i bloggen.

Kram
Marianne
Medialt

2013-05-12 00:46:37 - Jojje, E-postadressen är dold

Hej. När de gäller människans stora synder, de är inte direkt så att en elaka människa kommer till andra sidan av de underbara regnbågiga, starkljus utan att bli bländad osv. Min fråga är: kommer man få sin själ till paradiset, även om han eller hon är t ex en iskall massmördare. Skälv vill jag alla väl och hoppas att alla exakt alla dom levande på vår jord och andra levande på andra planeter kommer till den underbara andra sidan.

2013-05-15 19:36:33 - Emma

Det är så svårt att tro att det är så.. Men jag hoppas det är så som du säger.
tack för du svara på frågan. :) <3

2013-05-22 17:34:32 - Lisa

Men varför kommer vi inte ihåg vårt förra liv?

2013-05-23 12:54:10 - E-postadressen är dold

Hej jag får ibland en kraftig dödsångest oftast innan sommaren varje år
Det jag tänker på då är att när jag dör så kommer jag försvinna som jag aldrig funnits och aldrig kommer till baka
Detta tar på mig väldigt hårt
Kan du ge mig lågra förslag på hur jag ska göra
För att få detta att försvinna eller hur man nu ska säga
Otroligt tacksam för svar
Btw
Hjälpte mycket att läsa din text
Men kan man va i sin himmel tillsammans med den person man älskar som har gått bort?

2013-06-02 21:32:51

MEDIALT svarar!

Hej Lisa!
Vi kommer ihåg vissa saker från våra tidigare liv, det är bara det att vi inte tänker på att vi gör det. T.e.x om du älskar 1700-tals möbler så kan det vara för att du har ett litet minne från den tiden. Du kanske känner dig dragen till ett visst land, då kan det tänkas att du har bott där en gång i ett annat liv. Sen, så finns otrevliga saker som har hänt oss i tidigare liv och det är nog väldigt skönt att vi inte kommer ihåg dem, eftersom det kan få en att må riktigt dåligt! Se, så kan nog livet som man lever nu,bli väldigt förvirrande om vi skulle komma ihåg alla liv... eftersom det kanske är upp till 20 tidigare liv eller fler.

Kram
Marianne Medialt
(flower)

2013-06-02 21:42:03

Hej!
Att du får kraftig dödsångest innan sommaren kan bero på att just det dagsljuset som blir då, väcks ett tidigare minne från ett tidigare liv, som påverkar dig i det här livet. Förmodligen så hände det något mycket jobbigt i det livet, just vid den årstiden. Jag mår jättedåligt när det är solnedgång på sommaren. Klarar inte av det, blir så sorgsen så jag måste gå in och sätta på tv. För jag tycker inte om det ljuset som blir då. Ångest känslor får jag också! Så, det är inget ovanligt att man kan uppleva det så som du beskriver. Förstår att det måste vara jättejobbigt för dig! Men, pröva och gå till någon som kan ta dig tillbaka till tidigare liv, så att du kan få reda på varför du reagerar så som du gör. Jag har precis börjat med det själv.
Du kommer att få träffa alla som du levde och umgicks med här på jorden, på andra sidan sen när de är dags för dig att åka hem till efter livet =) Så, du behöver inte vara orolig för det. Ni kommer att hitta varandra där på andra sidan sen (heart)

Kram
Marianne Medialt
(flower)

2013-06-05 21:03:57 - Michael.Adelving, E-postadressen är dold, tillmedialt

När vi levt klart våra liv på jorden så kommer vi över på andra sidan. Vi tar även med oss våra drömmar. Men vi kan inte ta med oss (Myan) alltså de matriella verktygen.De vi bygger förlorar vi.Vi är medvetna om det.När begäret eller våra tankar suddas ut mer o mer,då kommer vi vad jag kallar ryttaren in. De är den som sedan sätter ner oss i ett annat liv.Det är den som bär på karma. Ryttaren har inte samma känsla som människan har. Den bara är. Den är inte beroende av tid som människan har.Tiden är upplöst. Bakom dej ligger ligger flera andra liv av dej på som ett grässtrå.Detta grässtrå är ryttaren .liven kan ses
som smultron.Varje smultron är ett liv.Det som ligger längst ut det är du.Ditt medvetande dör aldrig,ty kroppen är ett redskap för att vi ska förmedla oss sinsemellan.kroppen utgör inte människan utan det är ett finstämt instrument.Vi är alla gudar uta att veta om det. Vi är ett avtryck i universum.Alla bär vi på en ryttare som ären odödlig kärna.När vi dör passarar vi alla en passage det vi kallar för liv.Du är som ett avtryck i universum.När du kom till livet följde döden med dej som skugga.När du går över till andra sidan följer livet med dej som en skugga,så är det.När du drömmar om nätterna befinner du dej på andra sidan men du är fortfarande förankrad till din kropp när du vaknar i från drömmen.Det är så mycket att berätta om detta. Livet tar aldrig slut. Du genomgår bara en passage det vi kallar för liv. M.v.h Michael.

2013-06-14 17:29:02

Medialt Svarar!

Tack,för att du delar med dig av din berättelse om döden och andra sidan!

Kram
Marianne
Medialt
(flower)

2013-06-18 22:41:45 - Mimmi

Ibland kan man få 'deja vu' eller vad det kallas, att man upplever något som känns som att det redan har hänt, att liksom man upplever en sak fast det känns som man redan varit med om det innan, förstår du vad jag menar? Har du fått så? Varför blir det så? Har det något att göra med vårt förra liv? Tacksam för svar :)

2013-06-29 18:36:40 - Marianne , E-postadressen är dold

Hej!
Jag har mist min man för 20 dagar sen. Han fick ett andligt uppvaknande det sista halvåret. Veckorna innan han somnade in så talade vi öppet om hur det "ska bli sen"
Han var HELT övertygad om att vi ses och att han väntar på mig. Han var ABSOLUT INTE ett uns rädd för att dö. Han var nöjd med sitt liv och oss sina söner. Att vi skulle ta vid där han slutade....han var så tacksam för sjukvården och sin fina familj. HAN tröstade OSS och lyckades övertala oss om att "Jag kommer få det hur bra som helst" det är ni som får det jobbigt ett tag, men ni fixar det också, så ses vi ju sen. Han blev bara 58 år när cancern tog hans liv.
HUR VISSTE han allt detta?
OCH HUR kunde han vara SÅ LUGN inför döden? Han var kontaktbar och redig fram till sista dagen i sitt liv, han somnade in med sin hand i min.
Det var SÅ FINT när han tog sina sista andetag och jag var HELT lugn (kan jag inte heller förstå?)
Jag har ju nu efteråt grinat floder/skrikit i förtvivlan men just då kändes det så lugnt?
Tacksam för svar (heart)

2013-07-01 11:00:12

Medialt svarar Mimmi!

Hej Mimmi!

Jag har själv har upplevt ganska så många Déjà vu (franska för "redan sett" )
Att man gör det är för att man känner igen sig i en viss situation eller man känner igen en speciell plats. Det beror på att man har minnen från ett tidigare liv. Du har förmodligen bott där tidigare eller varit där. Något som har betytt något för dig eller har påverkat dig. En del liv som vi lever kan också vara en ”repris” från ett tidigare liv där, vi inte gjorde rätt ifrån oss och då har vi själva bestämt oss när vi levde på andra andra sidan att vi vill komma ner till jorden igen för att leva om just det livet och få till det livet rätt som vi misslyckades med pga av fel val.
Så, Déjá vu är mycket vanligt att man kan uppleva!

Kram Marianne
Medialt
(flower)

2013-07-01 11:44:53

Medialt svarar Marianne!

Hej Marianne!

Först så vill jag beklaga din sorg och din förlust av din man!

Men din man har så rätt, ni har bara tagit en paus från varandra och när det är dags för dig att åka hem till efterlivet, andra sidan. Då kommer ni att ses igen och han kommer nog att vara den första som kommer att möta dig när du kommer!
Och det är så, att det är jobbigaste för oss som blir lämnade kvar här. Din man är en klok man som fick en inblick i hur det är att dö innan han dog.
Att han var så lugn inför döden beror nog mycket på att han visste hur det skulle bli och det gjorde honom lugn.

Du undrade hur han kunde veta allt detta.? Du skrev att han blev andlig ett ½ år innan han dog. Det kan förklaras med att han nog blev förberedd innanför sin död av bland annat sina guider och/eller av någon släkting/nära vän som han har på andra sidan. Det kan ta kontakt i drömmar eller om man är drogad av smärtstillande medel,eller om man mediterar etc.
När man sover eller får smärtstillande så blir man mer mottaglig för andevärde och kan lättare få information från dem. De som kommer från andevärlden har lättare att kunna prata med en när man är avslappnad, När man mediterar så kommer man också in i ett avslappnat tillstånd och kan då få kontakt med sina guider eller någon när eller kär som lever på andra sidan. Man hamnar på en annan frekvens, den frekvensen som andevärlden finn i.
När man sover så lämnar själen kroppen för ett tag och då kan man ta sig till en annan dimension, andra sidan. Det är inte alltid man minns sina sanndrömmar, när man vaknar. Men, man behåller kvar känslan som den ”drömmen” gav en. Och vissa saker minns man tydligt!
Så, jag tror att din man fick mycket hjälp från människor och guider från andra sidan under det här ½ året, då han var sjuk, så att han var förberedd på vad som skulle hända när han lämnade det här livet för att träda in i det andra livet. Och det var nog det som gjorde honom så lugn inför det hela.
Så, hans övergång från det här livet till det andra var mycket behagligt och vackert tycker jag. Vilken gåva att kunna få dö så trygg och lugn!
Och det var fint att du fick hålla hans hand och att du fick vara med in i det sista.
Och du kan vara säker på att han kommer att besöka dig genom dina drömmar och hemma. Du kommer att känna av honom, men det har du kanske redan gjort!

Jag fick kontakt med min finaste som dog hastigt i en olycka för tre år sedan och han så ” Det kommer inte att bli bättre, men det kommer att bli bra” Och det har han rätt i, det har blivit bra nu. Det är fortfarande tomt och det kommer det alltid att vara. Men, livet känns lättare nu.
Men, det tar sin tid. Han hade också en annan önskan från andra sidan och det var att han ville att jag skulle prata med honom som vanligt! Och det gör jag fortfarande. Jag brukar tänka att dö är som att åka på semester, förutom att det inte finns någon telefon eller något annat sätt att ta kontakt på,så som vi är vana med. Men, de hör dig när du pratar med dem. De som är i efterlivet hälsar på oss och är med oss ändå. Och ibland så känner vi av att de finns här hos oss och vi alla kommer att ses igen och igen. Alla minnen och känslor försvinner inte bara för att vi dör, de tar vi med oss,precis så som när vi åker på semester....inget är gömt eller glömt! För livet och kärleken är för evigt.

Stor kram (flower)
Marianne
Medialt
(heart)

2013-07-03 23:09:36 - Marianne, E-postadressen är dold

Hej o tack för ditt senaste svar!
Jag undrar: Kan man be sina döda anhöriga om hjälp och råd? Hur ska man då be? Högt o tydlig? Kan man "tänka hjälp" ?
Ibland när jag är JÄTTElessen och gråter o gråter så VIPS som i ett trollslag slutar jag gråta och känner ett lugn komma över mig..... vad händer då?
När jag frågar min man om han ser mig/oss här i vardagen så VIPS kommer en TYDLIG BILD om vart han var senast (ex.vis på varuhuset som jag besökte dagen innan)
Jag framkallar INTE dessa bilder själv, de kommer på en bråkdels sek. och jag ser TYDLIGT min man i "sina bästa år" och med kläder o frisyr som han gillade.
Kan du förklara vad jag "ser" i mitt inre ?
Tack igen!!
Blev så glad sist över ditt svar!!

2013-07-07 21:57:53 - Lena

Hej!
Jag miste min sambo för 4 månader sedan. Han dog av en svår sjukdom 49 år gammal.Jag saknar honom så fruktansvärt, han var den finaste människa jag någonsin träffat. vi fick 23 år tillsammans och 2 barn som är i tonåren. I slutskedet bad jag honom att inte lämna mej ensam men jag känner mig alldeles ensam och övergiven. Känner ingen närvaro, har inga drömmar, ingenting. Varför?? Det hade varit så mycket lättare att leva då. Jag pratar med honom och tänker på honom hela dagarna men får inget svar eller tecken på någon närvaro. Livet efter honom har blivit ett kaos med en aldrig sinande ström av problem och elände. Ofta önskar jag att jag också fick dö och komma till honom.

2013-07-08 00:11:54 - Marainne , E-postadressen är dold

Till Lena: Jag heter Marianne och miste min man för snart 1 månad sen. Han gick bort i obotlig cancer, han blev 58 år. Vi har vuxna barn och vi levde ihop i 38 år.
Det är så underligt att han inte finns längre. Och saknaden och längtan är STOR och STARK! Jag KÄNNER med dig och dina barn. Jag hoppas Ni får stöd och hjälp med er sorg. Att GRÅTA HÖGT och INNERLIGT hjälper mig många gånger.Ibland gråter jag en skvätt och ibland STORGRÅTER jag! Dina barn behöver hjälp och stöd i sorgen, Du behöver också få sörja. Ta hjälp av dina nära o kära, annars så kan du få hjälp av din hälsocentral och/eller KYRKAN !!
Jag ber Gud om stöd och hjälp, jag tackar även för det som varit och även för att Gud har tagit min man till sig.
Jag kan också be till min man att "ge mig styrka" eller "ge mig vägledning" och det funkar (vill jag tro iaf)
Kramar och KÄRLEK till dig och Dina barn!
Hälsningar Marianne

2013-07-08 23:39:43 - Fredrik, E-postadressen är dold

min far lämnade oss hastigt efter en tids sjukdom, min saknad och längtan efter han är stor och växer varje dag. Jag mår sämre för varje dag och min längtan efter döden är stor då jag vill träffa honom igen.

Jag fick inte vissa saker sagda som jag velat och det känns som jag svikit honom. Jag vill så gärna vara hos honom.
Kände av honom idag och min sambo kände samma sak och upplevde hans närvaro.

Kan man ta kontakt med honom på något sett?
Vad händer med min själ om jag bestämmer mig för att avsluta livet på j ik rden?

2013-07-11 16:58:22

Medialt Svarar!

Hej Lena!
När vi dör och kommer till den andra sidan, så kan en del människor som kommer överbehöva få lite tid på sig för att anpassa sig till det nya livet. Vissa, behöver få lite stöd och hjälp. Tror man inte på ett liv efter döden så klart att det blir en chock att man lever vidare efter det att man har dött,och då behöver man lite extra tid på sig för att förstå. Och också lära sig hur deras själar fungerar och hur man kan förflytta sig och vad man kan göra utan en kropp (vilket är mer än vad vi kan göra med en kropp) Så, det tar tid för en del att kunna komma och hälsa på. Sen,så kan det också bero på att man letar så mycket efter ett tecken från den som har gått över att man inte uppfattar det. Är man i djup sorg så kan det också vara orsak att de inte når fram, eftersom sorgen blir en blockering ibland. Men, oftast så är det en blandning utav allt.Men, du kommer att känna av din man, han behöver nog bara vila upp sig lite efter sin död.

Ta hand om dig!(flower)

Kram Marianne
Medialt (heart)

2013-07-11 17:01:58

Medialt Svarar!

Hej Marianne! Du känner kärleken från din man som är där och tröstar dig =) Det är därför som du plötsligt slutar att gråta. Det är bara att be om hjälp, prata bara rakt ut i luften, de hör dig (inlove)

Kram(flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-07-11 17:22:21

Medialt Svarar!

Hej Fredrik!

Saknaden kan bli enormt stor och man känner sig så övergiven och ensam. Tro, mig...jag har själv minst min finaste för tre år sedan. jag ville också bara dö och följa med. Men, då tänker jag bara på mig själv, jag har mina föräldrar och min dotter med flera som skulle må lika dåligt som jag mår av att ha förlorat någon kär. Och jag vill inte utsätta mina nära och kära för något sådant. För en dag, så kommer du att må bättre, visst kommer man att sakna och längta. Men, det blir bättre med tiden. Det är sant att tiden läker alla sår. Men, man kommer att sakna dem...men den saknaden blir "snällare" med tiden.
Din Far skulle inte bli glad om du tog livet av dig bara för att han lämnade jorden när han skulle. Ni har bara tagit en paus från varandra, av orsaker som man inte alltid kan svara på. Men, allt som sker har faktiskt sin mening, även om man inte alltid kan komma på vad saker och ting ska vara bra för. Jag höll själv på att bli "galen" av längtan och saknad efter min finaste. Men, idag mår jag bra och har gått vidare med mitt liv, så som det är meningen att man ska göra. jag saknar och längtar en massa varje dag...men, det känns okej idag. Och jag vet att han väntar på mig där och att vi kommer att få bra den dagen när jag har levt klart mitt liv och kommer hem igen. Men, tills dess så är det så viktig att man LEVER klart sitt liv. De som dör av sjukdom eller i en olycka är klara med sina liv här på jorden för den här gången. Och det måste vi acceptera,för livet är så. Men, kom ihåg att ta livet av sig är ingen lösning, för om du skulle göra det så skulle du få se och känna från den andra sidan hur ledsna alla skulle bli som älskar dig och som står dig nära? som du bara lämnar plötsligt. Du vill väl inte göra dem som finns nära dig illa?

Om det fanns en massa som du aldrig sa till din pappa, så är det inte för sent. Han hör dig, så sätt dig ner och ta en av hans tröjor och prata med honom och säg allt det där som du inte sa. Han kommer att höra dig (heart)

Prata med honom som han satt framför dig, för det kanske han gör också =) Han kommer att hjälpa dig med det här. Du kommer snart att må bra igen. Svårt att tro just nu...men det kommer du <3

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-07-12 23:12:45 - Anna, E-postadressen är dold

Jag har oxå mist min pappa, i höstas, mycket snabbt, i en grym och skoningslös cancer där vi i familjen stod helt handfallna och såg honom försvinna :( det gick så snabbt och vi som är kvar hann inte med och så mkt blev osagt, så dåligt samvete för olika saker har man nu. I efterhand har jag förstått att jag omedvetet drog mig undan för jag klarade inte av att se min kraft fulla pappa bli så svårt sjuk och tyna bort. Och nu sitter man här och saknaden är hemsk! Jag kan bara inte förstå att jag aldrig kommer att få se honom igen. Men, det jag vill fråga dig om är följande: en vecka efter att han gått bort var vi på sk tacksägelse i kyrkan som han tillhörde, man läser upp namn på de i församlingen som gått bort under året och tänder ett ljus för varje uppläst namn. Fram tills att ljuset tändes hade jag haft en klump i hjärtat och känt såååå dåligt samvete för en massa saker med pappa men i damm sekund som ljuset f honom tändes hände något: det var som om en bomullsfilt svepte över mitt plågade hjärta och plötsligt kände jag ett oförklarligt lugn. Var det pappa som lugnade mig tror du? Har så svårt att förklara detta för någon, jag får bara konstiga blickar och ingen tror på mig. Jag har oxå varit med om andra oförklarliga saker efter hans död som gör att jag känner hans närvaro, inbillning el är han här hos mig?

Jag undrar oxå över det du säger att man får en chans att bättra sig nästa gång när man väljer jordelivet men om pappa då väljer att återgå från andra sidan till jordelivet, lämnar han mig då så jag inte förnimmer honom längre? Han kan väl inte både vara hos mig och på jorden med ny krama samtidigt? Hoppas du förstår mina lite förvirrade resonemang men jag kämpar så för att hålla kontakten med pappa.

2013-07-14 15:18:20

Medialt Svarar!

Hej Anna!
Det är med all sannolikhet att det var din pappa som dök upp och tröstade dig. Och om du känner av din pappas närvaro så är det han =)
När man har dött så stannar man kvar många år på den andra sidan. Och det kan vara allt mellan 40-100 år eller mer. (Det har ingen tid på andra sidan,så som vi har. Så 1 år för oss är kanske 1 månad för dem.) Man bestämmer oftast själv när man vill gå tillbaka till ett nytt liv på jorden.
Och själsgrupper hittar alltid varandra oavsett om det är på jorden eller på andra sidan. Själsgruppen består av nära och kära. Men man brukar stanna ganska så länge på andra sidan för vila upp sig och ibland så gör de mer nytta från den andra sidan, genom att de kan hjälpa oss bättre med vår livsplan. Och din pappa kommer aldrig att lämna dig oavsett vart han är eller vart du är. När någon dör så är det som man tar en lite paus från varandra,man tar semester från jordelivet och kroppen som man hade när man dör. Man får chansen att vila upp sig och tänka efter hur man skötte sitt liv här på jorden. Sen, så får man träffa andra människor från sin själsgrupp som man kanske har saknat när man levde. Så, det är en återträff med familj,släkt och vänner när man kommer dit. Men,som sagt, vi kommer alltid att träffa de som dog före oss igen. Och dem som vi älskar och som älskar oss gör det fortfarande. Vi är bara en tanke ifrån varandra!

Stor kram (flower)
Marianne Medialt (heart)

2013-07-29 00:37:03 - Alexander Lindquist, E-postadressen är dold

Hej Marianne!

Jag har några funderingar kring min pappa, han dog natten från den 17:e september till den 18:e september 2012 hemma i sin säng mellan 4.00-5.00. Dödsorsaken var att pappa dog i sömnen i hjärtinfarkt och åderförkalkning som orsak. Jag var hemma hos mina föräldrar när jag sov över i mitt gamla pojk rum. Jag har länge tänkt på detta varför inte jag eller mamma kunde ha hjälpt pappa när han fick hjärtstopp men vi låg också och sov så vi kunde ju inte väcka upp oss själva ur sömnen. Jag vaknade kl 7.00 den morgonen det var tyst i pappas sovrum trodde han sov djupt så ville inte störa honom. Sen åkte jag hem till mitt hem. Kl 14.15 ringer mamma mig på sin mobil och säger "kan du komma hem?" Jag svarar "vad är det då?" Mamma säger "pappa mår Inge bra" jag svarar då "men säg vad är det då?" Sen säger mamma "pappa ligger i din säng död och iskall"
Undra om man fick en chock eller. Mitt liv sedan dess har medfört jag fått ligga inne på sjukhus för ångest och ont i hjärtat. Jag är enda barnet han älskade mig så himla mycket. Men nu får jag aldrig se min pappa nå längre. Det känns som man bär på någon skuld att man inte kunde ha ringt 112 när man ändå låg och sov. Han var rökare och fick diagnosen kol 2010 han hade gått med den hemligheten till graven efter 52 års rökning. Varför kunde han inte berätta för oss art han hade kol för?? Ville han inte göra oss ledsna?? Jag drömmer oftast mardrömmar jämt och får ont i hjärtat för jag sakna han så mycket. Min fråga är ser han mig hör han mig tänker han på mamma och mig??? Vad händer när han lagts på kyrkogården? Kommer Jesus väcka han på den yttersta dagen vid tidens slut?? Enligt Bibeln sägs det såhär "när alla i gravarna höra hans röst dom gå ut ur dem" Bibeln talar också om att dom som har dött först skall återuppväckas först. Stämmer det?

Mvh
Alexander

2013-08-02 15:12:27

Medialt Svarar!

Hej Alexander!

Beklagar att din pappa har gått bort!
Alla människor har sin tid här på jorden. Hur vi väljer att leva den är upp till var och en. Du och din mamma hade inte kunnat stoppa det här. Även om ni hade ringt till en ambulans, så hade din pappa dött i alla fall. Det var hans tid att gå över nu.

Och att han dog just den tiden när alla låg och sov visar att det verkligen meningen att det var hans tid att lämna jordelivet för den här gången. Din pappa både ser och hör dig. Han är med all säkerhet där och hälsar på dig. Din pappa tycker nog att det är synd att du ska sörja honom så att du själv blir sjuk...det är inte meningen att det ska vara så. jag har själv minst min Finaste och fick panik av saknad ibland( Han tog livet av sig) Men, visst är det svårt att förstå att det finna ett till liv efter det här livet, när man har förlorat någon som man älskar mycket. Men, så är det,livet fortsätter på ett annan plats. Har du läst något av det som jag har skrivit till de andra här ovanför? Om inte, så gör det.
Att er pappa valde att inte berätta för er är hans val och han gjorde det säkert för att han inte ville att ni skulle oroa er för honom. Han gjorde det av kärlek till er.

När en person dör så lämnar själen kroppen, nästan ögonblickligen. Och han får hjälp att ta sig till efterlivet/andra sidan. När han har kommit dit han ska så blir han benmöten av andra vänner och släktingar. Så, när det har kommit så långt att hans kropp ligger på kyrkogården, då har han varit lika länge på den andra sidan redan.
Din pappa finns nu i efterlivet och han kommer att födas om när han känner sig redo för det. Vart och när han vill födas om bestämmer han själv efter sin karma.Det brukar dröja väldigt länge innan man bestämmer sig för att gå ner till ett nytt liv igen. Så, du och din pappa kommer att ses igen,när du har levt klart ditt liv och jag vill poängtera HUR VIKTIGT DET ÄR ,ATT LEVA KLART SITT LIV. Hur gärna man än vill återförenas så får man inte avsluta sitt eget liv i förtid. För det skapar bara ännu mera problem för en själv och för de andra som man lämnar efter sig. I de länder där de pratar mer öppet om döden och där alla lever med 100% säkerhet om att livet fortsätter på en annan plats efter det att vi dör...de sörjer inte lika länge som vi här i Sverige gör. det sörjer ordentligt i ca två veckor, sedan mår de bättre och återgår att leva sina liv. Men,här i Sverige vill ingen direkt prata om döden, för de flesta är väldigt osäkra på vad som verkligen händer efter det att vi har dött. Och det gör att vi sörjer för hårt och för länge här...Och det är inte hälsosamt. Jag själv, som vet, att det finns ett liv efter döden och jag har både känt och sett min finaste, tvekade ett tag när sorgen var som tyngst, så pass att hela mitt magsystem slogs ut.(tog mig ett år att få ordning på magen igen) Hade jag redan som liten vuxit upp med att det finns ett liv efter döden, så hade jag tagit det här mycket bättre. Kom ihåg att det är inte ditt fel att din pappa dog. Det var hans tid att gå över nu. Du och din mamma hade aldrig kunnat gjort något. Tänk också på din mamma, hon sörjer sin man och hon sörjer för dig som är så sjuk. Så, försök att göra det bästa av situationen. Din pappa tycker nog att det är väldigt jobbigt att se hur dåligt du mår. Han har det hur bra som helst...Men, din pappa skulle nog må bättre om han såg att du också gjorde det =) Det är snart ett år sedan din pappa gick över till efterlivet och det är lång tid att sörja på...Men, försök att göra saker som du tycker om, det är inte förbjudet att försöka att må bra och skratta igen. Du saknar din pappa lika mycket för det. Men, både du och din pappa skulle må bättre av det.Jag tror att din pappa tycker att du ska ta och börja att leva ditt liv nu, så som det är meningen...det är dags att gå vidare, men gå vidare i livet med vetskapen om att ni kommer att ses igen...när det är dags för dig att gå över. Din pappa finns där på andra sidan och han kommer att vänta på dig där. Han har sitt liv att leva på andra sidan nu och han har redan börjat att leva sitt liv där, så det vore bra om du också började att leva igen. Du har mycket att se fram emot i det här livet och det finna mycket roligt och trevliga saker som väntar på dig. var stolt över att du har en pappa som älskar dig så mycket och gör honom stolt genom att leva dit liv väl, det skulle betyda mycket för honom.

Ta hand om dig nu!(flower)
Kram
Marianne
Medialt (heart)

2013-08-02 20:26:15 - Fannie

När man dör och föds på nytt, splittras familjen/släkten då?
För man börjar väll om ett liv fast med andra personer?
Berätta lite om det gärna :) / fannie

2013-08-07 15:00:18

Medialt Svarar!
Hej Fannie!
Familjen har ett speciellt band till varandra. Men, man föds inte alltid inom samma familj. Din pappa kan bli din kusin eller morbror i nästa liv etc. En dotter kan bli ens syster i nästa liv eller ens bästa vän. Och vissa kanske man inte alls träffar i det andra livet, för att man inte har så mycket nytta av varandra just då. Tvillingsjälar brukar alltid träffas, det är inte alltid som det är meningen att man ska bilda familj med sin tvillingsjäl. Men, de brukar finnas där för varandra. Men, hur det än blir, så träffas man alltid varandra på andra sidan igen, innan det är dags för nästa liv, någon annans stans, i en annan tid.

Kram(flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-08-11 19:33:53 - Lojan

Hej Marianne,
min son tog sitt liv i september 2011.
Jag har förstås undringar om vad som händer med en person som begått självmord.

Tack för svar.
Lojan (heart)

2013-08-13 20:51:25

Medialt svarar!

Hej Lojan!
Jag beklagar din sons bortgång!
Jag har själv mist en person genom självmord 2010 och började att undersöka mer noggrant vad som händer med dem som tar sitt liv.
jag har också haft mycket kontakt med personen som tog sitt liv. och har genom honom fått reda på vad som hände honom, när han dog.
Det händer inget speciellt med dem. Med det menar jag att de kommer till efterlivet,till den andra sidan precis som alla andra som dör. Det finns inget straff eller så. men, de själva brukar upptäcka att det fanns lösningar på deras problem och inser att deras problem inte var så stora som de trodde när de levde. (De som är svårt sjuka, blir befriade från sin sjukdom. och har en annan anledning till sitt självmord)
Men, är det så att din son tog sitt liv för att han inte orkade leva pga svårigheter i livet, så avslutade han sitt liv tidigare för att han inte såg någon annan utväg just då.

Men, han lever sitt liv på andra sidan, med sina nära vänner och kära som han har där och han får gå igenom sitt liv precis som alla andra.

En annan sak som jag fick veta är att de har svårt att klara av att vi är arga på dem, för att de gjorde som det gjorde. Sorgen som de ser att vi har klarar de av,men det gör ont att se, men vår ilska klarar de inte av så bra.

Jag var så arg på den här personen en morgon och samma dag under en seansså sa han; "Jag kan klara av att ni är ledsna, men jag klarar inte av när ni är arga på mig" Efter det så slutade jag att vara arg, det som är gjort är gjort. Så, det ser oss och är med oss, de känner av våra tankar och känslor som vi ger ut till dem.

Du kan prata med din son,för han hör dig och finns hos dig och tittar till dig. Men, du ska veta att han har det bra och behöver vila upp sig ordentligt efter det här livet.
Livet kan bli för tungt för vissa människor och då avslutar de sina liv här. Det är otroligt smärtsamt för oss som blir lämnade kvar. För man tror alltid att det fanns något man kunde säga eller göra... Men, jag har fått svar, det fanns inget man kunde ha sagt eller gjort.Det finns alltid en anledning till allt som sker...även i dessa tråkiga och smärtsamma upplevelser så finns det en mening med det.
Men, vi själva behöver leva klart våra liv som sig bör.
När man avslutar sitt liv i förtid, så får man leva om det i nästa liv, tills man klarar sina liv,som man ska leva.
Som i skolan, klarar du inte av första klass, ja, då får du gå om tills du klarar av det. Och så fungerar våra liv också.
På andra sidan får man som sagt var gå igenom det liv man har levt och se vad man kunde ha gjort annorlunda.Man,får se allt, både det bra och allt dåligt man har gjort. det kallas för karma.Och det tar man med sig i nästa liv och så är det för alla!
Så, du ska inte vara orolig för din son, han är på andra sidan precis som alla andra och har det ganska så skönt där han är. Jag brukar säga att komma tillbaka hem (till andra sidan) är som att ta en låååååång semester från allt, tills det är dags att återvända och leva ett nytt liv på jorden.

Ta hand om dig!
Kram(flower)
Marianne
medialt <3

2013-08-15 23:05:53 - Lojan

Tack Marianne för ditt svar. Jag har lyssnat lite med andra om detta och fått ungefär samma förklaring. Det känns bra.
Jag är inte arg på min son. Jag vet ungefär hur han mådde och att han inte orkade med detta liv. Har själv haft längtan att lämna men överlevt och ska ju nog nu leva klart detta liv.
Tack
Hälsningar
Lojan (heart)(flower)

2013-08-26 18:45:41

Hej. Min stora kärlek tog sitt liv nyligen o jag har svårt o hålla mej "vid liv" pga detta. Vi va osams när de hände så de har fått mej o må sämre. Jag hade känslan av att han aldrig älskade mej o de tär på mej. Kan man få veta sanningen från honom via ett medium. Har hört att man inte kan ställa frågor till en ande. J. W.;(

2013-08-29 17:46:23

Medialt Svarar!

Hej J.W
Beklagar att du och din kärlek skildes när ni var osams. Självklart kan du ta kontakt med din kärlek via ett bra medium. Det ska inte vara några problem alls. Men, det är så att det tar sin lilla tid att acklimatisera sig när man först kommer till den andra sidan. Man, behöver en invändnings period och en återhämtnings tid. Det brukar ta ca ½-1 år. Då brukar man få en bra kontakt med de som har gått över. Man,kan också försöka efter att det har gått tre månader. Får man ingen bra kontakt då,så prövar man igen efter ytterligare tre månader. Det är så olika från individ till individ hur fort man anpassar sig på den andra sidan och hur snabbt man lär sig att hantera sitt "nya" jag. Man har ingen kropp längre och kan därför behöva vänja sig med det också. Men,du kommer att få kontakt med honom sen. Han är nog lika angelägen om att få prata med dig som du är med att få prata med honom. Men, se till att du kommer till ett bra medium, så ta inte bara första bästa! Du ska se att ni två kommer att kunna lösa detta.

Ta hand om dig nu(flower)
Kram
Marianne
Medialt (heart)

2013-09-03 10:16:35 - Annika, E-postadressen är dold

Hej! Lider av en otrolig dödsångest som tar över mitt liv helt. Har blivit värre efter att,först mista min bror för drygt ett år sedan och nu för nga veckor sedan,min bästa vän. Får otrolig ångest över att jag ska dö,att dö plötsligt,inte veta när etc! Tänker på detta varje dag och det äter upp mig! Vill så gärna tro på ett liv efter detta,att känna lugn men tänker att,om det nu är så att man återförs så varför väljer få vissa att födas till fattigdom,elände, misshandel etc och vissa till rikedom och lugnt liv? Föds man till samma land och om inte,varför 'välja' ett tex krigshärjat land eller kvinnofientlig? Tänker att det är lätt för oss som lever i ett fritt land ,ha den tro ! Ursäkta ett lite rörigt inlägg men vill så gärna kunna känna ro i detta liv i förvissning över att det verkligen finns ett liv efter detta! Kram från Annika!

2013-09-05 12:41:18

Medialt svarar!

Hej Annika!

Att lida av dödsånger är bland det värsta som finns. Beklagar att du har förlorat både bror och bästa vän. Vi alla föds om hela tiden. Vi träffar alla igen, både i ett nytt liv och på andra sidan. Det är svårt att ta in att vi är odödliga och att det faktiskt bara är kroppen som dör. Kroppen är som ett skal, en boning som vår själ behöver vara i för att kunna leva här på jorden och kunna göra de saker som vi gör här.

Du undrar varför en del väljer att födas...Lite intressant att du använder ordet "väljer". För det tyder på att du ändå tror på reinkarnation. Att vi föds om och om igen =)

Att vi väljer att födas till olika länder och med olika livsstandard på våra liv har dels med karma att göra och dels med vår andliga och personliga utveckling. Det handlar om vår livsuppgift,för just det livet som vi väljer att födas till.
Om du har dödat människor i ett tidigare liv, så kommer du att få bli utsatt av något liknade i ett annat liv. För att du ska förstå exakt vad du har gjort och orsakat.
Eftersom vi inte vet vad vi har gjort i ett tidigare liv så kan vi inte heller döma andra.
Har du tagit ditt liv, så kanske du råkar ut för att någon som du älskar tar sitt liv. Har du levt ett liv där du har varit enormt rik och varit en egoistisk människa,så kanske du väljer/eller måste leva ett fattigt liv i ditt nästa liv,för att förstå, Karma! Eller så hamnar du i ett besvärligt liv, för att du kanske inte löste dina problem i ditt förra liv och ska nu göra om allt, men på ett annat sätt, att lösa dina problem i stället för att inte göra något alls åt dem.

Men,sen så finns det andra bättre och roligare liv som man kan välja att födas till. Men, man väljer själv efter vad man tycker/eller tror sig behöva. Ibland så klarar man av sin livsuppgift och ibland inte. Klarar man inte av den,så får man göra om den i nästa liv och i nästa därefter om det så skulle behövas, till man klarar av den...precis som i skolan, klarar du inte av första klass, ja, då får du ju helt enkelt gå om den.

Om du är rädd för att dö, som så många andra är, så läs bra böcker om reinkarnation, se filmer som te.x Ghost whisperer. ( som är till en hel del skrivet av Amerikas främsta medium James Van Praagh) Hur mer man lär sig om livet och döden, desto lättare är det att förstå den, prata om döden med vänner. Det är tyvärr så, att hur mindre man pratar om något, desto läskigare blir det...För man vet så lite om det och det är oftast därför man blir så osäker och rädd. Men, hur mer man pratar om det, desto mindre läskigt blir det. Till slut tycker man att det inte är så farligt. För det är ändå något vi ALLA måste göra...dö en dag. Det är Lika vanligt som att man föds.
Men, jag kan berätta att födas tillbaka till jorden och lämna andra sidan, är ungefär samma upplevelse som att dö för vissa.
Men, vi alla har ju klarat av båda resorna, att födas och att dö och att födas igen och att dö igen...egentligen borde vi vara ganska så vana med dessa andliga resor =) Men, tyvärr,så är det få som kommer ihåg dessa resor.

Vi pratar om när någon ska ha barn och när bebisen har kommit till världen så är det något stort och fint. I vissa länder är det samma sak när någon dör...Där firar de, de som har dött. De firar att den som har dött får återvända hem (till andra sidan) De sörjer avskedet, men det firar att personen får det så mycket bättre hemma, på andra sidan och det vet också till 100% att de kommer att ses igen. De är inte rädda för döden alls. De ser döden som något fint...Men, de är mycket noga med att leva klart sina liv, för de vet att livet är så värdefullt.

Att de kan se det så,är för att de växer upp med att döden är något naturligt,precis som att födas. Vi alla lever vidare...vår själ är odödlig!

Kram
Marianne (flower)
Medialt(heart)

2013-09-07 13:40:57 - anna, E-postadressen är dold

Hej. :) nu är det så att jag har läst mycket om en ung tjej som dog när jag var en månad gammal. Jag kände henne inte, då hon bodde i USA men har läst om hennes liv och hon verkade vara en underbar människa..och jag kan känna igen mig i hennes liv. Av det hennes föräldrar har berättat, så känns det som om jag har upplevt allt det. typ som om jag var hon innan hon dog.
Det kanske låter mycket rörigt, men.. ja. finns det en chans att jag kan ha vakat över henne som själ innan jag föddes eller att vi har haft band på något annat vis?
Och är det så att jag kommer att kunna träffa henne i Himlen, även om vi inte kände varandra?

det kanske låter sjukt, men om det är så att jag får träffa henne så kan jag inte bärga mig tills jag får komma upp i himlen. :)

2013-09-11 18:25:34 - Marianne, E-postadressen är dold

Hej! Nu har min man varit död i tre månader och jag har skrivit till dig tidigare oxå. (29/6) Och jag och två av våra tre söner har haft starka och TYDLIGA drömmar om min man.(deras far)Jag har t.om. "känt" honom i drömmen! Hur är detta möjligt? Han talar JÄTTETYDLIGT och han har även visat sig i två av mina väninnors drömmar (utan vetskap om varandras dröm) I bägge drömmarna hade han samma färg på kläderna. I min sons dröm berättade han att cancersjukdomen även på "denna sidan" var svår att få bort, men att den snart var borta. Nu två mån senare sa han i en ny dröm att "nu är cancern borta helt" Är det verkligen så att även sjukdomar "lever kvar" ett tag efter man gått bort?
I en dröm påminde han min son om en viktig sak en viss tid. Min son visste inte då vad det var, men senare visade det sig att han glömt att han hade ett mycket viktigt samtal inbokat, som min son faktiskt hade glömt. Kan de döda använda ström/el och telefoner som "kontaktmedel" ? Mycket hände här hemma i början med mina lampor och klockor! Min man och jag talade om att han skulle "visa" mig att han fanns även sen han gått bort. Är det det som han försökte göra med lamporna och klockan ?
Jag känner lugn o frid i vårt sovrum, och jag somnar lugnt o skönt!
Tacksam för svar / MARIANNE2 (heart)

2013-09-14 17:24:29 - Fundersam, E-postadressen är dold

Hej. Jag undrar vad som händer när man tar sitt liv? Alltså självmord? Är det samma som sker vid en "vanlig" död?

2013-09-18 14:11:17

Medialt Svarar!

Hej Fundersam!
Många tror att ta livet av sig är en bra lösning för att man slipper alla problem och det som är jobbigt för en här i livet. Men, det fungerar tyvärr inte riktigt så. De som har tagit livet av sig får en fruktansvärd ångest över att de tog sina liv och när de ser hur illa och ledsna deras nära och kära blir så blir det fruktansvärt jobbigt. Och när de ser tillbaka på sina liv (vilket alla får göra efter sin död) och ser att det fanns en hel del olika lösningar på sin problem så blir det också väldigt omvälvande. Och de flesta ångrar att det avslutade sina liv i förväg och får en känsla av att de inte hann få göra allt. Problemet när man har problem är att man har svårt att se de olika lösningarna. Då, är det bra att ha några vänner att prata med och tillsammans försöka att hitta en lösning. Har man inga vänner som man känner att man kan prata med så kan man ta kontakt med jourhavande kompis www.redcross.se/kontakt/telefonjour
eller prata med en KBT terapi. Det viktigaste när man mår dåligt är att prata av sig med någon. Alla människor behöver ha någon att få prata ut med och bolla problem med tills man hittar en lösning. Den bästa frågor som man kan ställa sig själv är..."Hur vill jag att mitt liv ska se ut?, vad behöver jag i mitt liv?,vad behöver jag inte i mitt liv? vilka behöver jag ha i mitt liv? och vilka behöver jag få in i mitt liv? Och vilka behöver jag inte ha i mitt liv?" Nu kom jag kanske lite från ämnet. Men, svaret på din fråga är. Du hamnar på samma ställe, men du får ta konsekvenserna över vad du gjorde i ditt liv och hur du avslutade det. Problem kan man aldrig fly ifrån. Men, man kan göra något åt dem. Nu vet jag inte om du har problem eller om du bara är nyfiken på detta. Men,många ställer denna fråga som har problem,så därför så petade jag in det här. Hoppas att du förstår mitt svar!

Kram
Marianne(flower)
Medialt(heart)

2013-09-18 14:20:53

Medialt Svarar!

Hej Anna! Nej, du kan inte ha varit den tjejen eftersom ni levde samtidigt båda två. Det brukar dröja ca 40 år eller mer innan man föds tillbaka till ett nytt liv. jag kan inte svara på om ni har känt varandra i något annat liv och kan inte heller svara på om ni kommer att se på andra sidan. Det är inte troligt att du har vakat över henne. Du har haft full upp med att planera ditt nya liv och du/din själ har varit upptagen med att planera din födsel och göra bekantskap med din nya kropp som du skulle födas då. Men, du kanske känner igen dig väldig mycket i den här tjejens liv, kanske påminner hennes liv till en del av ditt liv. Men, ni kan ha känt varandra i ett annat liv. Det kan jag tyvärr inte svara på så här.

Kram
Marianne(flower)
Medialt(heart)

2013-09-18 14:47:17

Medialt svarar!

Hej Marianne!

Härligt att höra att din man hör av sig både till dig, dina barn och till dina väninnor. Fantastiskt härligt att höra!
Det är mycket vanligt att de tar kontakt genom drömmar,för då finns det inget annat runt omkring som tar vår uppmärksamhet.

Sjukdomen tar man inte med sig, den finns bara i kroppen, men känslan man hade när man var sjuk kan följa med en till den andra sidan.

Ja, de på andra sidan har en mycket bra förmåga att kunna komma hit och påverka el,som lampor,tv,mikron,telefoner m.m Och det är säkert din man som håller på,för att tala om att han finns där ibland.

Det är skönt att få "bevis" på att de fortfarande finns här hos oss,fast det har gått över. Och det är ett bra bevis för att vi kommer att återförenas igen, men den vi älskar (heart)

Kram
Marianne(flower)
Medialt (heart)

2013-09-19 23:22:29 - marzi

min man gick bort för en månad sen. sedan bortgången framtill två dagar sen var han dock kvar hemma! natten till onsdag eller snarare onsdag morgon vid 4 tiden vaknade jag av att höra honom högt och tydligt samma dag hade grabben känt hans närvaro här hemma efter skolan och det var det... han är sen dess borta! har du möjligen en förklaring vrf? vi var varans allt i 28 år och har varit tillsamman utan ngt uppehåll under hela den tiden. Han gick bort med handen i min hand.. han var, är, kommer att vara mitt allt, vrf skulle han vilja lämna vårt hem? döden kom oförväntad och hastigt, vilket vi inte kunde göra ngt åt kan vi säga men att lämna oss så här efter döden? vrf? tacksam för att höra dina kommentarer och tankar kring detta /Marzi

2013-09-20 14:20:47

Medialt Svarar!

Hej Marzi!
Jag delar din sorg i din mans hastiga bortgång. Om jag har förstått ditt inlägg rätt,så har din man varit hos er sen han dog. Men, nu har han försvunnit från ert hem. Okej. Om jag har förstått rätt så är min förklaring så här;
När vi dör och kommer till andra sidan så är det meningen att vi ska var där. Vi har saker att göra på andra sidan precis som här. Man fortsätter sin personliga och andliga utveckling på den andra sidan också. Man behöver också gå igenom vad man har gjort i det här livet för att summera och bygga på sin karma.Vad man gjorde rätt och fel.

Man har sitt liv här på jorden och sedan när man dör så återgår man till det liv som man har där.(Andra sidan) Att stanna hos sin familj här på jorden för länge efter sin död,är inte så hälsosamt för den som har dött. Risken finns att han fastnar mellan de två världarna och det mår man inte bra av.Det krävs mycket energi för en död att var här nere bland oss,så då tar den av vår energi och vi kan då själva bli trötta och orkeslösa av det. Så,det är inte bar för någon i längden. Din man måste och behöver vara på andra sidan nu. Han behöver också återhämta sig efter sin egen död och för sin sorg av att behöva lämna dig/er. Det är tufft för båda två att behöva leva åtskilda från varandra. Din man mår bättre av att få vara på andra sidan och det är inte meningen att man ska fortsätta att leva ihop efter det att den andre har dött, det är inte så det är tänkt. Men, han kommer alltid att komma och hälsa på dig så länge du lever,för han kommer fortfarande att älska dig och se till att du gör bra val i ditt liv. Du ska gå vidare i ditt liv och göra det som är ämnat för dig nu. Men, han kommer alltid att finnas där för dig när du behöver honom. Men, tänk på att han måste också ta itu med sitt liv på den andra sidan,så han är klar med det när det är dags för dig att gå över. Allt har sin tid och det finns en mening med det. Kärleken är evig precis som våra liv är,själen är odödlig precis som kärleken. Vi alla lever vidare och vi möts igen på den andra sidan när det är dags. Och där kan vi stanna så länge vi vill och behöver.

Kram
Marianne(flower)
Medialt(heart)

2013-09-20 18:52:52 - marzi

tusen tack för ditt svar! du hade förstått mig på pricken!;(

2013-09-21 23:33:16 - Johanna, E-postadressen är dold

Hej!
Jag förlorade min mamma i sjukdom för 2 veckor sedan. Hon sa till mig på sjukhuset att hon kämpade för varje andetag för att överleva men att det inte var upp till henne längre. HOn var inte rädd för att dö, bara för att kvävas till döds (lungsjukdom). 2 timmar innan det skedde ringde hon till mig och ville att jag skulle komma in till sjukhuset, jag åkte på en gång och även hennes syster hade kommit långväga från annat land för att få vara vid hennes sida. Hon hann träffa oss alla en sista gång sen somnade hon in med mig och sina två systrar bredvid sig... Jag undrar, visste hon?? Var det därför hon ringde in mig? Mamma var väldigt andlig av sig. Hon lovade att spöka för mig och dra mig i håret men har inte känt av något än. Hur kan jag få kontakt med henne??

// Johanna

2013-09-25 18:18:19

Medialt Svarar!

Hej Johanna!

jag känner med dig och förstår att det var och är mycket känslomässigt för dig. Ja, det flesta som ligger för döden, vet ungefär hur lång tid det är kvar.De brukar få veta det genom sina guider eller av sina anhöriga som väntar på att de ska komma över. 2 veckor är inte så lång tid att vara död på. Det tar ett tag att vänja sig med att vara "död" också. Och man behöver lära sig och förstå hur man kan ta kontakt med sina anhöriga på jorden. Vissa, kommer ihåg hur man gör från tidigare bortgångar och vissa behöver få lite mer tid på sig. Du kan gå till ett medium för att ta kontakt med henne...men, jag råder dig att vänta lite, så att din mamma hinner anpassa sig till sitt nya liv på andra sidan. Vänta gärna i några månader.

Men,,du ska se att din mamma snart kommer och dra dig i håret.

Kram(flower)
Marianne (heart)
Medialt

2013-09-26 20:51:16 - Johanna

Tack för ditt svar! Det betyder mer än du kan ana!!

Kram Johanna

2013-09-28 08:28:56 - Marianne , E-postadressen är dold

Hej! I början när min man hade gått bort (10/6) så "kände" jag hans närvaro mer, i drömmar osv. Nu, tre mån senare är jag SÅ INNERLIGT LEDSEN och LÄNGTAR SÅ.....så jag t.o.m ibland inte vill "finnas till"
Jag undrar om min man medvetet "låter mig vara" för att jag SKA TA ITU med min sorg som sig bör ? Eller hur "gör" våra själar där borta med oss och med vår sorg?
Kram/ också Marianne ;(

2013-10-02 14:51:25

Medialt Svarar!

Hej Marianne!

Känner med dig och förstår din längtan.
Det är tyvärr så att vi måste gå vidare i våra liv och vi måste bearbeta vår sorg.
Det gäller både för oss som är kvar här och för dem som har dött. Det är svårt att skiljas för er båda två. Men, de har lite lättare att bearbeta sorgen än vad vi har. För de vet att vi måste leva klart våra liv här på jorden och att det finns ett syfte, en mening med att vi är kvar. De är också medvetna att vi ses snart igen. Tiden på andra sidan går mycket fortare än här. De har också fördelen att kunna komma "ner" och hälsa på oss och titta till oss.
De vill inte att vi är ledsna och må dåligt, på samma sätt att vi inte vill att de ska må dåligt och gå omkring med sorg hela daggarna. De har lättare att gå vidare än vad vi har. De får en bättre hjälp på andra sidan än vad vi får här. De förstå det här bättre,än vad vi gör. Vilket gör att de har lättare att återgå till sitt liv på andra sidan.
Men, det känner av vår sorg och lider med oss. Det är svårt att släppa taget, som många säger att man ska göra. Att släppa taget är inte att glömma personen, utan man ska släppa taget om sorgen. Han vill att du ska återgå och leva ditt liv så som det är meningen och att du ska må bra och vara glad igen. Han har förmodligen redan börjat att anpassa sig till sitt nya liv.De har inget tidbegrepp på andra sidan så som vi har. Där finns ingen tid där. Men, du kommer att känna av honom igen, du kommer att träffa honom i dina drömmar. Men, ni båda måste leva era liv. Men, kom ihåg att ni kommer att ses igen. Det är inte lätt att gå vidare. Men, det blir lättare med tiden, tro mig. Jag har gått igenom samma som du. Att sörja tar sin tid och det måste få ta sin tid...Men, under den tiden, så försök att komma igång med ditt liv igen...En vacker dag så känns livet okej igen(flower)
Sorgen försvinner, men kärleken består <3

Kram (flower)
Marianne (heart)
Medialt

2013-10-05 17:09:27 - Annie, E-postadressen är dold

Hej Marianne!
Jag är en tjej på 21 år som de senaste två åren börjat tänka väldigt mycket på döden. Har förlorat mina båda mostrar och min morfar och för en vecka sedan fick min mormor en stroke, men klarade sig lyckligtvis. Detta är väldigt jobbigt för min mamma, då hon bara har mormor kvar i sin familj.
Jag har börjat bli fruktansvärt rädd för döden nu. Har en troende vän som säger att om man inte dyrkar Gud, och syndar (dricker, har sex innan äktenskapet m.m.) så kommer man att brinna i helvetet. Detta har gjort mig så fruktansvärt rädd för att dö, då jag verkligen inte vill brinna i helvetet för att jag har syndat. Tycker att jag i allmänhet är en god person, är en stor djurvän och brukar ta hand om övergivna djur, hjälper alltid människor som behöver det osv. Är rädd för att det inte ska räknas för att jag har syndat. Är detta sant?
Har läst igenom kommentarerna ovan och känner igen mig i så många av fallen, tex att både min moster och min morfar (som jag aldrig träffat, han dog innan jag föddes) har besökt mig i mina drömmar och både jag och mamma har känt deras närvaro. Är det verkligen säkert att jag kommer att få träffa dem igen? Står inte ut med tanken på att jag aldrig skulle få träffa mina nära och kära igen efter döden!
Försöker verkligen få bukt med min dödsångest men tanken på ett helvete skrämmer mig!
Är väldigt tacksam för svar!

Mvh,
Annie

2013-10-07 13:51:41

Medialt Svarar!

Hej Annie!

Jag måste bara säga att jag blir så arg,när jag hör hur vissa människor tar sig rätt att hota andra människor med att de ska brinna i helvetet. När jag läste; Har en troende vän som säger att om man inte dyrkar Gud, och syndar (dricker, har sex innan äktenskapet m.m.) så kommer man att brinna i helvetet. Detta har gjort mig så fruktansvärt rädd för att dö.
Hur kan man bara säga så till någon som har förlorat båda sina mostrar och sin morfar. Det är ingen god vän alls.
Jag vill tala om en gång för alla...DET FINNS INGET HELVETE.INGEN KOMMER ATT BRINNA I NÅGOT HELVETE. Det finns inte. Men, KARMA finns. (De man ger får man tillbaka) Att säga och hota någon med helvetet bildar ingen god karma för den personen. Det är elakt att skrämma människor på det här sättet. Vad är det för bra med att skrämma folk? Gud (eller vad man vill kalla honom för) straffar inte människor, de är vi så bra på att göra själva...det kallas för samvetskval. Det vi gör får vi tillbaka i Karman. Vi här på jorden har våra regler. Men, i den andliga världen så har de sina regler och den är enkel..Karma! Om du gör någon illa,så får du uppleva det själv på samma sätt. Är du snäll och gör goda saker med hjärtat (utan med en baktanke) då får du uppleva det, du får tillbaka.

Det som är viktigt här i livet är att man göra bra saker och att man är ödmjuk mot andra människor och djur och att man gör det bästa av sitt liv.
Att vara snäll och göra bra saker för andra räknas mest av allt. Att hjälpa människor och djur som Du gör är det som räknas och som också är det rätta. Men, man ska inte glömma att ta hand om sig själv heller. Du är en positiv människa som gör positiva saker. Och du verkar ha mycket empati. Om man själv mår bra,så blir man en god och positiv människa. Och det är så vi alla ska försöka att leva.
Hot, för aldrig något gott med sig. Alla har sin rätt att tro på vad det vill. Alla människor har rätt till sin egen vilja och att göra sina val därefter. Att välja att hota någon som redan mår dåligt, anser jag är en människa som mår mycket dåligt och är fast i en negativ spiral.
Du ska inte behöva leve ett helt liv och vara rädd för döden. Vad blir det då för ett liv?
Kom ihåg vad jag har sagt. ”Helvetet” finns inte. Och de som har dött finns på en mycket trevlig plats som vi alla kommer till sen. Vi kommer också att få träffa alla igen. Om du och din mamma har känt deras närvaro så är det också ett bevis för att helvetet inte finns.
Så, be din vän hålla sin tro för sig själv.
Så, har du din tro. Så, lev dit liv, njut av livet. För tiden vi har här på jorden går otroligt fort. Vi är här för att lära oss olika saker och utveckla oss både på det personliga planet och på den andliga.
Många människor är inte redo för att tro på något större och de får ha sin tro. Vi alla utvecklas genom alla våra liv. Och vi har våra livsuppgift som vi ska försöka att klura ut. När vi hittar rätt här i livet,då känns det rätt. Och man blir en glad positiv människa då.
Så,fortsätt du med ditt liv. Hjälp människor och djur. Njut av livet och gör det som DU känner är Rätt för Dig. Lyssna inte på vad andra säger att du ska känna,tycka och göra. För då blir det fel. Lyssna på ditt hjärta och följ det...Och jag kan tala om för dig att det är väldigt få i hela världen som har sex innan äktenskapet nu för tiden. Det är fortfarande hjärtat som räknas! Känns något rätt så är det rätt.
Jag är glad över att du är en snäll människa som gillar att hjälpa djur och människor.Det skulle finnas fler som du (heart)
Så,fortsätt med det...(heart)

Ta hand om dig nu!
Kram(flower)
Marianne(heart)
Medialt

2013-10-07 20:16:50 - Annie, E-postadressen är dold

Hej igen Marianne!
Ville bara tacka för ditt svar!
Det känns såå mycket bättre nu!
Ska bara lyssna på mig själv i fortsättningen.
Tack!

Mvh,
Annie

2013-10-13 18:00:42 - Philip, E-postadressen är dold

Hej, jag är en ung pojke som dom senaste dagarna har varit så otroligt rädd för döden, men nu känns det bättre. Jag hoppas det du har skrivit också stämmer för då känns det bättre. Det känns väldigt overkligt om man bara hade försvunnit och aldrig få leva på något sett igen. Dom senaste dagarna har jag varit väldigt rädd och nästan darrat innan jag somnar :( Tack igen hoppas min dödsångest går över! Svara gärna! Mvh Philip :) Kram (flower)

2013-10-16 10:38:09

Medialt Svarar!

Hej Philip!
Din dödsångest kommer att ge sig. Och det är så som jag har skrivit. jag har kontakt med en person som står mig mycket,mycket nära. Min finaste finns där på andra sidan och genom honom så har jag fått mycket bevis på att vi alla lever vidare efter det här besöket på jorden. Vi alla lever verkligen vidare. Så, du kan gå och lägga dig utan att vara rädd och både sova och drömma gott.

Kram(flower)
Marianne (heart)
Medialt

2013-11-01 23:50:16 - Anonym ungdom

Hej Marianne!
Jag var för nästan exakt ett år sen med om mitt första nära dödsfall där en nära släkting lämnade oss.
Under året som gått har jag haft stor ångest över döden, över att allt ska bli svart. Har även försökt acceptera att jag aldrig kommer träffa min släkting igen.

När jag upptäckte din blogg nu ikväll började jag gråta spontant. Jag har aldrig hört en förklaring om liv efter döden av någon som låter så övertygad som du.
Jag blev så himla lättad på något vis.
Nu vet jag vilken sida jag ska in på igen om ångesten dyker upp, tack!

Jag har aldrig trott på liv efter döden men du ger mig ett hopp, jag vill verkligen att det du berättar ska vara riktigt!
Tack igen! (heart)

2013-11-03 13:52:47 - johan

händer samma sak även om man begår självmord?eller blir man "straffad" för det?

2013-11-05 04:01:34 - Linn

Hej Marianne!
Jag drömmer ibland väldigt otäcka mardrömmar, oftast innefattar de monster eller demoner, att jag blir jagad utav dem eller måste slåss mot dem. Ibland så känner jag hur min kropp blir alldeles tung och utmattad i drömmen och det är oftast då som jag plötsligt vaknar och sätter mig upp i sängen. Känns ibland som att jag tappar kontrollen över mitt medvetande. Brukar alltid få en extremt trött och orolig känsla över mig efteråt och jag vågar inte somna om :( Jag har hört folk säga att om man har det så, så beror det på att det är en demon som försöker ta över din kropp! Är det så? Finns det demoner eller "onda andar"? Eller kan kanske mardrömmarna bero på något annat?
Vill för i övrigt tacka för dina fina hemsida, som har hjälpt mig extremt mycket med min dödsångest!
Mvh,

2013-11-06 12:42:50

Medialt svarar!

Hej Johan!
Ja, i stort sett så blir det samma, men det får konsekvenser av att avsluta sitt liv tidigare och de är inte alltid så trevliga...Jag vill därför poängtera HUR VIKTIGT DET ÄR ATT LEVA KLART SITT LIV. Hur gärna man än vill avsluta sitt eget liv i förtid. För det skapar bara ännu mera problem, mest för en själv och för de andra som man lämnar efter sig. Mår man dåligt här på jorden och avslutar det utan att lösa dessa problem,som är meningen att du ska lösa här. Så, kommer du att få ångest och ångra dig på andra sidan. För där blir det så tydligt att det inte var så svårt att lösa problemen som man först trodde. Det finns alltid flera olika lösningar på ett och samma problem. Och det är inte heller roligt att se hur ens familj och vänner blir sårade och förtvivlade över det beslut som den avlidne tog. Vi lever här och vi alla har fått vår tid på jorden. Livet är värdefullt! Och saker och ting har en tendens att lösa sig till slut ändå...Den dagen man vill förändra sitt liv och börjar att hjälpa sig själv...Då får vi all hjälp vi kan få från andevärlden...Släktingar,vänner och guider! De lämnar små meddelande under livets gång. det gäller bara att vara uppmärksam på det. Lev väl och lev länge!

Kram
Marianne(flower)
Medialt(heart)

2013-11-08 13:54:57

Medialt svarar!
Hej Anonym ungdom!
Skönt att höra att du blev hjälpt av min hemsida. Ja, det jag har berättat här på min blogg är allt sant. Jag har som sagt förlorat min finaste och har fått så mycket info direkt från honom. Så,jag/vi alla har mycket att tacka honom för.Det är bland annat mycket genom honom som jag kan hjälpa er alla här. Må så gott!

Kram
Marianne (flower)
Medialt (heart)

2013-11-08 14:09:57

Medialt svarar!

Hej Linn!
Tack,då mycket för att du gillar min hemsida :)

Dina drömmer beror nog mer på att du är rädd och känner dig jagad på något sätt. Hur ser ditt vardagsliv ut? Känner du dig jagad? har du en jobbig period i ditt liv?

Det finns inga demoner som skulle försöka att ta din kropp i besittning. Visst finns det jobbiga andar,men de har ingen nytta av din kropp. Sen,så finns ju din själ i din kropp. så det är lite fullt kan man säga. Så, jag tror att dina mardrömmar kommer för att du är rädd. Det kan tänkas att det finns negativa energier i ditt hem,som ger dig dessa drömmar. Är det så att du sen du flyttade in har varit så, jag då finns det för mycket negativa energier i ditt hem. Skulle det vara så att dessa mardrömmar har dykt upp på sista tiden, då kommer det från dig själv.Men i båda fallen,så rena ditt hem från dina/andras energier med vit salvia som du köper på bunt. Du kan söka på nätet så hittar du det snabbt. Du kan också köpa en bergskristall och ha bredvid din säng,för bergskristaller "suger" åt sig negativa energier.

Kram (flower)
Marianne
Medialt (heart)

Kram
Marianne (flower)
Medialt (heart)

2013-11-08 19:54:28 - Petra, E-postadressen är dold

Hej. Tack för en bra sida. Jag har en fråga ang andra sidan. Det är så att jag förlorade min lillebror för 4 veckor sedan. Han va bara 21 år och hade hela livet framför sig. Det känns fruktansvärt och tomt och jag hoppas innerligt att han har det bra där han är. Sen va familjen och besökte alla hans blommor på kyrkogården. Tog då kort på en lykta , och på den bilden va det då ett ansikte av en liten ängel, men den hade svarta ögon, sen på en annan bild på samma lykta så va även där ett ansikte, men det va mer som en demon eller ett mkt plågat ansikte med ett öppet gap. Då började jag fundera ännu mer på andra sidan. Va det min bror som vill visa något, eller va betyder det? Jag hoppas att inte han är plågad. (flower)

2013-11-11 18:32:58

Medialt Svarar!

Hej Petra! Tack så mycket!
Tråkigt att höra om din lillebror. Din bror blir väl omhändertagen på andra sidan. När man tar kort (Min man är fotograf) så kan det bli underliga skuggor m.m. Tycker inte att du ska läsa in något negativt i dessa bilder. Din bror har det bra på andra sidan, det är det viktigaste. Det tar ett tag för själen att vänja sig att ha ett annat liv. Och det tar ett tag att anpassa sig där. Men, han har det bra där han är och han kommer att hälsa på er på ett eller annat sätt.


Kram (flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-11-12 19:43:07 - Linnéa

Hej!! Jag förstår inte riktigt med detta efterblivet. För ibland står det att man träffar alla i himlen, men sedan står det att man föds om som en ny människa. Om man är en ny människa så kan man ju inte leva i himlen med sin själ samtidigt. Detta gör så att jag får panik och mycket ångest. Kan du vara snäll att skriva om man lever i himlen eller om man föds på nytt. Tack på förhand!

2013-11-13 11:53:03

Medialt Svarar!

Hej Linnéa!

Så,här ligger det till. Vi alla reinkarneras hela tiden. Det betyder att vi helt enkelt byter kroppar,från ett liv till ett annat liv. När vi dör, så lämnar vi den kropp som vi har och vi kommer till efterlivet/andra sidan. Det är där vi får chansen att vila upp oss från livet som vi hade på jorden.
Där stannar vi ett tag, så länge som vi vill eller så länge vi behöver. Tiden räknas inte på samma sätt där som den görs här. Tiden på andra sidan går fortare än här på jorden.

Man kommer alltid att ses igen. Hur man än vrider och vänder på det, så kommer man alltid att samlas igen,både på den andra sidan och här på jorden. Man, har ett speciellt band till varandra i familjen.
Din tvillingsjäl kommer du aldrig att kunna tappa bort. Man,hittar alltid till varandra igen. Så,du ska inte oroa dig över det. Vi alla kommer att leva flera liv tillsammans, både här på jorden och i efterlivet/Andra sidan! Vi är sammanlänkade med flera olika själar (familj och nära) och med dem har vi ett speciellt band med,som gör att vi alltid kommer att finna varandra vart vi än är.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-11-15 15:24:54 - fia, E-postadressen är dold

Hejsan
jag var inte hos min mamma när hon gick bort för snart ett år sedan,och jag vet att min mamma var väldigt sjuk men helt klar i huvudet och hoppas verkligen att hon hade någon som mötte henne vid andra sida. men min undran är om hon kan höra mig när jag pratar med henne och säger att jag önskade idag att jag hade varit med vid hennes sita timmar här på jorden. Med vänlig hälsning fia

2013-11-15 22:18:18 - Philip, E-postadressen är dold

Hej, det är Philip igen! Tack för ditt svar men jag har fortfarande
Ångest och tänker på döden hela tiden, verkligen hela tiden och de förstör mitt liv! Jag mår inte bra av detta har du något tips till mig så jag kan sluta
Tänka på detta och må bra igen! Kram(flower)

2013-11-16 10:17:12 - Manuela, E-postadressen är dold

Hej!
Jag har haft många som lämnat mig och detta jordeliv. Min fråga är om vi lever så många liv så är vi ju släkt med väldigt många jag får det inte riktigt att gå ihop, vilken "släkt" blir relevant när man lämnar jordelivet för kanske 30 gången? Min mamma sa alltid till mig att hon skulle dra mig i tårna, 17 år har nu gått och ingenting har hänt....Mvh

2013-11-18 16:00:16

Medialt Svarar!

Hej Fia!
Man dör inte ensam. Det finns alltid någon som kommer och hämtar en hem. Din mamma vet redan att du önskar att du hade varit där hos henne. Och hon hör dig när du pratar med henne. Så, hon hade en bra övergång.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-11-18 16:13:38

Medialt Svarar!

Hej Philip!
Ett enkelt svar vore att du ska sluta tänka på döden och tänka mer på ditt liv och vad du vill göra i livet. Men, det är nog inte det svar du vill ha. Det är bra att läsa böcker om döden och se bra filmer som baserar på sanning och inga påhittade historier.
Vi alla lever om och om igen och vi alla träffar våra vänner och familjer om och om igen. Du får se livet och döden som en resa...Nu har du kommit hit på en resa och när du dör så har du åkt till en annan resa. När du blir gammal säger runt 90 år och du dör...Då kommer det att finnas en väldigt massa vänner och släktingar där som väntar på dig...Dina vänner som dog före dig. Du kommer att träffa dina föräldrar igen. För de kommer också att finnas där. Så, se livet som en resa...nu är du här och upptäck livet,gå på upptäcktsfärd,gör spännande saker och roliga saker. Planera vad du vill göra för något i livet. Lev ditt liv så som det är meningen att du ska göra... Se livet som ett smörgåsbord och plocka ut det som du tycket mest om. Lev!

Stor kram (flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-11-18 16:30:38

Medialt Svarar!

Hej Manuela!

Det är så att vi har en själsgrupp. I den gruppen så är vi kanske allt mellan ca 30-50 personer. Vi får inte "nya" mammor och pappor när vi föds inte heller "nya" syskon. Om jag t.e.x har 5 kusiner idag,så kan tre utav dem bli mina syskon i det andra livet och två kan bli mina bästa vänner. Min, mamma kan bli min syster eller kusin, hon kan även bli min bästa vän i nästa liv. Men, i det här livet blev hon min mamma. Min bror i det här livet kan bli min morbror i det nästa eller en kusin. Min Faster kan bli min bror i mitt nästa liv.Så,där håller det på. Men, de som har varit dina mammor eller pappor, kan inte bli dina pojkvän/man i några andra liv. Du har bara en tvillingsjäl och det är den personen som du hör ihop med. Det är inte säkert att du blir tillsammans med din tvillingsjäl i alla liv. Men, man hjälper varandra i alla liv.

Sen,så är det inte alltid att vi alla är här på samma gång. För vi kanske inte behöver ha vissa personer med oss i just det livet.

Det finna de som har stor släkt här på jorden och som också har många vänner. Och sen så finns de de som bara har en liten familj, med några få släktingar och vänner.Så,de som har en liten släkt, har resten på andra sidan. Alla ens vänner behöver inte ha något speciellt band till en. Bara några få är ens själsfränder. Många vänner kommer och går i livet och det finns en mening med det. Vi lär oss alltid något från varje möte och det är det som är en utav alla meningar här i livet.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-11-19 00:19:22 - mauro, E-postadressen är dold

Hej Marianne
Du verkar vara en helt underbar person,har så många frågor men skall inte göra en bok nu, men jag undrar om man nu skulle vilja veta vilka liv man har levat tidigare hur och vem skall man kontakta jag bor i Göteborg, sen har jag en fråga till för många år sedan så hade jag kontakt med en kvinna som jag tror att du känner till Margit Berner och hon sa till mig innan sin bortgång att jag har stor potencial inom det mediala om jag nu skulle vilja utveckla detta vart skall jag då göra detta? tack för din underbara blogg sida

MVH
Mauro

2013-11-19 00:43:42 - mauro, E-postadressen är dold

Hej igen Marianne
Förlåt jag glömde en mkt viktig fråga som jag länge har undrat över vet inte om du kan svara på den men jag chansar på att du kanske vet,jag är ingen religion fanatiker men tror på gud och det händer att jag går till katolska kyrkan och ber en bön och sitter där och njuter, men mitt problem är att jag alltid börjar att gråta bara så där utan andledning och jag får inte stopp på det tårarna bara forsar på mig, kan du svar mig på varför jag gör det och det gör jag varje gång jag besöker kyrkan

Kram
Mauro

2013-11-19 11:09:57 - Maria

Du säger att det är så viktigt att leva klart sitt liv. Men om man tappat livslusten och sörjer ihjäl sig då? Om man har haft ett fruktansvärt jobbigt liv och inte orkar resa sig och börja om en gång till? Hur ser andevärlden på en människa som sörjer ihjäl sig? Tacksam för svar// Maria

2013-11-19 23:38:57 - Christer

Hur mycket jag än samlar in fakta och hoppas på en fortsättning efter döden så finns det alltid en osäkerhet,, kan du till 100 % verkligen säga att det finns en fortsättning när vi dör? jag menar verkligen 100 %, inte 99 %, finns det bevis?!!! I mitt nästa liv,, kommer jag se likadan ut som nu utseendemässigt? Kommer alla till samma plats i andevärlden och förstår alla varandra även om man talade olika språk i jordelivet? När man återföds,, kommer man alltid till våran planet ( jorden ) då?? Om miljoner år kanske inte våran planet går att bo på,, var hamnar vi då?? Kan jag själv välja var jag vill återfödas?? Jag vet att det var många frågor men är mycket tacksam för svar!!

Kram Christer

2013-11-21 15:12:36

Medialt Svarar!

Hej Mauro! Tack,för komplimangen,den värmde!

Att utveckla sin mediala/andliga sida kan man göra på olika kurser. Leta efter en kurs som du känner att du vill gå på. Följ ditt hjärta! Så,hamnar du rätt =)

Att du börjar gråta när du är i en kyrka, kan bero på att det är väldigt fridfullt och att du slappnar av extra mycket när du är där. Då kommer all stress ut och man börjar att gråta. Kyrkor byggdes förr på bra plaster.De var mycket noggranna med att platsen och energierna var de rätta. Och med det rätta så menar jag, där energier var som positivas. Det var mycket noga utvalda platser.Det är därför vi känner oss lugna och blir avslappnade när vi kliver in i en kyrka. Så, äldre kyrkor har den bästa platsen. Idag,så tänker det inte på sådant som jordliga energier när de bygger kyrkor eller andra viktiga byggnader som sjukhus etc.

Keam (flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-11-21 16:37:22

Medialt Svarar!

Hej Maria!

Beklagar att du har det så jobbigt!
Nu vet jag inte vad du har råkat ut för,så jag svarar så gott jag kan.

Sorg, är fruktansvärt energikrävande och den tar nästan alla vår energi.

Jag har själv varit utsatt av en enorm svår sorg under två års tid. För tre år sedan så förlorade jag min Finaste,över en natt! Jag hamnade i svår chock,när jag fick veta om dödsfallet. Jag har aldrig i mitt liv känt mig så ensam som då.
Det blev ett stort svart hål i mitt liv. Jag kunde inte förstå hur människorna runt omkring mig levde på som om inget hade hänt. Jag hade förlorat en person som jag älskade och livet utanför mitt fönster pågick som vanligt. Jag kände mig så övergiven och så fruktansvärd ensam,fast jag hade min familj,mina vänner omkring mig...Så, hjälpte inte det just då.
Jag fick panikattacker, jag grät så jag hyperventilerade...Jag kunde plötsligt bara falla ihop på golvet av sorg!Och där låg jag och grät...jag fick paniklängtan. Det var en mörk,ensam,hemsk period i mitt liv. Så, jag vet hur det är att ha sorg!

Men,genom andra medium och vänner som är mediala,så fick jag meddelande från honom.

Bland annat så sa han; Att han ångrade vad han hade gjort! Han var inte klar med sitt liv och det fanns så mycket kvar som han skulle vilja göra och det var så mycket som han ville ha sagt. Han ångrade att han hade avslutat sitt liv tidigare. Och nu på andra sidan så såg han att hans problem, faktiskt inte var så svåra att lösa, som han hade trott när han levde. Och det fick honom att verkligen ångra sitt val om att lämna jordelivet tidigare. Plus all sorg,som han hade åstadkommit genom sitt val. Han ville inte att någon skulle vara ledsen över honom.

Om man älskar någon,så vill man att den personen ska må bra och alla gör vi våra misstag här i livet. Jag ville inte göra honom mer ledsen,så jag tänkte så här" Jag ska leva mitt liv genom att leva det åt honom också. Jag ska leva mitt liv och göra honom stolt över mig. Det tog mig två år. Men, nu lever jag mitt liv och jag lever lite åt honom också, genom att göra saker som han tycker om.

Jag fick mycket hjälp av mina vänner. Jag kunde ringa dem när som helst och gråta i telefonen och prata av mig i timmar.

Att ha någon/några att prata med hjälper långt! Man,kanske inte märker någon förändring till en början...men förändringen, själv healingen, börjar på en gång, den börjar direkt när man själv börjar att bearbeta sin sorg. Vi utsetts för många prövningar i livet. Vissa är lättare och vissa saker i livet är riktigt tuffa att ta itu med. Men, det finna alltid flera olika lösningar på ens problem. Det är bara så att när vi är djupt nere i en sorg eller depression,så är det så svårt att se lösningarna. Man,får ett tunnelseende i sin sorg. Och då är det svårt att se olika lösningar.

Men, det finns bra hjälp att få!
Det som är bra är att gå på en Mindfulnesskurs och eller Yogakurs. Låter simpelt kanske,men det är en jättebra sätt att bearbeta sin sorg och få ur sig alla spänningar/stress som sorgen orsakar.

Här är två sanna berättelse om Minfulness kurser.

Den första berättelsen är från ett dokumentär om Mindfulness:

Det här handlar om några män som har varit ute i krig. Och varit med om fasansfulla händelser. När de kom hem från kriget så mådde det naturligtvis fruktansvärt dåligt! De hade samvetskval för vad de själv hade gjort och de led av svår sorg efter sina vänners brutala död.
Det kunde inte sova och de hade otäcka mardrömmar om det som de hade varit med om. Det blev känslokalla och gjorde illa sina flickvänner fysiskt. De kunde inte vara ute bland folk för de kände sig iakttagna hela tiden. Tappade någon något,så trodde de att det var fiende som ville döda dem. De levde på helspänn. Det kunde inte leva ett normalt liv längre.
Ja,som du förstår så hade de här killarna ett helvete och det kan man ha på olika sätt. De flesta hade förlorat sina familjer och sina flickvänner för att de helt utan föraning kunde bli väldigt våldsamma helt plötsligt. De blev helt ensamma.
Men, de här männen gjorde ett val.. De hade bestämt sig för att kämpa sig ut ur det här. De orkade inte leva så här längre!

Det gick på en Mindfulness kurs som också innehöll medicin Yogakurs. Det gick i endast 10 dagar på den här kursen. Och efter dessa 10 dagar så mådde de mellan 50-89% Bättre och det är väldigt mycket! De med mindre procent hoppade av halva kurstiden. Men,de som fortsatte mådde så mycket bättre.

Berättelse nr 2

En vän till mig, gick in i väggen för några år sedan. Hon var fruktansvärt deprimerad. Hon hade inte mycket ork i kroppen eller i själen och hade tappat all livslust.
Hon gjorde ett val och det var att hitta ett sätt att må bra på igen. Hon gick på dessa kurser i Mindfulness och Yoga. Efter ett par veckor så märkte hon att hon började må bättre. Och idag mår hon jättebra. Plus att hon är jätteglad över att hon gav sig själv den här möjligheten. Hon gjorde ett val.

Man, får lära sig att göra sig av med alla jobbiga känslor och minnen och det gör att kroppen lugnar ner sig och du blir av med den stress som uppstår i din kropp när du mår dåligt. Så, om du bearbeta alla dina känslor,så kommer du också få bort stressen som kommer av att du mår dåligt/sörjer.
Du kommer att bli lugnare på insidan och du kommer att kunna hantera allt som du tycker är jobbigt, på ett helt annat sätt. Och du kommer att kunna må så mycket bättre och få tillbaka din livskraft.

Om det här människorna orkade resa sig upp och ta sig ur dessa upplevelser. Så orkar du också. Livet består av olika VAL här i livet och man måste göra sina val...Allt i livet börjar med val. När du går upp på morgonen så väljer du vad du ska ha på dig. Du väljer vad du ska äta .m.m och du väljer hur du vill leva ditt liv. Och du väljer andra viktiga saker också. Hela livet består av val.

Vill du komma över din sorg och sluta att sörja så djupt som du gör idag...Då måste du vilja bryta mönstret..Det gjorde jag! Jag ville inte göra min Finaste på andra sidan mer ledsen än vad han redan var. Det var så jag kämpade mig ut ur min sorg.

Vill man må bra så måste man jobba på det själv, men man kan be om att få hjälp på vägen.

Det finns en app som du kan börja med, redan i dag. Men, kom ihåg att appen är inte samma sak som att gå dessa kurser och glöm inte Yogan.

itunes.apple.com/se/app/mindfulness-appen/id413867...

Kom ihåg att du har din fria vilja att göra dina val på. Det är du som väljer!


Ta hand om dig!

Kram (flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-11-21 17:07:16

Medialt Svarar!

Hej Christer!

På din första fråga så kan jag bara säga så här. Att jag personligen kan säga att det finns ett liv efter döden. Och är 100% säker på det. Jag har fått så många bevis på det genom alla mina år. Men,som sagt var...Jag har fått bevis och jag har även fått bevis tillsammans med andra! Många bevis har jag fått av min Finaste som lever på andra sidan,sedan tre år tillbaka.
När jag har ställt en fråga till honom (rakt ut i luften) så har jag fått svar genom andra mediala människor (efter bara några dagar/veckor ibland..) de vet inte ens om att jag har frågat honom. Och han ger dem svar,som de senare ger till mig!

Under en seans,så kom han ner och berättade att jag hade fel mediciner för min mage och att jag skulle titta lite ”djupare” på problemet med magen. Men, att det inte var någon fara med min mage och att jag skulle bli bra snart igen.
(Jag hade då haft riktigt jobbiga problem med min mage i två månader och hade rasat i kilo.)
Veckan efter det så gjorde jag både koloskopi och Gastroskopi. Man går ner i magen från två olika håll och undersöker magen. Och allt såg bra ut och även proverna såg bra ut, Inget fel på magen!
Jag började tänka på vad han hade sagt...Titta lite ”djupare”. Då,kom jag på varför min mage hade bråkat så vansinnigt för. Jag har varit så stressad under en längre tid och det hade slagit ut min magen.(den korta berättelsen får du här)
Vi var ju 6 stycken personer under seansen och de som gjorde seansen visste inte om mina magproblem. Och de visste inte heller om att jag hade mediciner hemma som jag hade fått av läkarna.
Det här är bevis för mig. Och jag har fått så många bevis av det här slaget. Och det är bland annat de här som jag vill dela med mig just till er som tittar in här på min Blogg!

Jag har som sagt så många sådana här bevis. Men, då får jag nog skriva en bok istället! Vilket jag nog kommer att göra en dag!

Fråga 2) Nej,du kommer inte att se exakt likadan ut i nästa liv. Men, de som känner dig sen gammalt,från andra liv,de kommer att känna igen dig i din röst, i din energi/vibration och mest i dina ögon. Ögonen är själens spegel.

Fråga 3) Man kommer till ungefär samma plats.

Fråga 4) Man, behöver inte prata på andra sidan. Man använder sig mycket mer av telepati och alla förstår varandra.

Fråga 5) Nej, vi kommer inte alltid till planeten jorden. Det finns så många andra planeter och dimensioner att återfödas till.

Fråga 6 ) Du väljer den plats som är bäst för din personliga och andliga utveckling.

Kram (flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-11-22 09:54:19

Hej Marianne tack för ditt svar. Jag skulle förstås berättat lite utförligare om min situation. Min älskade man gick bort för en tid sedan vi levde ihop i nästan 30 år och vår kärlek var mycket mycket stark. Ja, den är fortfarande stark jag älskar honom så mycket fortfarande och han älskar mej också det vet jag. Jag har haft väldigt mycket ångest och trauma i livet, när jag mötte honom tog han hand om mej, skyddade mej och gav mej trygghet. Jag hjälpte honom också och gav honom kärlek och trygghet. Jag har aldrig haft någon ordentlig familj, när jag träffade honom "fick" jag hans familj på köpet och kände mig genast hemma. Många av dom har gått bort nu så han är med dom. Jag är snart 60 år och undrar vad som händer om man sörjer så djupt att man blir sjuk och dör? Det kan väl ändå inte räknas som självmord? Jag vet att min älskade finns med mig vi har väldigt starka band och jag är lite medial själv men jag har gått igenom så mycket och orkar nog inte så länge till. Just nu kämpar jag för våra barn och barnbarn men som sagt, livsgnistan är väck. Men inte kan man straffas för att man älskar någon så högt så man med tiden sörjer ihjäl sig? Så gör ju många av våra vänner djuren. Är inte intresserad av terapi osv har gått igenom allt sånt och det hjälper mig inte. Hoppas du förstår min fråga lite bättre, kram till dig du ger väldigt raka fina svar. // Maria

2013-11-22 14:18:31 - Christer

Tusen tack för alla svaren! Det finns alltid så mycket man vill veta om det som händer när vi dör så jag kommer ställa fler frågor men inte alla på en gång! Jag undrar ju varför jag inte har det minsta minne av mina tidigare liv och hur det ser ut i andevärlden? Nollställs allt när man återföds??? Jag menar man måste ju lära sig allt på nytt igen,, att gå och prata etc. Jag är blyg och lugn nu,, undra om jag kommer vara det i alla mina liv framåt? :)
När jag frågade om jag själv kan välja var jag vill återfödas svarade du att " - Du väljer den plats som är bäst för din personliga och andliga utveckling,, hur kommer det sig då att vissa föds där det är fattigt och krig??? knappast något man vill välja att födas!

än en gång tusen tack för alla svaren :)

kram Christer

2013-11-23 00:51:59 - Maria

Hej en god vän gick hastigt bort för en vecka sen och nu känns det mörkt och grått jag saknar han så mycket. Han var min bästa vän. Jag brukar prata med han. Hör han mig? Jag är så rädd att han har glömt bort mig.

2013-11-24 14:29:16

Medialt svarar!

Hej Maria igen!

Jag förstår verkligen att du har tappat din livslust.
Men, du behöver tänka på dina barn och barnbarn.
För dina barn så betyder du enormt mycket. Du vet hur ledsen du blev när din man dog. Tänk dig då hur ledsna dina barn då skulle bli om du dog. De skulle bli lika ledsna som du blev när din man dog. Vill du verkligen att de ska se sin mamma sörja ihjäl sig? är de inte värda att leva vidare för? Jag vet när jag sörjde som djupast så ville inte jag heller leva...Men, jag tänkte på hur ledsen jag skulle göra min dotter om jag dog och bara lämnade henne. och sen så kände jag att jag vill inte skiljas från mitt barn. Jag vill vara där för henne,se hur hon lever sitt liv, ta del av hennes liv. Jag vill vara hennes mamma så länge som det går. För jag älskar min dotter och den tanken fick mig att ta tag i mig själv och jag började att bearbeta min sorg, jag ville inte vara ledsen varje gång vi träffades.

Jag sörjde i Två långa mörka år.Och jag visste också att min Finaste såg hur ledsen jag var och han såg att jag hade slutat att leva mitt liv när han dog...Men, det var faktiskt han som dog inte jag. Han lever vidare på andra sidan...han LEVER! Och då måste jag leva klart mitt liv här.Och jag är ganska så säker på att din man inte vill att du ska sörja ihjäl dig. Han vill att du ska leva klart ditt liv. Och ni kommer att ses igen,när det är dags för dig att gå över. Livet är värdefullt.

Man, kan sörja något år,men sen är det dags att sluta sörja och gå vidare i livet som man bör. Du saknar honom inte mindre för att du slutar att sörja honom och du älskar honom inte mindre för att du slutar sörja. sann kärlek dör aldrig,den lever för evigt. Och i andeväldens mening så är det inte meningen att man ska sörja ihjäl sig. Även om det låter son en gammal klyscha,så finns det en mening med allt som sker i ens liv. Ja, jag vet...Men, det är inte alltid att man förstår poängen med vissa saker. Men, livet består av både roliga och sorgliga saker, det får oss människor att utvecklas och växa både på det personliga planet och det andliga...Allt som händer i vårt liv har en stor mening... Och älskar du dina barn,så finns där för dem...Du är deras mamma och du skulle nog inte vilja att de skulle sörja ihjäl sig om du dog? Du skulle vilja att de fortsatte med sina liv. och dina barn vill och din man vill..Att du ska fortsätta att leva ditt liv.

Stor kram (flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-11-24 14:38:37

Medialt Svarar!

Hej Maria!

Tråkigt att höra att din vän hastigt gick över!

Bara för att vi dör,så innebär det inte att vi glömmer bort någon eller att våra minnen försvinner. Att dö är som att resa bort. Vi minns alla, vi minns allt vi har gjort och lite där till. Att vi dör innebär inte att vi slutar att bry oss om de som vi lämnade kvar. Eller att vi slutar att älska någon. Du kan vara lugn,han glömmer aldrig dig. Han kommer alltid att finnas där för dig, även om du inte kan se eller känna av honom jämt,så finns han där. Han hör dig...så det är bara att prata på,så som du gjorde när han levde här på jorden. Nu lever han ett annat liv på andra sidan. Men,som jag brukar säga...Vi är bara en tanke ifrån varandra!

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-11-24 15:05:22

Tack för ditt svar men jag tycker du har fel. Ingen kan bestämma att man ska sörja ett år och sedan gå vidare. Jag hittade min man på morgonen iskall och stel. Efter 30 år och jag fick inte ens säga hej då. Jag älskar honom och kommer aldrig att bli människa igen. Då får väl andevärlden straffa mig då, om jag sörjer ihjäl mig! Finns det inget heligt längre som stark kärlek? Mina barn är vuxna och de skulle förlåta mig det vet jag. Jag blir inte den första i världshistorien som lämnar av sorg och inte den sista heller! Ledsen om jag låter bitter och otrevlig men jag är så förbannad på orättvisorna i livet. // Maria

2013-11-24 15:06:12

Medialt Svarar!

Hej Christer igen!
Ja, det är bara att fråga på!


Svar: Om du skulle minnas alla dina liv så skulle det vara fruktansvärt besvärligt. Tänkt,dig alla kärlekar som du skulle minnas, vilken saknad! Om du har varit viking i ett liv och slagit ihjäl en massa folk,inte kul att komma ihåg. Du skulle komma ihåg alla dina dödsögonblick, förmodligen inte heller så mysigt! (Själv så har jag blivit mördad i ett liv, fick en yxa som klöv mitt huvud,inte mysigt det heller) Ja,jag tror att du fattar vart jag vill komma. Så, det finns en poäng med det hela.
Du kommer ihåg det som du ska komma ihåg. Vi alla har ett cellminne och det gör att vi faktisk kan minnas vissa saker från några liv...Du kanske drar dig till ett viss land...Då,kanske du har levt där i ett tidigare liv. Du kanske är en hejare på piano,fast du aldrig har tagit en enda lektion. Ja, där kom ett annat liv in i det här livet..Du kanske är jättehändig...förmodligen från ett tidigare liv..


Svar; Att du måste lära dig att gå och prata är för att kroppen är liten och klen i början,den måste växa sig stark och du lär dig medan den växer att hantera den... Vi människor är lite sega här...se på djuren, de kan springa efter några timmar...

Svar: Det finns en anledning till att du är den du är idag.
Och du kommer förmodligen inte alltid att vara blyg i alla dina liv. Att du är lugn är väl bra!?


Svar: Som jag sa, man väljer det som är bäst för sin utveckling. Visst, man kan tycka så här rakt upp och ner att det är ett hemskt val. Men, du vet inte hur dessa människor har levt i sina andra liv. Vissa,kanske har varit rika och kanske inte var så trevliga. Vissa kanske har varit bortskämda. Vissa kanske själva har krigat och härjat i något av deras tidigare liv. Det har varit ganska många krig och plundringar här på jorden. Människan är inte så snäll. Så, man kan tänka på hur många människor som har varit ute och krigat genom tiderna..
De kanske har en annan karma,som de måste lösa genom att leva så här. Sen, så kanske vissa måste lära sig att lösa ett livsproblem och det gör de bäst på det här sättet. Alla,kanske inte stannar kvar i fattigdom eller i krig i hela sitt liv. Men, allt handlar om Karma, om tidigare liv,om hur man har levt sina liv.

Kram(flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-11-24 15:47:21

PS du relaterar hela tiden till DIN sorg när du miste DIN Finaste! Men vi är faktiskt olika individer jag upplever min sorg på ett annat sätt än du. Du kan inte döma mig om jag känner att jag inte orkar mer , du har ingen aning om vad jag gått igenom. Man kan bli väldigt livstrött och inte se allt roliga och fina i livet som du snackar om jag såg det med min man men inte nu. Ni medium bollar ganska mycket med människor har jag märkt, jag har min fria vilja och min fråga var hur andevärlden ser på olyckliga människor som sörjer sig till döds. Fick inget konkret svar så du vet väl inte. Men nu har jag på annat håll fått till mig att man får mycket stöd och kärlek! // Maria

2013-11-24 18:50:56

Medialt svarar!

Hej Maria igen!

Det var inte meningen att du skulle ta det så. Jag känner inga som skriver in hit, det är det som är meningen med bloggen, att vems som helst ska kunna skriva hit. Så, jag försöker så gott jag kan att svara på alla era frågor,med all välmening.Jag vill dela med mig av min erfarenhet och tankar. För ibland så kan det faktiskt hjälpa en annan person att gå vidare när man vet att det finns andra som också har lidit av en svår förlust. Och självklart så upplever man sina förluster på olika sätt.Jag blev hjälpt av en person som också hade förlorat sin finaste som också hade begått självmord. Att höra hennes historia,hjälpte mig. Och jag hade hoppas på att det skulle hjälp dig också.
Och som jag skrev till dig i det första meddelandet..så har Du din Fria Vilja att göra dina val på...och jag har mina! Och jag valde att svara på dina frågor på mitt sätt. Men, jag är ledsen att du tog illa vid dig!

Ta hand om dig!

Kram (flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-11-25 01:58:58 - mauro, E-postadressen är dold

Hej igen Marianne
Tack för dit svar, skulle vilja veta dessa andar som har funnits i ett och samma rum eller hus i 100 tals år varför händer detta? har hundar själar? om nu en hund som jag verkligen hoppas har en själ och att vi får träffa dom igen som du beskriver i regnbågsbron där du säger att dom befinner sig på en äng där både mat och dryck finns, är mat nödvändigt för att existera som själ? vad gör vi när vi finns på andra sidan har vi nöjen som vi har här på jorden tex Mat, spel, lekar, m.m sen har jag hört att vissa själar tar en arbetsuppgift på andra sidan som tex tar hand om barnen, Barnen? är inte dessa själar som har levt tidigare liv och inte behöver vara barn? tro mig jag är stark troende på vad du berättar men man har ju självklart en massa frågor som inte går ihop i ens huvud, sen har du något tipps vart man skall gå för att få veta om mina tidigare liv, jag bor i Göteborg, tacksam för mina jobbiga frågor.
Tack på förhand
Mauro

2013-11-25 03:39:22

Hej!
Vilken super härlig och lugnande sidan det här var!
Jag tror vi alla tänker väldigt mycket på döden...
Jag känner att om döden nu inte är så farlig som du beskriver
Marianne, så känner jag att jag faktiskt kan slappna av lite mer nu och koncentrera mig mer på livet jag lever nu!
Det här med tankar på döden har varit väldigt väldigt djupt ingående för mig och jag känner att det har tagit oerhört mycket tid av mitt liv som jag lever idag på att ägna tid åt att tänka i genom vad som händer efter döden har inträffat.....
Jag hoppas och tror att det är så som du beskriver allting!
I så fall har man inte ett dugg att oroa sig för!!!
Men jag har en fråga....
Om man har gjort många dåliga saker och elaka saker mot människor och i sina handlingar och i sitt agerande som person, fast man vill bara väl!?
Jag menar , att jag som mig själv känner mig själv bäst och jag vet till 110% att jag är en god människa, en bra människa med ett gott hjärta som bryr mig om alla jag älskar och som är i min närhet...
Men det har hänt mycket dåligt under många år, då jag nu idag är 23år gammal...
Men tidigare i livet gick mycket åt fel håll,eller mitt liv fick ingen bra början överhuvudtaget då jag som 2 år gammal ca blev flyttat fram och tillbaka i familjehem då mina föräldrar hade förhållande problem samt alkohol problem.....
"Jag fick aldrig chansen att växa upp med mina biologiska föräldrar"
Men i vilket fall som helst!
Jag står här i dag! Efter väldigt mycket om och men!!!!
Det jag vill säga är, att kommer änglarna förlåta mig och förstå mina handlingar som jag har gjort här i livet mot folk, endel jag älskat osv pga att jag har fått ett dåligt inre mående för många saker som har hänt i mitt liv som har skapat sår på min själ?
Därav så har jag tyvärr med årens gång fått agression problem, och varit dum verbalt och ibland med handlingar FAST JAG INTE EGENTLIGEN VILL VARA SÅ.... Jag har bara inte fått jobba så mycket med mig själv, och har gjort dumma saker utifrån en dålig självkontroll......
Jag undrar bara om jag blir förlåten där uppe.....
Min guide/ängel heter för den andra delen, gabriell.....
Tacksam för svar!!
Och återigen en toppen sida och du Marianne verkar vara en äkta god människa med ett hjärta gjort av guld!
Du verkar definitivt troende!
Jag tror man tjänar på att vara troende!
Kärlek och frid till alla(heart)

2013-11-25 11:43:02

Medialt svarar!

Hej Mauro igen!

Du får fråga hur mycket du vill och jag ska försöka att svara så gott jag kan!


Fråga 1) Vissa vet inte om att det har dött och har alltså blivit kvar. Andra vågar inte gå över för de är rädda att bli straffade för något de har gjort. Sen,så finns det de som är envisa och vill vara kvar på jorden,fast de vet att de är döda...Se,så finns de de som gillar att komma ner ofta och hälsa på.

Fråga 2) Ja, alla djur har själar och de får vi träffa igen. Vissa djur kan också komma ner flera gånger under en människas liv till sin matte/husse, för att leva tillsammans igen.

Fråga 3)Regnbågsbron har inte jag skrivit, det är en man vid namn William N Britton . Står längs ner på den sidan.
I himlen/på andra sidan så kan du återskapa det som du vill ha och uppleva. Så,vill man ha en stor middag,så kan du skapa det och så kan även djuren göra.


Fråga 4) Som jag skrev ovan, så kan vi återskapa det som vi vill göra.
Vissa, tar på sig uppgifter på andra sidan,för att de vill göra det.

Fråga 5) Om du dör som barn, så kommer du tillbaka till andra sidan som barn. Men, du växer sedan där i din själ. Det är en övergång. Och man kan välja själv om man vill vara barn eller vuxen där på andra sidan sen. Men, din själ har sina år/mognad ändå. Man,brukar säg att vissa barn är lillgamla, de har en äldre själ. De flesta på den andra sidan väljer en bekväm ”ålder” att vara i ca 25-30 års ålder.

Fråga 6) Jag kan tyvärr inte tipsa dig om någon person i Göteborg. Men, det finns jättebra cd-skivor som tar en tillbaka i tidigare liv. Min,första cd var en som var skriven av Annalena Mellblom. Den heter; ”Vägledd. Tidigare Liv terapi”
Finns att köpa på Adlibris: www.adlibris.com/se/sok?q=annalena+mellblom&pn=1

Kram (flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-11-25 12:55:30

Medialt Svarar!


Hej Kille 23!

Tack,så jättemycket för dina värmande ord, de gick rakt in i hjärtat.

Ja, det är ett stort ämne det här om döden. Det är synd att vi pratar så lite om den i vardagslivet.
Jag tror vi alla tänker väldigt mycket på döden...
Vad skönt att höra att du kan slappna av mera nu och koncentrera dig mer på livet,det är så man ska göra. Det är det som är meningen med min blogg. Att man ska bli mera ”vän” med döden,eftersom den är lika naturlig som det är att födas och som att leva.


Din fråga löd så här ( i en förkortat variation )
”Om man har gjort många dåliga saker och elaka saker mot människor och i sina handlingar och i sitt agerande som person, fast man vill bara väl!?kommer änglarna förlåta mig och förstå mina handlingar som jag har gjort här i livet”

Om man har gjort dumma saker i livet och man sedan får ånger över det och ångrar sig med hela ens hjärta,så har man förstått vad man har orsakat. Har man lärt sig av sina misstag och även försöker att rätta till dem på något sätt och inte gör om dem,så har man lärt sig något av det. Och de är ju så, att vi alla någon gång under livets gång begår misstag, vi alla gör dumma val ibland. Stora som små dumheter. Men,jag tror att om man bara har förstått och ångrat vad man har gjort,så har man utvecklas till en bättre människa. Och att man sedan bara försöker att göra gott och vara ödmjuk och snäll..Ja, då är man på rätt spår i livet.

Det finns ingen som straffar dig på andra sidan, det är du själv som tar på dig det. Det är du som ska förstå dina egna handlingar. Varför du gjorde det du gjorde. Vad blev resultatet?


När man kommer till den andra sidan så får man gå igenom hur man har levt sitt liv. Och vad man har sagt och gjort. Det finns igen som straffar en. Men, när man förstår vad man själv har gjort och hur en del personer mådde när man sa eller gjorde något dumt mot dem. Då, kommer man att må dåligt över det. Och det i sig blir ett slags ”straff”. Gör du något gott,så får du känna glädjen av det osv. Så, man får gå igenom allt. Men, man får stöd av sina guider och sin själsfamilj på andra sidan också!

Men, om man ångrar sig redan här på jorden,så har du redan ”straffat” dig själv genom att du förstår vad du har orsakat och du får dåligt samvete. Så, då har man redan fått sitt ”straff” .
Orsak och verkan.
Det är aldrig för sent att ångra sig och/eller att säga förlåt.

Du verkar ha haft en tuff uppväxt. Och du kan inte ha haft det så lätt. Jag förstår och vet att man blir formad av sin uppväxt och omgivning.
Men, när jag läser ditt brev så får jag den uppfattningen att du vill verkligen inte vara en arg person längre som säger eller gör dumma saker och det är väl det som är så fint med dig...Du vill inte vara sån. Du har ett gott hjärta och jag tror att om du kommer att få bort din ilska helt och hållet en vacker dag. Du verkar redan ha påbörjat en mjukare väg och du Vill ändra ditt beteende.
Du är bara 23 år och du har hela livet framför dig att göra goda och snälla saker både för dig själv och för andra i framtiden. Så, du ska inte vara orolig för att någon ”där uppe” ska straffa dig, för så fungerar det inte. Jobba på att ta kontrollen över ditt agerande..ge dig själv ett bra liv och sprid kärlek,vänskap och kärlek.
Jag rekommenderar att du går på Yoga. Har haft en kille här på kurs som hade stora problem med sin ilska,folk var rädda för honom och han hamnade ofta i slagsmål. Han gick på medicinsk yoga och han blev mycket lugnare av det. Han ville hitta sin inre frid och den fann han där. Och han mår jättebra idag!
Man,måste kunna förlåta sig själv och andra för hitta sin inre frid. Det är viktigt!

Jag tycker att du är på väg åt rätt håll i livet!

Lycka till med allt!

Kram (flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-11-25 22:05:59 - jörgen, E-postadressen är dold, hotmail.com

om vi föds på nytt hela tiden hur kan vi då bara varit typ 5 miljarder människor för 100 år och nu 7 miljarder? skapas det nya själar hela tiden?

2013-11-28 16:05:08

Medialt svarar!

Hej Jörgen!
Det finns fler dimensioner och planeter att vara på. Den andra sidan är en dimension,ingen planet. Nu så har många själar valt att vara här på jorden. För att det händer mycket just här och nu som är bra för oss själar att lära oss.. Så,vi kan födas på andra platser,inte bara här på jorden.

Kram (flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-11-29 02:10:52

Hej Marianne!! Christer här igen. Du berättade att vi kan komma till andra dimensioner och planeter när vi återföds, ser det ungefär likadant ut där som här på jorden?? klimatmässigt måste det väl vara likadant, hur ska vi annars klara oss utan att typ frysa ihjäl, att det är för varmt, om vi behöver samma föda och om vi har samma intressen och hobbys i våra nästa liv trots att vi återföds på en annan planet eller dimension?? Har vi alla våra sinnen då som nu?? Kan det skilja mycket i tid för hur lång tid man är i andevärlden innan man återföds igen?? kan det vara mindre än 50 år från det man dör till man återföds igen?? Kan det vara mer än 200 år från döden till återfödseln?? Kommer jag att finnas om en miljon år, antingen som människa på någon planet eller dimension eller i andevärlden?? Än en gång tacksam för svar :)

Kram från Christer

2013-11-29 03:57:08 - malene, E-postadressen är dold

Hej!
Jag har en nyfiken fråga.. kan själarna prata och tänka så som vi gör i våran kropp? Eller finns det något annat språk för att kommunicera?
Mvh malene(heart)

2013-11-29 08:55:23

Finns det olika länder och kulturer på andra sidan? Antar det, men vad säjer du? Hälsningar Annie

2013-11-29 19:24:29 - Erik

Hej

om vi död. vad ska vi göra i himmen och ska vi komma ihåg våra minnas om vi död. iband är jag rädd för döden.

2013-12-01 09:41:36

Jag undrar om vi måste konfronteras med de människor som under livet gjort oss illa, skrämt oss och som vi varit rädda för? Minnena finns ju kvar även i efterlivet. Eller kan man äntligen få känna dig trygg med sin älskade och sina käraste? Hoppas du svarar hälsningar från Daisy

2013-12-03 22:23:57 - Anki, E-postadressen är dold

Hej...
Det låter så fint det du skriver... jag blir förtvivlad för att jag INTE vet! Saknar min son, som tog sitt liv för 11 veckor sen.
Har fått tecken här hemma, och det känns fint. Men det skriker & vrålar inne i mig, har han det bra, är han ledsen, saknar han oss, ser han oss? ja osv... blir vansinnig över att jag inte vet hur min fina pojke har det;(

2013-12-03 23:54:29 - Vero, E-postadressen är dold

Har närstående som tagit livet. Jag undrar om man tar sitt liv, hamnar man då i "himmelen" eller blir det sommarträff att man hamnar i "helvete" ? Tänker på hennes själ hur hon hand st nu.

2013-12-04 15:48:12

Medialt Svarar!
Hej Christer igen :)
Alla planeter ser olika ut och andra sidan ser nästan ut som vår planet,fast allt är mycket mer skarpare och har klarare färger.

Vi har inga kroppar,så klimatet spelar mindre roll. Och sen så skapar vi själva det klimat vi vill ha för stunden.

Vi föds till olika platser för att utvecklas och vi får då en kropp som passar att ha där.

Kan inte ge dig ett exakt svar där, när det gäller hobbyn. Vi har alltid ett cellminne, hur mycket vi får med oss i det, kan jag inte svara på. Finns, det inte motorer i en dimension och man är intresserad av motorer,så tro jag att man hittar något annat att göra där man är. Man,blir också påverkad av sin familj och släkt

Vi får de sinnen som vi behöver just där vi föds.
Har vi alla våra sinnen då som nu??

Man bestämmer oftast själv när man vill ta ett nytt liv. Så det kan vara mellan 40-200 år....ibland mindre och ibland mer. Men, det beror på när man vill ge sig in i ett nytt liv igen.
Du har redan funnits i några miljoner år och du kommer alltid att finnas, din själ är odödlig! Och för att vi ska ”stå ut” med vår odödlighet,så föds vi till nya platser och lär oss nya saker.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-04 15:51:50

Medialt Svarar!

Hej Malene!

Vi använder oss av telepati och symbolspråk på andra sidan. Vi förstår alla språk.Och vi förstår varandra mycket väl.

Kram (flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-12-05 01:55:45 - Christer

Tack Marianne!!

Jag tror du misstog mig på en fråga!
När det gäller klimatet om vi ska klara oss om det inte är samma klimat som på jorden tror jag du trodde att jag menade när vi är i andevärlden,,, men jag menar när vi återföds igen och blir människor med kroppar för det blir vi väl igen??? om våra kroppar ser ut som dom gör nu då och klarar klimatet på andra planeter och dimensioner??? alltså när vi återföds och har en ny människokropp! :)

Kram (flower)
Christer (heart)

2013-12-06 20:41:59

Jodå Christer!
Jag svarade på din fråga...Vi får en kropp som passar till den planeten som vi föds till.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-06 23:43:04 - Christer

Okej tack Barbro!:) Undra hur man skulle se ut då om det är + 200 grader varmt eller - 200 grader kallt! Jag tycker det är underbart att du ställer upp och svarar på frågor såhär och hoppas du fortsätter lång tid till att göra det, det finns ju så mycket man vill veta om döden och livet efter,,, :)(heart)är det genom andarna du får alla svar? du säger ju att man fortsätter vara med nära och kära även i nästa liv,, men kan det inte komma i otakt? Jag menar om min mamma skulle dö tidigt och komma till andevärlden och hinner vara där 60-70 år innan jag kommer dit och att när jag kommer dit sedan är 100 år längre tid i andevärlden än min mamma, då hinner hon leva ett helt liv utan mig medans jag är i andevärlden? hoppas jag inte krånglar till det men visst kan det hamna i otakt eftersom vi är olika lång tid i andevärlden och att vi lever olika lång tid i den riktiga världen!

Kram (flower)
Christer (heart)

2013-12-06 23:45:06 - Christer

förlåt jag menar Marianne!!
Kram (flower)
Christer (heart)

2013-12-08 23:28:22 - Hanna, E-postadressen är dold

Hej! Jag är ibland rädd för att det ska finnas andar i mitt rum, men finns det? Skyddar farmor och morfar mig från andra andar som inte har med mig att göra?

Jag undrar också om jag levt ett liv på vikingatiden eller stenåldern, och vad jag hette då.

Har jag växt upp med hästar i mitt tidigare liv? Älskar hästar himla mycket!

Och kan man välja att bli ett djur efter döden? // En person som e väldigt nyfiken.

2013-12-08 23:41:27 - D, E-postadressen är dold, -

Jag lyssnade på den där tidigare-liv-skivan av den där kvinnan som du har rekommenderat här någonstans. Annalena eller vad hon nu heter, kommer inte ihåg.

Jag fick bilder framför mig när jag lyssnade, det roliga är att platsen känner jag igen. När jag åker buss till skolan som är i en annan stad så står det ett hus vid vägen med vatten bakom. Jag fick bilderna att jag stod vid det huset. Jag går in till huset där pappa sitter och är jätteledsen. Tror att min mamma var död också. Har även en lillebror som sitter i ett av rummen. Sedan dyker det upp en bild att jag halkar/ramlar och slår huvudet i en sten och dör, tror att jag blev 12 år. Ser pappa komma ut och hålla i mig och gråter hejdlöst.

Kan kännas verkligt, men samtidigt varför just det huset? Jag har aldrig varit inne där, tycker bara att det är en fin plats och tittar alltid extra noga när bussen kör förbi där. Samtidigt som jag fick känslan då att (när jag gjorde det tidigare liv grejen, att huset inte stod i min nuvarande stad utan i mellersta Sverige. Det känns dock påhittat från min sida då jag inte tror att jag kan födas i exakt samma stad. Men miljön med huset och vattnet bakom är likadant, det enda som skiljer är väl isåfall att det går en väg upp bredvid huset där jag såg en häst trava med vagn bakom.

Känns så overkligt och påhittat från min sida, även fast det kändes verkligt att kliva in i huset och se min pappa vara så ledsen. Och det där med att jag ska vara född där, i samma stad bara för att jag gillar huset och platsen det står på? Det känns också bara som påhittat, att det är så just för att jag gillar det idag.

Konstigt formulerat men vet inte hur jag ska beskriva det..

2013-12-08 23:42:26 - D, E-postadressen är dold, -

Alltså att jag dör i bäcken som är bakom huset.

2013-12-09 12:11:34 - D, E-postadressen är dold, -

Det går alltså inte en väg upp bredvid där idag, utan de bilderna fick jag under "seansen" (i brist på bättre ord).

2013-12-10 13:17:54 - Petra

Hejsan. Jag skrev till dig för ett par veckor sedan. Jag förlorade min bror för 2 månader sen nu. Jag har sån extrem saknad och vill verkligen prata med honom. Vart ska man vända sig och vem kan man lita på? Jag två småbarn och en underbar sambo, och det känns som hela min sorg gå ut över dem. Kanske om man fick lite svar kanske man kunde slappna av lite. Vet inte hur jag ska klara av julen som är på väg nu. Kram Petra

2013-12-10 17:13:32

Medialt svarar!

Hej Annie!
”Den andra sidan är ett enda stort land,den är inte indelad i länder. Du är din själ. Du har varit en massa olika människor och levt i olika kulturer. Vem, du vill vara på andra sidan väljer du själv. Men,eftersom en energi inte har någon kropp,så har du heller ingen kroppsfärg. Så, alla är lika på andra sidan.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-10 17:14:35

Medialt Svarar!

Hej Erik!
Vi fortsätter att utvecklas och att lära oss saker på andra sidan. Man, kan även ”jobba” på andra sidan, med olika saker. När vi är på den andra sidan så kommer vi ihåg alla våra liv. Döden är inget att vara rädd för. Att återfödas till jorden är samma sak som att dö här. Vi har gjort det så många gånger innan. Att dö och födas är en naturlig gång i våra liv. Vi har bara satt ett namn på vår övergång. Ordet död låter så tungt och dystert,men det är för att vi inte har lärt oss att förstå vad döden verkligen är för något. Döden är bara en övergång till ett annat liv. Och återfödelse är också en övergång till ett annat liv. Vi cirkulerar hela tiden, vi byter kroppar genom alla våra liv, men själen är odödlig.

Kram(flower)
Marianne
Medialt
(heart)

2013-12-10 17:26:14

Medialt Svarar!

Hej Daisy!

Du kommer att kunna känna dig trygg på andra sidan.
Din fråga är svår att svara på, eftersom jag inte vet din livsuppgift,din karma eller vilka det här människorna är som du har träffat på.
Men,en sak kan jag säga och det är att när kroppen försvinner,när vi har lämnat den,så lämnar vi också vårt ego. Och de människor som du har råkat ut för, kommer inte att vara likadana på andra sidan i sitt tänkande och i sina handlingar. För det är egot som ställer till det för det mesta här på jorden. Kroppen försvårar för oss och det har sin poäng det med. Men, du kan vara lugn,du kommer att få all stöd som du behöver när du kommer över. jag tror inte att du kommer att konfronteras med dessa människor. Du får gå igenom ditt liv och de får också dessa personerna göra. Här bygger vi på vår karma. De man ger,får man tillbaka.(enkelt uttryckt) Så, du ska inte oroa dig alls. Dina nära och kära kommer att finnas där med dig där.Och du kommer att känna dig trygg och älskad.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-10 17:36:57

Medialt svarar!

Hej Anki!
Beklagar din stora sorg. Din son har det bra. Han blir omhändertagen på andra sidan och får också hjälp med att bearbeta det som var jobbigt för honom. Han ser dig och han hör dig. Du kan prata med honom som om du såg honom, han hör dig. Han saknar dig också. Men, han har en liten fördel som gör att han mår bättre. Och det är att han kan vara där hos dig och trösta dig när du behöver. Han kan komma och gå hur han vill hos dig. Han kan vara hos dig,så mycket han vill.

Vi som blir lämnade kvar, har tyvärr inte samma fördel och det är det som gör att vi sörjer och saknar dem så mycket som vi gör. Det tar längre tid för oss att komma igång med våra liv igen. Men, det gör vi till slut.
Livet går vidare både här och på andra sidan. Och kom ihåg, att en dag, när du har levt klart ditt liv,så får ni ses igen. Vi alla lever för evigt,men ibland så skiljs vi åt för tidigt.
Men, vi kommer alla att samlas igen. Både här på jorden och på andra sidan

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-10 17:41:38

Medialt Svarar!

Hej Vero!

Det finns inget helvete. Vi har vårt samvete att bära på och vår karma. Det kan räcka ibland och kan vara så svårt att bära. Många som tar sitt liv,ångrar sig när det väl är på andra sidan, av olika anledningar. Men, de får hjälp av sina guider och sina själsfränder och av sin familj som finns där för dem.
Så, du behöver inte oroa dig för din vän. Hon har det bra där hon är nu.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-10 17:56:15

Medialt Svarar!

Hej Hanna!
Din farmor och farfar skyddar dig också. Sen, så har du dina guider som också finns där för att båda skydda och hjälpa dig.

Vad du har varit i ett tidigare liv kan jag inte svara på.

Att du älskar hästar kan ha att göra med något tidigare liv.

Enligt Buddhism , är tron på att själen återföds i en ny kropp efter döden, antingen som människa eller djur beroende på vilka handlingar (goda och onda) som utförts i det tidigare livet.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-10 18:02:24

Men jag har fått lära mig att man har en astralkroppen som är en kopia av den fysiska kroppen. Således måste det finnas människor med olika hudfärg på andra sidan. Jag kan inte ta till mig att vi går runt som dimvarelser helt lika varandra det känns fel i mitt hjärta. Jag undrade om detta med länder för jag har min man på andra sidan och han kom från ett land/ en kultur som jag älskar. Jag älskar också hand släktingar och familj. Jag undrar alltså om vi kan återskapa och leva i de kulturer vi älskar och känner att vi tillhör. Annars är det ju ingen idé att tycka om nånting...tacksam för svar från Annie

2013-12-10 18:04:03

Medialt Svarar!

Hej D!

Vad roligt att du provade på att undersöka ett tidigare liv. Ja, det kan kännas som man hittar på ibland. Men, om man undersöker det lite närmar så kan man ibland få bekräftelse på att det faktiskt är ett tidigare liv som man upplever. Du,kanske kan ta reda på om någon pojke i 12-års ålder har dött där. Försök att ta reda på mer om huset,där det hände. Och mer om de som bodde där då. Fick du till dig årtalet för din död i det här tidigare livet? Kola upp så mycket du kan och lycka till!
Man,kan återfödas till samma stad. Det finns i så fall en anledning till det.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-10 18:15:01

Medialt Svarar!

Hej Petra!

Ja,sorgen kan verkligen ”äta” upp en. Och tyvärr så går det ut över andra. Men, man behöver få sörja också.
Så,här innan jul kan det vara svårt att få någon tid till ett bra medium. Jag tycker att Pehr Trollsveden är både bra och pålitlig. Titta på nätet efter honom och se om han kan hjälpa dig.
Och jag tro nog att din bror kommer att vara med er och fira jul. Är ganska så säker på det!

Ta hand om dig!

Kram(flower)
Marianne
medialt(heart)

2013-12-10 18:36:47

Medialt Svarar!

Hej Christer! Barbro här =)

Tack! Jag tänker fortsätta att svara så länge några skriver =)

Här kommer ditt svar Christer!

Jag får svar från flera ställen, Bland annat från mina guider som är med mig när jag skriver och från mina kära som är på andra sidan och på lite andra olika sätt också.


Komma i otakt gör man inte. Ibland så bestämmer man sig helt enkelt för att man inte behöver leva med varandra just under ett liv. Ibland,så kanske man kommer in sent i livet. Om jag till exempel skulle ha en bror som dog tidigt. Så, kan återfödas igen som mitt barnbarn.
Men, vi träffas alltid igen. Vi väntar in på varandra på andra sidan ibland.

Vi bestämde redan innan vi föddes till jorden,vilka som skulle komma med oss.

Men, te.x din mamma kan gå ner efter 40 år på andra sidan,för att leva ett kort liv också.
Alla vi lever olika länge av olika anledningar.

Till och med tvillingsjälar lever inte alltid i samma liv. Ibland,så stannar man kvar på andra sidan för att man lättare kan hjälpa sin själsfrände eller tvillingsjäl med sin livsuppgift.

Kram(flower)
Marianne
medialt(heart)

2013-12-10 19:02:51

Medialt svarar!

hej Annie!

Vi alla består av energier och vår astralkropp är samma sak som vår själ. Den har sin personlighet.
Alltså,själen är du,med alla minnen och med din personlighet. Vi är inte helt lika varandra på så sätt. Vi kan ta vilket utseende vi vill på andra sidan. Men, då väljer du hur du vill se ut. Om du dör gammal och rynkig,så väljer du inte att se gammal och rynkig,på andra sidan. Då tar du den ”åldern” som du trivs bäst med. Man har ett ”grundutseende”. Och när du föds och få en ny kropp,så ser den inte ut som din själ, Men, de som känner dig från tidigare känner igen din själ/dig genom dina ögon.
Så. när du dör och om du dog som afrikan,så kan du återskapa det utseendet om du vill. Dog du som japan,så kan du återskapar det om du vill. Dog du som indian,men du trivdes inte med det. Då. kan du ta ett annat utseende som du hade i ett annat liv. Men, det här är inget viktigt egentligen.
För det är i din själs utseende som är du...Vi känner igen varandra på andra sidan. Vi har ett annat seende där än här. Vi ser saker där som vi inte kan se här. Så, om du tycker nu att det verkar vara som vi är dimfigurer där,så ser vi inte det när vi är på andra sidan..Vi ser personen och personen i sig har sitt utseenden. Du ser den du vill se,för vem det är.
Och du kan skapa vad du vill på andra sidan. Vill du skapa en miljö,så kan du göra det.
Men, man kan också ta sig till det land som man älskade på jorden. Du kan faktiskt genom en tanka fara dit på besök som ande också!

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-10 20:09:47

Ok jag håller inte med dig helt men det lät mycket bättre. Jättebussigt att du tog dej tid att svara igen. // annie

2013-12-10 20:52:00 - D, E-postadressen är dold

Inget årtal vad jag kommer ihåg om när jag dog, har frågat en nu och huset borde vara 100-150 år gammalt, en Norrbottens gård. Ska försöka klura ut mer! :)

2013-12-13 01:57:14 - Christer

Hej Marianne, Christer här! :)

Bestämmer vi själva var vi vill återfödas efter vi varit i andevärlden och har vi hela universum med alla dessa solsystem och dimensioner att välja på när vi väljer var vi vill återfödas?? Det måste ju oxå vara förutsatt att det finns liv på den platsen! Finns det andra platser och dimensioner som är lik våran planet Jorden?? Föds vi alltid som människor och alltid samma kön som det förra livet??

Kram (flower)
Christer (heart)

2013-12-14 10:35:48 - jennie, E-postadressen är dold

Hej. Misste min mormor för snart 1år sen ( i morgon))! Hon och jag hade alltid en jätte nära och fin kontakt. Hon uppfostrade mig som barn och i 36år fick jag känna henne. Hon dog efter 2 år på vårdhem utan att prata ett ord...talflörmågan försvann. Men hon kommunicerade med miner och gester. Känner mig som en svikare för att hon sattes på vårdhem...hon förstod var hon hamnade,första tiden ville hon med hem och grät:(! Det gjorde ont att inte kunna ta henne med hem!! Fick en dotter ett år innan min mormor dog och är så glad att hon hann se och träffa sitt barnbarns barn! Vi har många foton på gamlamormor vi tittar på och jag berättar för min dotter om gamlamormor. Vi går också till graven och föra blommor och ljus. Själv tog jag min mormors död mycket hårt,sörjer henne så mycket! Väntar också på någotsorts tecken att hon skulle höra mig...har ännu inte riktigt uppfattat något sådant. I mina drömmar har hon figurerat ett par gånger.Men...drömmar kan nu annars också vara underliga!?! Skeptisk? Jo...fast jag skulle vilja tro. Har två gånger drömt sanndrömmar...om två helt olika saker. Men jag är inte särskilt troende...ber till gud,men osäker på VAD Gud är...! Förvirrad,skeptisk men ändå skulle jag behöva något som gav mig styrka att tro. Skulle gärna vilja få kontakt med min mormor! Hur gör man för att bli mera mottaglig? Mera öppen? Tacksam för svar! -Jennie-(heart)

2013-12-17 22:50:09 - L

Hej Marianne!

Din sida är verkligen en stor tröst i stunder av sorg <3

Jag förlorade en nära släkting för snart 3 månader sedan. Tiden sedan hon valde att gå över till andra sidan har jag drömt många drömmar, där hon exempelvis säger att det var roligare att leva och där vi umgås precis som vanligt. Är drömmarna hälsningar från henne?

Jag känner också ofta "omänskliga smekningar" på armarna och i ansiktet, som blir mer intensiva om jag tänker på S och i tankarna frågar om det är hon. Är det också hälsningar från henne? I början hände detta bara på kvällar innan jag skulle somna men nu kan jag uppleva det om jag fokuserar tankarna på S, var som helst.

Kan de på andra sidan höra eller läsa tankar? Eller måste man prata högt för att de ska höra?

Kram

2013-12-18 15:03:42

Medialt Svarar!

Hej Jennie!

Det är alltid tufft att mista någon som står en nära. Sorgen kan tyvärr blockerar oss så att vi får svårare att ta emot tecken från dem.
Du ska inte förkasta dina drömmar. Många från andra sidan har lättare att ta kontakt med oss när vi sover,för då är det inget annat som stör oss. Ibland så kan dessa träffar kännas mycket verkliga och det är de. För vi/vår själ lämnar kroppen för en stund varje natt. Det är då vi gör astralresor.
Om du vill ha kontakt med din mormor,så kan du gå till ett medium och få hjälp där.
Att ta kontakt själv, kan var svårt i vaket tillstånd. Men, du kan be henne att hon kommer till dig i dina drömmar eller be henne att ge dig ett tecken. Bestäm vad det är hon ska ge dig som tecken...kanske en vit fjäder. Den här fjäder kan då dyka upp på olika sätt. Man,måste också vara uppmärksam på de olika tecken som kan komma till en.
Meditera kan också vara en bra sätt att få kontakt på,pröva med det.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-18 15:16:11

Medialt Svarar!

Hej L!
Vad skönt att läsa att jag kunde vara lite till hjälp i din sorg!
Det är mycket vanligt att de tar kontakt med en genom ens drömmar.
Smekningarna som du får, är säkert från S,som vill trösta dig och säga ” Jag finns här, hos dig”
När du tänker just på S så hör hon dina tankar, om du vill det. Du kan både tänka och prata högt.
Jag pratar högt med min finaste,som om han fanns här i rummet. Det känns ganska så skönt att få prata högt med dem som har gått över. Så, prata på du,precis som du brukade att göra med S.
Skämta och skoja, om ni brukade att göra det.
Jag brukar ”Natta” de som står mig närmast när jag går och lägger mig. Säga Goda Natt och så. Det känns också bra att kunna göra det.
Nästa gång du känner en smekning så säg ”Hej,jag känner dig”

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-18 15:35:15

Medialt Svarar!

Hej Christer =)

Om du tittar upp mot stjärnhimlen en mörk kväll så stirrar du rakt in i evigheten. Bortom de tusentals stjärnor som dina ögon kan se finns tvåhundra miljarder solar i vår egen galax, och bortom Vintergatan glimmar mer än en miljard galaxer i något som är så ofantligt stort att det nästan övergår vår fattningsförmåga.
Vi lever på en planet - en av nio kända - som kretsar kring den stjärna vi kallar solen
Så, det finns många galaxer och solsystem och mycket mer som vi människor här på jorden inte vet om att de existerar än. Och till det här så har vi också de olika dimensionerna,som vi inte heller kan se.

Andra sidan liknar vår jord på sätt och vis. De är starkare och klarare färger där,materialet som de använder att bygga med är helt annorlunda än vad vi är vana med här.

Ja,vi bestämmer oftast själva vart vi ska födas någonstans,det har mycket med vår utveckling att göra. Vad som skulle passa oss bäst just den gången.

Vi väljer vilket kön vi vill vara i alla vår liv. Vi kan välja att födas till djur också.
Vi kan också komma ner som enbart själ och ta form som ett djur, om vi vill hälsa på någon här på jorden. Inte födas, utan bara ta formen av en människa eller ett djur om vi t.e.x snabbt behöver hjälpa till med något här på jorden. För att pocka på uppmärksamhet.


Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-12-20 02:21:07

Hej Marianne och tack :)

Ja när det gäller universum så finns det mycket som är bortom min förståelse och fattningsförmåga, att det är så oändligt stort, ja det finns helt enkelt inget slut någonstans, svårt att begripa och ta till sig och det här med gravitationen, Jorden är rund men ändå finns det ingen som ramlar ner, man kan säga att det inte finns någon undersida på något konstigt sätt. nåja jag har redan beslutsångest var någonstans jag vill återfödas efter jag varit i Andevärlden, det finns ju så mycket bra här på Jorden men samtidigt finns det saker som inte är så bra och den globala miljöförstöringen gör att det bara blir sämre och sämre för klimatet, man vet ju inte om det kommer någon ny istid här eller någon annan naturkatastrof som gör att det inte går att leva här. samtidigt har vi våra intressen här och den vackra naturen just nu! Inte säkert det finns i andra galaxer och dimensioner. Musik och vacker natur vill jag ha i alla mina liv! Jag får vila 200 år i Andevärlden och sedan välja ut var jag vill återfödas! Låter som en saga men hoppas på verkligheten :) Har vi hela universum till vårt förfogande när vi vill välja var vi vill återfödas??? Har svårt att tro att det finns en exakt kopia som Jorden och oss människor här och naturen men vem vet,, kanske du Marianne :)

Kram (flower)
Christer (heart)

2013-12-27 19:35:47 - Jassie, E-postadressen är dold

Hej, kanske en udda fråga men i himlen så verkar allt vara så perfekt'' men kan man känna? Kan man känna som man gjorde när man hade en kropp på jorden. Finns sex också? :P

2013-12-28 20:19:34 - Emma

När man dör och hamnar i himlen och har bra karma får man leva kvar i himlen då eller måste man leva ett nytt liv?
Är det ett tvång att leva ett nytt liv eller är det ens egen beslut?
Har man känslor?
Får man kroppar i himlen eller är det mer som spöken''. Är vi liksom genomskinliga och inte har någon känsel eller har vi kroppar som på jorden?
Ibland brukar jag också tänka på min farmor som dött, jag tro hon inte hade en bra karm eftersom hon var alkoholist och skadade hennes barn psykiskt. Jag kunde känna av henne i några år och såg en skugga i mitt rum, men nu känner jag inget. Mitt rum känns tomt, kan hon valt att leva nytt liv? Eller var hon tvingad?
Blir det någon gång tråkigt i himlen?

2014-01-02 18:52:31 - Stefan, E-postadressen är dold

Hej! Meningen med livet kan man fundera över. Min mor såg så oerhört mycket fram emot sitt första barnbarn, men bara 13 dagar innan födseln lämnade hon oss. Året innan förlorade jag min mormor (som min mor hade väldigt bra kontakt med) och även en av mina bästa vänner. Då börjar man fundera på varför sådant sker inom så kort tid. En kvinna jag träffat tidigare, men som aldrig träffat min mor, säger sig ha kontakt med henne i sina drömmar. Jag trodde inte på det, utan gav henne några frågor att ge till min mor att besvara. Svaren var rätt, men då misstänker jag att uppgifterna gått atta få tag vi kyrkans arkiv eller liknande. Kan det vara så att de kontaktar andra än sina anhöriga om man själv inte är öppen och mottaglig? M v h Stefan

2014-01-05 23:20:23 - Stig, E-postadressen är dold

Hej Marianne! När man kommer till "Andra Sidan" efter döden - Ser släkt o vänner ut som de gjorde medans de levde, eller hör man bara deras röster?

2014-01-06 14:49:30 - Christer

Hej Marianne!

Hoppas du snart är tillbaka och kan besvara våra frågor,, det är nog många som uppskattar det du gör :)Det har ju varit mycket helger nu så vi förstår att du inte haft tid att besvara frågor :) Jag undrar om andevärlden är oändlig?? Blir det inte trångt där någon gång om det kommer människor och varelser från alla möjliga dimensioner, planeter och solsystem i hela universum till Andevärlden eller är Andevärlden som ett slags Universum som är oändlig?? flyger vi bara runt i andevärlden eller finns det sysselsättning där också? har vi någon form av sinnen ( syn, hörsel, känsel, lukt, smak )?? En själ kan väl inte känna smärta??

Kram (flower)
Christer (heart)

2014-01-13 15:30:30

Hej Alla!

Nu är jag tillbaka!

Jag kommer att svara på era svar nu i veckan.

Kram(flower)
Marianne
Medialt (heart)

2014-01-13 18:17:56 - Marie

Du är saknad!

2014-01-14 01:31:36 - Christer

Jag håller med, du är saknad :),, jag går in och kollar varje dag här Marianne men vet att du inte kan skriva här varje dag :)jag är tacksam varje gång det kommer något nytt, både frågor och svar :)ha det bra :)

Kram (flower)
Christer (heart)

2014-01-15 15:35:31

Medialt Svarar!

Hej Christer. Det känns bra att vara saknad =) Tack.för det. Skönt med lite positiv feedback! Då piggnar man till!

Ja,du Christer...Många frågor och här kommer det lite svar...Jag vet inte allt. Men, jag har en känsla...eftersom allt finns,universum,så har vi förmodligen tillgång till allt som finns där. Det är väl det som håller oss igång. Eftersom vi lever i all evighet,så måste det finnas mycket att sysselsätta sig med. Och vi lever om flera liv på samma ställe också,eftersom vi inte alltid gör det som vi har kommit hit för att göra. Det finns parallell världar,med andra ord så finns det fler planeter som är som jorden. Sen,så är den Andra Sidan ganska så lik vår...fast ännu vackrare och ljusare.

Vi roterar hela tiden från olika platser,så det kan aldrig bli proppfullt. Andevärlden är semesterparadiset,Där vi landar efter våra liv och vilar upp oss och summerar allt vi sa och gjorde från just det livet som vi kom in från.

Det finns mycket sysselsättning på den andra sidan... Kom ihåg att jag har skrivit tidigare att vi kan göra och skapa exakt vad vi vill på andra sidan...

Jag har varit på besökt mitt nya kontor på andra sidan..Där hängde det en skyllt som det stod "Medium" på. Så, jag kommer förmodligen att ha ett medium-kontor där.Och jag får inreda det helt själv =) Utanför mitt kontor så såg jag en panter som gick förbi dörröppningen...jag reagerade inte så mycket på det.
Det här kom under en natt,efter det att jag hade bett mina guider att visa mig den Andra Sidan. Så, jag gjorde en Astralresa den natten,till den Andra Sidan Så, jag har varit där på besök :) Min,finaste jobbar som allt-i-allo där uppe. Han hjälper till med allt möjligt. Och han hjälper mig här nere också,när det behövs. Så, vi kan alltså både göra saker på andra sidan och vi kan hjälpa våra nära och kära här på jorden,efter det att vi själva har dött och kommit till den Andra sidan.

Ja, vi ser och vi hör. Vi känner också. Men, vi har minneskänslor. Svårt kanske att förklara. Vi har inga kroppar,så som vi har här...Men, vi har våra andliga kroppar, (det ser ut ungefär som de gör i dag. Man brukar behålla det senaste utseendet,om man gillade det) Vi kan känna och lukta och allt det där,men genom vårt minne. Minnet där på andra sidan är så förstärkt,så det upplevs så som vi upplever det här...men,det är ett minne bara. Men, i det stora hela så blir upplevelsen den samma,men ibland så kan den på andra sidan bli bra mycket starkare...Kärleken,den känslan är mycket intensivare och starkare där.

Nej, vi kan inte uppleva smärta,men det är samma där, vi minns hur det kändes att få en tegelsten rakt på tå. Vi kan återuppleva den känslan och på så vis "känna" den smärtan igen.

Hoppas att du är nöjd med alla svaren :)

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-15 15:41:02

Medialt Svarar!

Hej Jassie!

Kopierar det mesta av det svar som är ovan här, Eftersom ni har frågat nästan likadant..
Ja, vi har sex på andra sidan...Men,inte riktigt så som vi har här.

Ja, vi ser och vi hör. Vi känner också. Men, vi har "minneskänslor". Vi har inga kroppar,så som vi har här...Men, vi har våra andliga kroppar, (det ser ut ungefär som de gör i dag. Man brukar behålla det senaste utseendet,om man gillade det) Vi kan känna och lukta och allt det där,men genom vårt minne. Minnet där på andra sidan är så förstärkt,så det upplevs så som vi upplever det här...men,det är ett minne bara. Men, i det stora hela så blir upplevelsen den samma,men ibland så kan den på andra sidan bli bra mycket starkare...Kärleken,den känslan är mycket intensivare och starkare där.

Nej, vi kan inte uppleva smärta,men det är samma där, vi minns hur det kändes att få en tegelsten rakt på tå. Vi kan återuppleva den känslan och på så vis "känna" den smärtan igen.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-15 16:02:49

Hej Emma!

Du kan läsa svaret på nästan alla dina frågor här ovan,det är många som har ställt samma frågor.
Karma; Det finns nog ingen som har 100% positiv karma. För du har karma från så många andra liv också. Det är svårt för oss människor att vara helt ”rena” från negativa tankar,handlingar osv. Pga av vårt ego,som följer med oss i alla våra liv. Men,även om man har 100% god karma,så kan man välja om man vill leve fler liv någon annan stans, man kanske vill komma ner för att hjälpa någon annan människa att leva ett bättre liv. Många andar/personer som kommer och hälsar på oss,hälsar på oss lite mindre ofta ibland. De har ju sina nya liv på andra sidan att leva också. Och planera inför nästa liv. Vad det behöver göra för att utveckla sig bättre,både på det andliga och det personliga planet.
Tråkigt i himlen; Tror inte att man har så tråkigt där,för du skapar hela tiden vad du vill. Det som kan kännas tråkigt,är att man längtar efter sina nära och kära,som man har kvar på jorden.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-15 16:04:03

Medialt Svarar!

Hej Stefan!
Tråkigt att höra att du har mist så många. På så kort tid.
Det finns alltid en bra anledning till att vi lämnar våra liv,när vi gör det. Ibland kan det bero på att vi kan ge bättre hjälp från andra sidan. Sen,så finns det fler och andra anledningar...
Det kan vara så att man är så blockerad av sorg,att de på andra sidan har svårt att nå fram till en då. Men, de brukar nå fram tillslut,oftast genom drömmar. De har lättare att nå oss när vi sover,för då är vi mer avslappnade och mer mottagliga

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-15 16:05:13

Medialt Svarar!

Hej Stig!
Det ser oftast ut som de gjorde när de levd med oss. Men, ibland så känner vi inte igen dem på en gång,för att de ser annorlunda ut. Ibland,så kanske de/vi tar ett annat utseende som vi tycker bättre om. Men, vi känner alltid igen varandras själ. Det gör vi här på jorden också,genom våra ögon och den frekvens som vi vibrera i.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-16 14:43:17

Medialt svarar!

Hej Marie :-)

Tack, det käns väldigt bra att vara saknad. Det ger mig sådan positiv energi. <3

Kram(flower)
Marianne
Medialt svarar(heart)

2014-01-18 00:40:06 - Christer

Hej Marianne och tack för svaren senast :)

Här kommer mer:

Varför glömmer vi allt totalt när vi dör och när vi återföds? Vi har ju absolut inget minne av andevärlden och tidigare liv om vi inte är mediala eller genomgår någon slags hypnos eller så! Allt är ju nollställt när vi föds på nytt och vi måste lära oss allt på nytt igen i den värld vi återföds i, vi vet ju inte ens vad 2 + 2 är och vi kan ju inga ord när vi föds. Kan man säga att man tänker med själen när vi är döda?? t ex när man är död så har man ju ingen hjärna, är det då själen man tänker med??? Man borde väl kunna säga att alla våra sinnen och minnet finns i själen när vi är döda?? Hur är processen när man går från andevärlden till att återfödas igen?? bestämmer man själv när??? och hur kommer man från andevärlden in till en kvinnas livmoder för att återfödas igen om man nu väljer att bli människa igen?? Jag vet att vi är något slags energier men kan du förklara så är jag tacksam :) Kan man ha något handikapp i ett liv för att vara helt frisk i nästa? Om man föds blind, kan man se sen när man dör och även i nästa liv? En del frågor kan säkert vara ganska lika som en del frågor innan men jag är tacksam om du svarar fina Marianne :)

Kram (flower)
Christer (heart)

2014-01-19 20:23:38 - mauro, E-postadressen är dold

Hej Marianne
Jag undrar på andra sidan finns det dåliga andar? undrar människor som har levt tidigare på jorden som tex är massmördare och liknande, förbytts dom till goda andar helt plötsligt på andra sidan? har svårt att se hahaha Bin laden som god på andra sidan, och sedan när man väljer att återfödas så bestämmer man själv som du säger, varför då välja ett liv som är dömt på förhand att misslyckas ex födas med gravt handikapp eller födas med aids? varför inte direkt födas till en royalitet? sen säger du att man återförenas i ett nytt liv på jorden vilket jag verkligen hoppas, om man nu har varit gift 2-3 ggr träffar man samma kvinnor igen? Sen om någon har gjort någon verkligen illa på jorden och dom möts på andra sidan vad händer då finns det någon hat eller en attityd som tex varför mördade du mig som ett ex.

Tack för en underbar bloggsida och du verkar verkligen vara en ängel.

Mauro

2014-01-21 20:20:09

Medialt Svarar!

Hej Mauro!

Tack, så jättemycket! Det var väldigt snällt sagt av dig. Det värmde en massa i hjärtat. =) <3

Jag undrar på andra sidan finns det dåliga andar?
Svar; Ja, det finns dåliga andar.
Människor som har levt tidigare på jorden som tex är massmördare och liknande, förbytts dom till goda andar helt plötsligt på andra sidan?
Svar; Om de ångrar med sitt hjärta och förstår sina handlingar. Så, blir det bättre andar/själar. De utvecklas.
Men, vi har vår personlighet och är vi elaka här på jorden, så är vi elaka när vi dör. Vi blir inga änglar och goda människor bara för att vi dör, som många tror. Det kan ta vissa människor många liv innan de förstår orsak och handling. Och ibland så får vi helt enkelt leva om våra liv, eftersom vi gjorde fel val. Ett liv i repris helt enkelt. Gör om, gör rätt!


Man väljer att återfödas så bestämmer man själv, som du säger, varför då välja ett liv som är dömt på förhand att misslyckas ex födas med gravt handikapp eller födas med aids? varför inte direkt födas till en royalitet?

Svar; Man väljer sitt liv, dels efter ens karma. Och dels efter vad man behöver lära sig och lära andra.
Att man väljer att bli handikappad eller att få Aids, kan ses som ett dåligt val. Men, vi har mycket att lära och förstå. Och man lär sig inte allt genom att bara titta på.
Vi kanske också väljer ett svårt liv, för att väcka empati hos någon annan. Eller så måste vi själva förstå vad det innebär. Eller så är det karma. Det du har gjort mot någon annan, får du igen. Har du mobbad någon som satt i rullstol, så kanske du själv behöver hamna i en rullstol för att förstå hur det livet är. Eller så måste du försöka att lära dig att lösa dina problem bättre.
Det finns alltid en anledning och en mening med allt.

Sen säger du att man återförenas i ett nytt liv på jorden vilket jag verkligen hoppas, om man nu har varit gift 2-3 ggr träffar man samma kvinnor igen?
Svar; Ja, det kan man göra . Men, i nästa liv så kanske ni är syskon, kompisar eller grannar, tex, eller så blir ni något annat till varandra.

Sen om någon har gjort någon verkligen illa på jorden och dom möts på andra sidan vad händer då finns det någon hat eller en attityd som tex "varför mördade du mig?" som ett exempel.

Svar; Man, kan ha en kommunikation med varandra till varför allt har hänt. Man,får också reda på varför det hände. Och man kan kanske förstå varandra. Man, har lite annat tänk på andra sidan, man har mer förståelse där.
Jag läste en bok om just det här och där var det bröder, som hamnade i olika situationer i olika liv. Och den ena brodern var alltid så avundsjuk på den andra i flera liv. De diskuterade saken på andra sidan varje gång. Och de undrade varför de aldrig kunde vara vänner på jorden. Det tog dem 300 jord-år, att förstå och förlåta varandra. Saken är den att här på vår jord, så finns det så mycket som lockar och vi har vårt ego, som ställer till det för oss ibland. Vi är svartsjuka,avundsjuka etc. Men, på andra sidan så har vi inget ego, som kan komma emellan. Men, vi har alla vår personlighet kvar. Och det är den vi ska utveckla. Så, är du en grinig och otrevlig typ när du dör, så är du förmodligen det på andra sidan också. Är du en snäll och glad person, så är du det på andra sidan med. Men, vi alla utvecklas och det tar olika lång tid för olika personer. Det är bland annat därför, som vi som är här på jorden, har valt att vara här. Det är en utmaning att leva våra liv här, precis så som det ska va.
Vi kan bara göra vårt bästa och försöka att förstå att vi är här för en anledning. Att utveckla vår personliga och andliga sida.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-21 20:21:13


Medialt Svarar!

Hej Christer =)

Det var en väldans massa frågor som du har kommit på =) Roligt!


Varför glömmer vi allt totalt när vi dör och när vi återföds?

Svar; När vi dör och kommer till Andra sidan, så minns vi allt från vårt liv och från andra liv också.
När vi återföds, så ”nollas” vi till en viss del. Men, vi har också förnimmelser utav tidigare liv.
Vi ”nollas” för att vi inte ska minnas för mycket av hur det är på andra sidan och andra liv. Kommer vi ihåg för mycket så kan det bli svårt att koncentrera sig på det här livet och på den livsuppgift vi har kommit hit för att utföra. Risken blir att vi längtar tillbaka till våra nära och kära, som kanske är kvar på andra sidan. Vissa, kanske inte kommer ner samtidigt som du och vissa kommer lite senare. Sen, så kanske du kommer ihåg att du blev ihjälslagen i ett liv. Drunknade i ett annat liv. Levde lyckligt med din livs stora kärlek i ett tredje liv. Att ta med det i sitt nya liv, hindrar dig att leva det liv så som du behöver för din utveckling i nästa liv. Tänk att sakna sin livs kärlek. Då kommer du inte att vilja ha någon annan. Fast det är bestämt att du ska leva med en helt annan person i det här livet. Det blir väldig fel då. Så, då är det bäst att du inte kommer ihåg allt så tydligt.
Men, du kan ha förnimmelser av tidigare liv och efter hur det är på andra sidan. Du kan ha en längtan till något, som du kanske inte finner i det här livet, för att det inte finns här, utan på andra sidan. Du kanske känner dig dragen till ett annat land, en annan tid, du kanske gillar 1700-tals möbler etc.
Det är ett litet minne från tidigare liv.

Kan man säga att man tänker med själen när vi är döda?? t ex när man är död så har man ju ingen hjärna, är det då själen man tänker med??? Man borde väl kunna säga att alla våra sinnen och minnet finns i själen när vi är döda??

Svar; Ja, så kan man säga. Vem säger att vi inte tänker en del med själen idag, (intuition) men att det registreras i våra hjärnor, eftersom allt är energi och det får oss att tro att vi tänker enbart med hjärnan. (En liten tanke bara)

Hur är processen när man går från andevärlden till att återfödas igen?? bestämmer man själv när???

Svar; Oftast så bestämmer du själv när du ska ner igen, eftersom du har din fria vilja. Men, ibland så kan dina guider påminna om att det kanske är dags att ta sig en sväng, till ett annat liv igen. Man, diskuterar också med sina nära och kära, när det är bäst att ta ett nytt liv och vad man ska bli till varandra då. Man, har en massa karma,som man måste rätta till och man måste också utvecklas åt rätt håll. Så, om det är bättre att din dotter blir din syster i nästa liv, så måste ni bestämma det och vart ni ska födas. Ja, du förstår vart jag vill komma. Det är en liten process det också. Sen, så är det jobbigt att säga hej då, när man ska ner till ett nytt liv. Avsked är alltid jobbiga, oavsett åt vilket håll vi ska.

Hur kommer man från andevärlden in till en kvinnas livmoder för att återfödas igen om man nu väljer att bli människa igen??

Svar; Du är energi/själ och tar dig in överallt. Du vet väl att andar/själar/spöken, kan gå igenom väggar utan problem. Det är samma sak här. Energin/själen kan ta sig in överallt, där den ska. Det är därför som kvinnor kan känna när de blir gravida. Energin i kroppen ändras. Men, själen är inte i fostret hela tiden. Den far in och ut under nästan hela graviditeten. Den är hos kroppen,så att kropp och själ lär känna varandra.

Kan man ha något handikapp i ett liv för att vara helt frisk i nästa? Om man föds blind, kan man se sen när man dör och även i nästa liv?

Svar; När du dör, så är själen hel. Det är bara kroppen, som har haft ett handikapp, för att du har valt att få en sådan kropp. Att man väljer att bli handikappad kan ses som ett dåligt val. Men, vi har mycket att lära och förstå. Och man lär sig inte allt genom att bara titta på.
Vi kanske också väljer ett svårt liv, för att väcka empati hos någon annan. Det finna många anledningar till att vi föds och råkar ut för det som vi gör. Allt har en mening, även om det kan vara svårt att förstå ibland. Vi har också karman, som också bidrar till våra val till nästkommande liv. Som indianerna säger " Man lär inte känna sin broder förrän man har gått i hans mockasiner"
Men, när man kommer till den andra sidan, så är själen hel. Den är alltid hel. Var du blind, så ser du igen. Och du bestämmer hur du ska vara i ditt nästa liv.

Hoppas att du är nöjd med svaren Christer!

Kram(flower)
Marianne
Medialt (heart)

2014-01-21 21:27:57 - Daniel

Hej!

Jag har tänkt mycket på döden senaste tiden och det gör att jag inte kan leva mitt liv fullt ut känns det som. Allt jag gör tänker jag att det är nu jag gör det här och jag kommer aldrig få chansen igen.

Jag läste igenom lite här och jag läste att själen kommer till andra sidan där man träffar sina nära och kära från det riktiga livet. Och att man sen bestämmer sig för att åka tillbaka till det riktiga livet.. men då undrar jag: varför skulle man vilja åka ifrån sina nära och kära igen när man har fått träffa dom? Om man har längtat efter sina föräldrar sen dom gick bort och sen får man träffa dom, då väljer man väl inte att åka tillbaka till jorden och inte få träffa dom mer? Och tänk om ens föräldrar på andra sidan har valt att åka tillbaka till det riktiga livet när jag ska komma till andra sidan?

2014-01-22 15:29:40

Medialt Svarar!

Hej Daniel!
Man får inte snurra in sig så mycket på att man inte har fler chanser i livet. För det har man ganska så ofta ändå.

Sen,så är det så här. Att de föräldrar du har idag,kanske inte blir dina föräldrar i nästa liv. Din mamma kan bli din syster,kusin,bästa vännen etc. Vi alla träffas igen om och om igen. Ibland så kan det hända att man inte lever tillsammans i något liv. Men, det spelar ingen roll.för på andra sidan träffas man igen. Ibland så kan man har ett långt liv då man lever i 100 år och ibland så kanske man dör som barn eller så dör man när man är 30 års åldern. Livet blir olika långt för alla, i olika liv! När vi är på andra sidan,så upplever vi livet på ett annat sätt än här. Vi har mer förståelse för vår egen utveckling. Det är roligt och spännande att leva olika liv och ta sig ann nya och olika utmaningar. Ibland är livet hårt och tufft. Men, vi människor brukar klara av ganska så mycket. Så, du ska inte vara orolig. Du kommer alltid att ha kontakt med din familj och ni kommer alltid att ses igen. Ni har ett speciellt band,som gör att ni alltid hittar varandra,vart ni än är.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-22 16:32:46 - Anna

Men om man väntar att få träffa sitt barn som har gått bort och när man väl kommer till andra sidan efter ca 40 år till här på jorden, så har den valt att återfödas igen antingen på jorden eller på en annan planet. Då ses man ju aldrig utan bara går om varandra...? Jag tycker ju att den ska längta lika mycket som jag att mötas igen. Och hur är det möjligt att hitta varandra med alla själar i ett virrvarv? Om man tänker på hur många som har gått bort genom åren?? Och det låter heller inte klokt att någon skulle välja att återfödas i ett land med krig som en liten bebis? Min logiska hjärna säger att allt detta är bara människans fantasi för att få ett svar på något som är för skrämmande att ta till sig..

2014-01-23 01:32:59 - Christer

Hej Marianne och tusen tack för alla svaren,, jag är mycket nöjd :)
Jag funderar på om jag har samma personligheter genom alla liv?? Jag är t ex nu ganska blyg, gillar inte att tala i grupp och inför många andra människor,, blir jag då blyg i nästa liv också?? att alla personligheter följer med liksom?? Jag skulle gärna vilja bli super-social i nästa liv,, finns det en chans för det när jag nu i detta livet är blyg och lite social fobi kan man nästan säga. Nästa fråga är,, om jag tycker om en skådespelare väldigt mycket, kan jag då söka upp den personen i andevärlden då och få någon slags kommunikation?? Kanske tänker jag inte på den personen när jag väl är i andevärlden,, jag kanske har glömt den personen då?? Och till sist,, Tror du alltid det kommer finnas vacker natur och musik i alla liv och världar?? Det vore ganska tråkigt utan musik och vacker natur skulle jag tycka.
Tack på förhand och hoppas du kan svara på mina frågor :) Ha det så bra och sköt om dig Marianne :)

Kram (flower)
Christer (heart)

2014-01-23 12:23:49 - blondin

Hej, jag har lite frågor om saker som oroar mig ibland och det skulle vara bra att höra din åsikt.

Hur skulle du förklara vad som heter i en sleep paralysis? Vad är det som händer och var är det man egentligen ser som kommer över en precis innan man vaknar? det händer mig flera gånger och det är ingen bra upplevelse dels att man blir rädd av den där anden eller vad det är och dels att man vill vakna eller ropa på någon men inte kan.

Jag har alltid varit rädd för själar/spöken sen jag var liten. jag känner någon som påstod att hon och andra personen har sett spöken i ett stall och att hästarna under den tiden var väldigt oroliga för att de kände av spökena. hon sa också att de såg ut som oss, men kan det vara möjligt att se en själ/spöke? finns det alltså en anledning att jag ska vara rädd och inte kunna stanna själv hemma?

2014-01-23 22:32:31 - Uno, E-postadressen är dold

Hej!
Jag har sedan liten drömt om att jag ramlat ner från en bro tillsammans med en massa brädor och bråte. Jag har alltid varit intresserad av broar. Jag har varit med och byggt en bro under två års tid.
Vid årsskiftet fick vi en almanacka med gamla bilder från just en bro på samma plats som 1925 rasade vid byggnationen, varvid en man drunknade. Jag fick en väldigt konstig känsla när jag fick se denna bild, jag kände inte till denna katastrof tidigare.
Kan denna olycka ha samband med mina barndomsdrömmar?
För några år sedan var min fru och jag på semester Gran Canaria. När jag står och tittar ut över Puerto Rico, från vår balkong, var det som min farbror stod bakom mig och sade "det ska inte bo någon i det huset" Min farbror hade gått bort ett par år tidigare och det hade blivit lite strid om gården. Två veckor efter vi kom hem brann huset ner till grunden, det var väldigt läskigt. Var det min farbror som ville ha slut på bråket om gården?

2014-01-23 23:00:20 - Stig, E-postadressen är dold

Hej igen! Jag har en liten fråga.. Du säger ofta i dina svar, att man stanna r på "Andra sidan" i c:a 40 år innan man går tbx till ett nytt liv på jorden..Varför gör man det? Är ändå längtan till jordelivet så stark att man vill göra det, eller MÅSTE alla ha flera jordeliv även om man trivs bra i himlen? Och vad jag förstår, om man föds på nytt så minns man heller inget av vistelsen på "Andra sidan"..Mvh Stig.

2014-01-24 14:25:58

Hej igen Marianne
Tack för ditt svar,hoppas inte du tycker att jag är jobbig, men jag tycker detta är så intressant att man vill bara veta mer och mer,vad händer när man är fulländad och har uppnått dit man vill komma med själen? vad är meningen med att vara fulländad och lära sig allt? en sista fråga förra året var jag ned min Thailändska sambo sen 6 år tillbaka i Thailand vi var i hennes by som ligger ca 100 mil från Bangkok, hon tog mig till en ung tjej, som påstod sig ha bayby- gud i sig, när vi kom dit så var det folk som hade väntat hela dagen på sin tur att få prata med henne, och varje dag vallfärdar det folk från hela Thailand och grannländerna för att få prata med henne OBS hon tar inget betalt, jag komm in i salen där befann sig det ca ett 50 tals personer, jag ställde mig längs bak i folkmassan och hon kunde omöjligt ha sett mig, men när jag stog där bak så kallade hon fram mig, det första hon säger med en barnröst trots att hon själv är ca 30 år och en de vackraste människa jag har sett någonsin, hon inleder med att presentera sig och berättar att hon har bayby gud inom sig som är under en utveckling men har aldrig levt på jorden,hon eller han pratade perfekt Engelska trots att tjejen själv kunde inte ett ord, hon berättar att jag har ett hjärta av guld men jag har gjort en stor operation i mitt hjärta vilket stämmer, sen berättar hon för mig att jag har 5 barn var av en lever i USA och att min första fru har cancer i lungan men har nyligen gjort en operation, och just i dag så fick hon andnöd och äter flytande mat när jag senare kollade upp detta, så frågar min före detta hur jag kunde veta detta, sen beskriver hon eller han mitt hem till 100% både hur det ser ut inne i huset och min trädgård och utsikten,sen berättar hon för mig att min andra fru hade ringt mig kvällen före jag skulle resa och att hon inte ville att jag skulle åka, vilket också stämde detta var bara jag som viste, sen berättade hon för mig om min släkt jag har i Italien, och kunde oxså beskriva åldrarna på alla mina barn och hur dom såg ut till 100% ja jag skulle kunna sitta och berätta allt som hon sa till mig men kan inte uppta hela din blogg, men Marianne vad säger du om detta? OBS det var 1a ggn som min sambo träffade henne, så jag garanterar att hon inte har gett henne någon info,har nu varit och träffat henne fler ggr nu mkt intressant MVH mauro

2014-01-25 07:21:34 - Stig, E-postadressen är dold

Hej igen Marianne!..Läs detta..Finns verkligen två vägar att gå?..Underjorden eller himmelriket?? Tacksam för svar av en som verkligen kan - Du..Kram Stig
web.comhem.se/abzu/livet2.html
Länk till sidan

2014-01-25 13:29:06 - Anja, E-postadressen är dold

Hej!
min make tog sitt liv för en vecka sen idag och efter det kan jag inte sluta att söka svar.
han trodde helt på livet efter döden medans jag är väldigt rädd att allt bara blir "svart".
nu kommer jag att göra allt jag kan för att få bevis på att han finns kvar någonstans för det skulle kännas lättare (tror jag) att leva vidare om jag vet att han har det bra.
han sa till mig att om han dog före mig skulle han komma tillbaka och kittla mig så jag skulle veta att det var han. hur länge kan man behöva vänta på det? sen idag kom en liten fågel både till min balkong och våran vänster balkong så jag undrar om det kan vara han eller om det är för snabbt efter hans död? jag känner sådan sorg och vet inte hur jag ska kunna klara av livet med våra små barn utan honom så skulle verkligen kännas skönt att veta att han finns hos oss!
tackar på förhand!

2014-01-25 18:29:42 - Angela, E-postadressen är dold

Hej
min sons pappa gick bort för en vecka sedan dagen efter sin 40 års dag avled han helt oväntat å plötsligt..vi levde åtskilda sen 10 år ,han har även en mindre son med en annan kvinna..jag undrar hur gör "dom" när dm dött.vem kommer han och "hälsar" på först och vetdom om ens att dom dött? han dog som sagt plötsligt vi vet inte ens varför,mitt i natten hände det och han hittades brevid sängen.. :( ja undrar hur jag kan få kontakt med honom,saknaden e stor och uppenbarligen hade vi starkare band än ja trott.ja undrar även om han "finns" kvar i lägenheten han bodde i och om jag flyttar in där kommer på så sätt va "närmare" honom..tror du att han skulle ha "uppskatat"det? många konstiga frågor har ja men är så förvirrad och vill så gärna vara nära han...ångrar att ja inte såg dt när han va i livet bara :( Tusen tack på förhand !

2014-01-25 22:09:47 - D, E-postadressen är dold, -

De flesta säger att när du blir äldre så kommer rädslan för döden att försvinna/minska - men den ökar för varje år som går. Nästa år blir jag 25 och det ökade bara på rädslan. Jag grät som liten för döden och nu gråter jag också för det. Det finns inget fint med att dö eller det som kommer efteråt. Det är så psykiskt påfrestande att gå och vara rädd för någonting som är oundvikligt och som hela tiden expanderar ju äldre man blir. Är jag tex rädd för tandläkaren eller vad som helst så kan man undvika det om man vill, men döden är ju någonting som ingen kan slippa gå igenom. Jag vill inte dö! Inte nu, inte imorgon och inte om 70 år.

2014-01-26 22:47:34 - anja

det ska stå vår väns balkong och inte vänster balkong..

2014-01-27 14:08:02 - Veronika, E-postadressen är dold

Så som du beskriver är EXAKT så som jag VET kommer att hända efter den s.k. "döden" vilket är en pånyttfödelse, jag tror också på karma så jag försöker leva så bra som möjligt, inte vara elak mot någon då man återföds till någon med antingen psykiska problem eller fysiska handikapp.

Jag kan ju inte bevisa något, vilket ingen kan! Inte ens ett medium... Jag tror att folk inte tror på sånt för att dem egentligen är rädda för att inse sanningen, dem tycker att döden är något man talar om bara för att man är deprimerad.

2014-01-27 15:16:40 - Gunvor, E-postadressen är dold

Hej Marianne,
Hur skulle du förklara Gud och universums skapelse. Jag tror ju på den gnostiska tanken att vi alla är en del av en större intelligens och kärlek men undrar ändå vad den ultimata "poängen" är med "projektet liv". Det är ibland ganska plågsamt att både förstå och tänka sig ett oändligt antal liv framför sig med ett "evigt" lärande som mål.
Hälsn.
Gunvor

2014-01-28 16:49:52 - Emelie, E-postadressen är dold

vart ligger himlen är det liksom högre upp än flyg planen eller hmnar man liksom i atmosfären:)(flower)(heart)(star)

2014-01-30 16:02:29


Medialt svarar!

Hej Anna!

Det kan verka lite förvirrande det där. Det är svårt att förstå sig på andevärlden ibland, och vi alla kanske inte kan förstå den. Jag vet inte allt om den, och det är nog inte meningen heller. För det finns så mycket där som jag inte skulle kunna förstå här på jorden.
Men, bara för att man inte förstår,så innebär det inte att det inte är så. En gång var det logiskt att jorden var platt, nu tycker vi att det är logiskt att den är rund.

Men,alla vi lever olika länge. Och ibland så händer det att vi inte lever tillsammans i alla liv. Tänk på att vi har levt i många tusentals år innan. Ibland,så bestämmer vi innan vi föds in i en ny kropp,att det är bättre att man går ner utan en viss person ibland,för han/hon kan hjälpa dig bättre från den Andra sidan. Eller att du måste klara dig själv i just det livet. Men, man har ett band, till sin själskrupp,så vi tappar aldrig bort någon. Man har olika frekvenser i olika grupper. Som en radiokanal, alla i sin grupp har samma frekvens och den blir som en GPS, man hittar varandra. Så, vi hittar varandra genom att tänka oss dit. Vi förflyttar oss genom våra tankar där.

Sen,så tänker man lite annorlunda på den andra sidan än här. Vi har inget ego på den andra sidan. Så,därför så tänker vi och känner på ett annat sätt. Allt förstärks på andra sidan. Men,kärlek kan aldrig försvinna.
Och visst längtar vi efter varandra vart vi än är. Men, det finns ett syfte med allt. Och det syftet är för vårt eget bästa om vi kan försöka att se och förstå det.
Men, vi kommer alltid tillbaka till varandra,vart vi än är.
Att vi väljer att födas till slitsamma och jobbiga liv, är för att vi har valt det själva. Just för att vi ska utvecklas och förstå. Det har mycket med karma att göra också. Det vi sår nu,får vi skörda i nästa liv, osv. Och våra kroppar är nya, men själen som finns i kroppen, kan vara hundratals år gammal. Det glömmer vi människor lätt bort.
Ny kropp med en gammal själ.
Men, vi alla har rätt att tycka och tro på vad vi vill.
Jag är mycket troende om andevärlden och dess lagar. Jag har upplevt så mycket, som gör att jag inte kan tveka om... Att den Andra Sidan existerar och dess lagar.

Kram(flower)
Marianne
medialt(heart)

2014-01-30 16:16:15

medialt Svarar!
Hej Christer!
Jag funderar på om jag har samma personligheter genom alla liv?? Jag är t ex nu ganska blyg, gillar inte att tala i grupp och inför många andra människor,, blir jag då blyg i nästa liv också?? att alla personligheter följer med liksom??

Svar; Jag är också blyg utav mig. Och försiktigt. Är inte heller supersocial...Har liksom inget att säga i större grupper. Men, blygheten har mer att göra hur din uppväxt var,tror jag mera på. Vi har valt våra föräldrar innan vi föddes, för att få de grunder som vi behöver för vår livsuppgift.
Din personlighet,går mera på djupet..Hur du är när du är själv. Dina tankar om saker och ting. Om du har mycket empati,är snäll mot människor och djur etc.

Jag skulle gärna vilja bli super-social i nästa liv,, finns det en chans för det när jag nu i detta livet är blyg och lite social fobi kan man nästan säga.
Svar; Du blir säker supersocial i ditt nästa liv, om det är bra för dig och om du behöver vara det så!

Nästa fråga är,, om jag tycker om en skådespelare väldigt mycket, kan jag då söka upp den personen i andevärlden då och få någon slags kommunikation?? Kanske tänker jag inte på den personen när jag väl är i andevärlden,, jag kanske har glömt den personen då??
Svar; Det vet jag faktiskt inte. Det kanske inte är så viktigt den dagen, då har kommit hem till den andra sidan, Tror nog att du tycker att det är mer viktigt och trevligare att få umgås med dina nära och kära.


Och till sist,, Tror du alltid det kommer finnas vacker natur och musik i alla liv och världar?? Det vore ganska tråkigt utan musik och vacker natur skulle jag tycka.

Svar; Kan tänka mig att de flesta ställen, är ganska så snarlika som här. Och skulle man komma till ett ställe där det inte har musik,så vet man säkert inte bättre, eftersom du inte kommer ihåg så mycket från dina tidigare liv =) Eller så är musiken uppbyggd på ett helt annat sätt. Och Natur tror jag nog finna på de flesta ställen, men de kanske ser lite annorlunda ut färgmäsigt.


Du får ha det så bra!

Kram (flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-31 16:03:11 - Anna

Tack för ditt svar. Jag vill gärna tro på det du säger, men det låter väldigt abstrakt. Sen kan jag inte förstå vad man gjort för ont för att få genomlida sitt barns död. Den får aldrig en möjlighet att växa upp, och som förälder får du vandra genom livet med en stor sorg. Förstår inte meningen med den grymheten. Då tycker jag det vore rimligt att barnets ande visar sig för en så att man förstår att det finns en annan dimension och man kan ha en kontakt trots att man inte vandrar tillsammans på denna jord. Blev ett lång utlägg, men jag vill så gärna ha svar och bevis för att det inte bara blir svart och mörkt...

2014-02-01 00:28:44 - Mauro, E-postadressen är dold

Hej Anna
Det du har upplevt med ditt barn är fruktansvärt, jag har turen att inte ha fått uppleva detta och kan därför inte sätta mig in i din situation, hur det känns jag kan bara föreställa mig, men för din egens skull måste du gå vidare och tro på vad Marianne har skrivit sant eller inte sant om det Marianne skriver, och jag är ganska säker på det Marianne berättar är sant, jag själv är tyvärr inte medial men jag har varit med länge inom detta område för att säga att jag tror på det till 100% mycket kan värka otroligt trots att man får svaret så vill man endå inte tro och vill bli mer övertygad, jag har i verklighet saker och endå är man inte övertygad jag har varit med i otroliga saker som ingen skulle tro om jag berättar men bara jag vet att det jag har sett är sant, så Anna för din skull, tro på att du en dag får träffa ditt barn igen, tänk så här om det nu är sant så är jag övertygad om att ditt barn inte skulle vilja se dig ledsen, ni kommer med all säkerhet träffas igen, sen finns det många frågor och många frågetäcken och jag tror aldrig att vi får den hela bilden hur mycket vi en vill. Lycka till från en medmänniska.

Marianne förlåt om jag la mig i skall inte upprepas.

MVH Mauro

2014-02-06 23:26:33 - Victoria

Hej, Marianne!

Vilken intressant sida, och vilken otroligt intressant läsning! Jag har en väldans ångest över framtiden (jobb och ekonomi), och känner ofta att det egentligen kanske vore lättare att avsluta livet, och försöka på nytt i nästa liv (har länge nu trott på liv efter döden). Men när jag läser dina svar på alla kommentarer här, och särskilt dina svar om just att ta sitt liv, så känner jag mig enormt mycket bättre och har ett större hopp om att mitt liv kan bli bra i alla fall, och tanken på att det finns liv efter döden och att man kommer till ett bra ställe när man dör får mig också att inte vara lika rädd för att mitt liv ska bli sämre än jag vill att det ska vara. Jag blev mobbad i grundskolan, och har fortf. ett väldigt dåligt självförtroende, så jag har liksom stannat upp i livet, och vågar inte riktigt fortsätta. Är rädd för att börja på ett nytt jobbb (prestationsångest), för att ge mig in i olika sociala situationer (ska dock förhoppningsvis gå en liten utbildning som UNF har hand om och då bli lite aktiv inom den organisationen). När jag dock har dagar då jag är på bättre humör så känns det som att allt kommer att ordna sig. Och andra dagar så vill jag bara avsluta mitt liv. Men jag skulle nog aldrig kunna göra det, för jag tänker på hur ledsna mina släktingar skulle bli, hur jag skulle förstöra min mammas liv, och hur arga och besvikna de skulle vara. Och jag har ett par principer som jag är riktigt stolt över (t.ex. att aldrig dricka alkohol), och är rädd för att göra det i nästa liv. Vill aldrig någonsin bli alkoholist, i detta liv eller i nåt annat. Vet inte vad jag ville få sagt med detta, behövde nog bara skriva av mig.

Jag har dock en fråga. Min morfar dog förra våren. När vi (jag, mormor, mamma, min syster, mina mostrar, kusiner och morbror) var vid graven kort efter begravningen så satt det en fågel i ett träd bakom oss och kvittrade upprepade gånger. Min mormor verkligen älskar fåglar, och hon sa "den sjunger för mig" eller nåt liknande. Efter några sekunder så får jag då känslan (eller en mycket stark tanke) om att det är morfar. Kan det ha varit han? Trots att det gått så kort tid efter hans död? (handlar om kanske ca två, tre månader). Det är även en fågel som brukar besöka min mamma hemma hos henne flera gånger (vet dock inte när den först började hälsa på henne, kanske var före min morfars död).

2014-02-10 12:00:08

Medialt svarar!

Hej Blondin!
Jag har själv varit med om detta och det beror på lite olika saker.
Själen lämnar kroppen en sntund varje natt när vi sover. Det gör alla sjlar.
Är man mycket känslig som person (vanlig om man är mycket medial) så kan man få intensiva och starka drömmar. Och vissa kan då vara svåra att
vakna ordenligt upp från.

Dels så kan det bero på att du har andar i din närvaro,som försöker att ta kontakt med dig, men det vet inte riktigt hur de ska göra. Så då blir det fel.

Men, det vanligaste är att man är medial och väldig mottaglig för andras energier,även från andevärldens energier,som andar. (oftast din släkt/vänner från andra sidan)
Ibland händer det att kroppen vaknar före det att själen har landat tillbaka i kroppen igen och det gör att man inte kan röra sig på en stund.
Inget farligt alls. Obehagligt är det,men själen kan inte lämna kroppen helt så länge som man lever. Det finns en silvertråd som länkar din själ till din kropp.
Mitt råd till dig är att du renar ditt hem med vit salvia i bunt(finns att hitta på nätet) Läs på min hemsida hur du renar ditt hem.
Och att du lär dig att stänga ner dina chakran, (finns att läsa på min hemsida) eller så går du på en kurs där du kan få lära dig att stänga ner dina chakran
om du har svårt för att göra det själv. Du kan också gå till en som kan ge dig healing eller pröva med Yoga.
Meditera är mycket bra att göra och vissa meditationer har också stängning av chakran, se om du kan hitta Iris Hall meditation, "The Secret Graden"


Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 12:07:45


Medialt Svarar!

Hej Uno!

Drömmarna som du har om broar kan vara ett tidigare minne,från ett annat liv. Eftersom du är så intresserad av broar så skulle jag
tro att du har haft mycket med broar att göra i ett tidigare liv. Eller så har det hänt dig något viktigt vid en bro i ett annat liv,som betydde mycket för dig,
eftersom du gillar broar så mycket nu.

Det kan mycket väl vara din Farbror som satte punkt för bråket om Gården/huset.


Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 12:18:16

Medialt Svarar!

Hej Stig!

Att jag skriver 40 år är medeltiden som man stannar där på AS (Andra Sidan). Du kan gå ner mycket tidigare eller mycket senare också, det bestämmer du själv.
Men, man stannar "hemma" ungefär så länge.

Att vi vill leva på jorden igen (eller på något annat ställe) hör till vår utveckling, eftersom vi ska lära oss allt och så mycket som möjligt, så behöver vi leva
jordelivet ibland,sen så saknar vi vissa saker här på jorden,eftersom jorden inte är som på AS.
Här på jorden och med en ny kropp,så får vi en del utmaningar som vi ska gå igenom och göra.
Sedan så är det ett sätt att bryta av lite från andra sidan också.Komma ifrån det gamla och vanliga.
Det är lite som när vi åker på semester, man vill ha ett avbrott från vardagslivet och göra något helt annat.
Så.är det med alla liv vi går igenom, lite avbrott från vardagslivet på andra sidan. Vi själar behöver ha lite utmaningar också.


Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 12:42:12

Medialt Svarar!

Hej Mauro!
vad händer när man är fulländad och har uppnått dit man vill komma med själen?

Svar; Då får du välja fritt hur du vill leva ditt liv. Du kan bli en skyddsängel/guide till någon, du kan ta jobb på andra sidan, tex,hjälpa djuren när de kommer över. Du kan också leva på andra planeter igen om du vill. Du kan hjälpa din själsgrupp i sin utveckling. (Det är dem som vi hör ihop med,tex, Din tvillingsjäl, släktingarna och nära vänner. (Nära vänner kan också ha varit några i din släkt och vise versa) Eller så kan du bara vara. Men,det dröjer nog väldigt, väldig länge för många människor,innan de/vi är helt klara, det finns så många utmaningar och frestelser och människan har ett stort ego.
Så jag räknar med att ha många liv och många nya kroppar till. Men, i allt lärandet,så ska man också lära sig att ha roligt och må bra.Glädje för det lilla här i livet kan göra underverk.


Det finns vissa få människor som har ett mycket klart seende. Det kan se hur människors liv ser ut och hur de är som personer. De kan se det mesta.De är få som kan se så klart!
Det är en mycket stark gåva hon har fått med sig. Vem,vet...hon kanske snart är fullärd =)

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 12:55:06

Hej Anja!

Beklagar din mans bortgång!

Det är många som inte tänker på att det är en övergång att dö och att det tar ett stund att vänja sig med att vara död också. Du kommer att få ett tecken från honom ,genom dina drömmar.genom ett tecken eller så skickar han ner en liten fågel. Som han redan verkar ha gjort. Fåglar brukar vara ett tecken från någon anhörig som har gått över. Du kommer också att känna av hans närvaro,plötsligt så känns det som om han är där. Hur lång tid det tar, kan jag inte vara på,det är så olika. Men, det kommer. Han hör dig också, även om han inte är där i rummet,så hör han dig...Så,du kan prata med honom när du vill...han hör dig och känner av dig!
Och kom ihåg, bara för att man dör,så glöms inga minnen bort och äkta kärlek kan aldrig ta slut eller försvinna.
Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 13:12:29


Medialt Svarar!

Hej Angela!

Det är inte lätt när någon dör hastigt ifrån en. Vet själv hur det är. Beklagar din förlust!
De flesta vet att det har dött. Vem han först har hälsat på eller kommer att hälsa på kan jag verkligen inte svara på. För det vet jag inte.
När det gäller att flytta tillbaka till han lägenhet,så gör det inte att du kommer honom närmare..det är bara hans energi som finns kvar i den gamla lägenheten,tills den vädras ut och städas ut. och du kommer inte närmare honom om du flyttar dit.
Han vet vart du bor nu och oavsett var du är,så hittar han dig. Tror inte att han skull uppskatta det så mycket om du flyttade tillbaka bara för den saken skull.

Han är glad enbart för att du har tänkt så,det räcker för honom. Han vet att du sörjer honom och att du saknar honom. Han ser och hör dig,så du kan prata med honom som du brukade. Det är bara att prata på, så gjorde jag med min finaste när han hade mist livet plötsligt över en natt. Det känns bättre att få pratat av sig med dem. Fast du inte kan se honom själv,så hör han dig och ser dig. Och han kommer att hälsa på dig på något sätt. Ibland genom en dröm och ibland så kommer han att vara hos dig ibland. Jag tror att han redan har varit och tittat till er båda.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 13:34:29

Medialt Svarar!

Hej D!

Ja, rädslan för döden finns bland oss alla fast i olika grad. Det är för att vi här i Sverige har bestämt oss för att den inte finns,för vi pratar aldrig om den öppet. Vilket leder till att många blir livrädda för döden.Helt i onödan. I vissa länder så är döden något otroligt fint och stort.Där firar man när någon har dött. Visst att de sörjer och gråter hejdlöst, men de gråter för avskedet, att man kommer att vara ifrån varandra för en tid. Inte för att de har dött.
De lever sina liv så gott det kan och det vet att de kommer att dö. Men, de är inte rädda för döden, för de vet att vi aldrig kommer att dö. vi kliver bara ut från kroppen för att kunna åker hem, till AS. För att senare ta oss en annan kropp och leva med den på ett tag i ett annat liv. Precis som när du kliver ut och in i olika bilar. Du kommer alltid att vara du oavsett vilken kropp du tar. På samma sätt som du kliver in och ut i olika bilar,då är du alltid du.

Jag är inte rädd för döden i sig, jag tycker bara att det är jobbigt att skiljas från sina barn och familj m.m Som jag har här på jorden.
Men, om jag tänker på vilka jag har på andra sidan idag,så skulle det vara jättekul och underbart att få träffa dem igen. För när jag har gått över,så känner jag inte att ha rädsla längre,rädslor tillhör kroppen. Känslor som vi har med oss till AS är kärlek,samvete empati m.m.
Det är lite invecklat det där. vad vi upplever här och vad vi upplever på AS.

Men, vi alla är odödliga,de som dör före oss väntar på oss,så som vi väntar på dem som vi lämnar här. Vi alla ses igen. Och du kommer aldrig att kunna tappa bort någon,för vi har vår själsgrupp,där vi vibrerar på en frekvens,som ingen annan har,så därför så hittar vi alltid varandra igen =)

Men, det är så..att hur mer du läser på om döden och om vad som händer när vi dör och vågar prata om den med andra,då kommer du att känna dig lite mer trygg i det hela. Så,det var bra att du skrev till mig och frågade. Försök nu att leva ditt liv fullt ut,gör roliga saker och lev ett roligt liv och spännande liv. Allt blir bra!


Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 14:28:39

Medialt Svarar!

Hej Gunvor!

Vi kommer inte håg alla våra liv när vi lever ett liv.Det är för att underlätta att leva det liv vi lever just nu,för livet är krångligt som det är ändå ibland. Det skulle bli för många minnen och för mycket ånger och längtan efter andra personer,som vi kanske inte har med i just det här livet. Eller så har en person ett annat förhållande till en i det nya livet och då kan det bli konstigt och väldigt krångligt,om vi te.x skulle minnas vår dotter som vår mormor,skulle det bli väldigt konstigt.

Vi är ju lite på "uppdrag" här,för att förbättra oss och de vi lever med och träffar och vise versa. Men, när vi lever våra liv så går vi inte omkring varje dag och tänker på att vi ska lära oss så mycket vi kan. Vi har fullt upp med vardagliga ting också,som tar fokus från varför vi är här egentligen. Och det är väl lite det som är poängen. Att göra rätt,när vi är mitt upp i något,för då gör vi det med hjärtat,utan en tanka på att "kamma hem en poäng"

Har vi gjort fel och kommer på det,då har vi lärt oss något bra om oss själva och gör förhoppningsvis inte om det misstaget. Då, har vi utvecklat oss lite till.
Sen så får vi leva om våra liv om vi inte har gjort det som vi kom hit för att göra,eller om vi har gjort för många misstag och fel val. Ett liv i repris,brukar jag kalla det för,gör om, gör rätt! Som det var i skolan, man fick helt enkelt gå om en klass tills man klarade den årsklassen.
Så,för att vi ska kunna utvecklas och lära oss saker,så finns det en poäng med att vi inte minns något från tidigare liv. För att vi ska lära oss ärligt och med hjärtat. Men, man ska ha roligt under tiden också,för det ingår också i läran, att ha roligt och njuta av saker och ting,stor som små!

Kram
Marianne
Medialt

2014-02-10 14:39:01

Medialt Svarar!

Hej Emelie!

"Himlen" Andra Sidan ligger bara en meter från vår dimension,den ligger på en annan frekvens bara,men vi kan inte se den.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 14:57:02

Medialt Svarar!

Hej Anna!

Ja,det är mycket som vi kanske inte alltid kan förstå. Vi är här för att lära oss allt och då menar jag bokstavligen allt. Glädje och sorg, lycka och olycka,gråt och skratt.m.m. Livet har två sidor. Det Positiva och negativa. Men, vi lär oss lika mycket av båda sidorna.
Sen,så har vi karma och vi har våra öden. Karman avgör vad vi bestämmer oss för att gå igenom i livet,innan vi går ner och lever ett nytt liv. Det låter kanske dumt att välja att få ett jobbigt liv. Men, det finns en mening med det.

Ibland är livet enkelt och ibland svårt. Men, vi alla behöver gå igenom allt för att lära oss allt.Vi kommer inte ihåg våra tidigare liv,för att vi ska kunna lära oss det vi kom hit för att lära. När,vi dör så får vi svar på och kommer också att förstå, varför vi fick uppleva det vi gjorde när vi levde här.
De om redan är på andra sidan kommer alltid att hålla ett öga på oss och hjälpa oss igenom livet svårigheter,för att vi ska klara oss igenom. Alla lär sig något, både de som lever länge och de som dör tidigt. Jag vet att det här är svårt att förstå. Jag har också mist någon tidigt och jag vet hur tufft det är.
Men, Vi är alla här för att lära oss meningen med livet.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 15:12:34

Medialt Svarar!

Hej Viktoria!

Tycker att du ska vara jättestolt över dig själv och hur du tänker. Tycker att ditt tänk är mycket bra och du verkar vara en person som bryr dig om dina nära och kära, Fint!
Att ha dåligt självförtroende är något som jag känner väl till. Det har jag haft under min uppväxt. Men,det har blivit bättre med åren.
Det är viktigt att du hittar något som du verkligen vill göra i livet,för då tar det över och du vågar att göra det till slut,just för att du vill =)
Så, det kommer att gå bra för dig =)
Ja, det kan vara ett hälsning från din morfar,så jag tror att din känsla där stämde väldigt bra. De kan komma själva som fågel,men det kan också sända en fågel till en på deras egna begäran.

Du ska inte heller oroa dig för hur du kommer att göra eller bli i ditt nästa liv, det är så långt dit. Så,det ska du inte fundera på nu.
Lev ditt liv klart och gör saker som du tycker om. Följ ditt hjärta,det är viktigt! Gör saker som du mår bra av!


Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-10 19:26:43 - tobias

hej. när man dör kan man återföddas igen eller är man död föralltid.

2014-02-11 15:11:15

Medialt Svarar!

Hej Tobias!
Man återföds alltid.Vi är odödliga. Det är bara kroppen som dör. Vi byter kroppar för varje nytt liv.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-11 21:06:33 - Stig

Hej igen! En sak jag bara fundera över...Kan man verkligen återfödas som djur? Tycker det är lite märkligt m tanke på att djur har ju ett helt annat beteende än oss människor..jag tänkte när det gäller karman..om ett djur har "misslyckats" med nåt så ska det straffas...Förlåt min skepsis där..Kram Stig.

2014-02-12 01:32:51 - Christer

Hej Marianne!! Christer här igen :)
Just nu har jag bara en fråga men det kommer mer senare!
Jag undrar hur mycket föregående liv påverkar det liv jag lever nu??? Om jag t ex har någon fobi eller speciellt beteende,, kan det då ha med föregående liv att göra då??

Kram(flower)
Christer(heart)

2014-02-13 22:40:20 - Jenny

Hej Marianne.

Jag är medial och kan ta emot meddelanden från andra sidan - har hjälpt några med budskap. Skulle vilja lära mig mer om det. Hur gör jag då?

Sen undrar jag också med aborter/missfall och hur du ser på den saken?
Kan fostret gå vidare till en annan? Eller är det inte meningen bara?

2014-02-14 13:14:41 - Izabelle, E-postadressen är dold

Hej!


Jag har en barndomsvän som blev mördad för exakt 6 år sedan i morgon. Jag undrar om hon kan se mig idag och kan se allt som jag gör i mitt liv här på jorden? Saknar henne nå fruktansvärt mycket!
Hoppas på svar.

2014-02-16 14:23:09 - Sofie

Jag har funderat på en sak, när vi dör så får vi träffa våra nära och kära som har gått bort före oss, men vi har ju levt liv innan då har vi antagligen haft andra mammor och den mamman man har nu får man träffa henne sen och sen leva ett annat liv och få en annan mamma och den nuvarande mamman försvinner? Förstår du hur jag menar? Hur kommer sig detta? Vi måste ju ha olika mammor hela tiden som vi återträffar?

2014-02-19 17:01:28

Medialt Svarar!

Hej Stig!

Man återföds som man eller kvinna. Enligt buddister så återföds man som djur också. Jag vet inte riktigt själv, Jag vet att vi kan byta skepnad på den andra sidan och kan ta oss vilken form vi vill,mänsklig som djurisk. Skulle vi återfödas som djur,så tänker vi och beter oss som djur. Eftersom djurkroppen och dess hjärna fungerar som det djuret och eftersom vi inte minns våra tidigare liv,så vet vi inget annat just då i alla fall. Så,om jag föds till katt,så är jag katt och minns inga andra liv.Och då är det naturligt för mig att vara katt. Och eftersom livet går ut på att förstå och lära oss allt,så borde vi födas som djur också.

Ärligt talat så vet jag inte om vi föds som djur,eller om djur föds till människor.Men,det skulle vara roligt att få bli ekorre. Ett kort,men ett roligt liv.

Vi kanske har underskattat det här med att vara djur, det är kanske så att man måste ha utvecklats långt,för att få bli ett djur. De kanske är före oss,fast vi tror att det är tvärtom. När vi har utvecklats tillräckligt,så kanske vi får välja vad vi vill återfödas till.

Eller så föds djur som djur och människor som människor. Ena min katt,har varit min katt tidigare i det här livet.

Föds djur bara till djur, så tror jag inte på att djur bär karma,eftersom djur inte har något ego. Många djur är här för att lära oss att älska utan krav. Och att lära oss empati. Vissa djur är också healers,så som katter och hundar.
Djur är magiska på så sätt att vi människor mår bra av att vara tillsammans med djur.
Djur älskar oss för den vi är. Hur du ser ut,bryr de sig inte om, om du är rik eller fattig,bryr de sig inte heller om. Jag älskar djur,har själv två katter, en utav dessa katter är otroligt mammig av sig,där jag är där är han. Och han tittar på mig som om jag vore det finaste han vet,det är kärlek det =)
Så,om han har vari människa tidigare spelar mig ingen roll, han gör mig glad oavsett.


Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-19 17:05:06

Medialt svarar!

Hej Christer!

Ja,dina tidigare liv påverkar dig i det här livet. En fobi kan ha att göra med ett tidigare liv.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-19 17:12:07

Medialt svarar!

Hej Jenny!

Läs böcker om det mediala,gå på lite olika kurser,cirkelgrupper.
Fostret i sig går inte vidare. Ibland så har inte fostret fått någon själ än. Och då handlar det om att man har något att lära sig eller karma.
Om det är ett senare missfall,så kan kroppen/fostret ha fått en själ, men det är samma sak där,då är det kanske fostret och eller föräldrarna och eller släkten, som ska lära sig något av det hela. Det finns inget som händer som inte har en mening. Hur tufft det än kan verka vara.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-19 17:16:06

Medialt svarar!

Hej Izabelle!

Alla människor som har gått över,lämnar oss inte. De kommer och hälsar på oss och håller ett öga på oss. Ibland så märker vi av dem och ibland inte. Men, det ser och hör dig. Så, din barndomsvän, har alltid sett och hört dig. Så, du kan prata med din vän när du vill och hur ofta du vill. Hon hör dig.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-19 17:22:28

Medialt svarar!

Hej Sofie!

Ja, du kan få en annan mamma, i nästa liv. Men, det kan vara din syster,din kusin,din farbror,bästa vän,som du har i det här livet nu. Sen,så kan man välja att vara mamma flera gånger till samma barn. Men, även ens barn kan vara ens mamma, i ett annat liv. Så, vi byter kroppar och roller i olika liv.Så, det går liksom runt i släkten,de olika rollerna,som vi väljer inför våra nya liv.Så,ingen försvinner. Men, vi kanske inte alltid har nytta eller väljer att gå ner samtidigt i alla våra liv.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-19 18:48:53

Vill dela med mig av en sann historia!

Varför djur inte lever så länge!

Som veterinär, hade jag blivit kallad för att undersöka en tio -årig
Irländsk varghund som heter Belker . Hundens ägare, Ron och hans fru Lisa ,
och deras lilla pojke Shane var alla väldigt fäst vid Belker och de
hoppades på ett mirakel . Jag undersökte Belker och fann att han var döende
av cancer. Jag berättade för familjen att det inte fanns något hopp kvar för Belker ,
och erbjöd mig att avliva deras hund i deras hem.

Ron och Lisa berättade att de trodde att det skulle
vara bra för den fyraårige Shane att vara med. De
kände att Shane kunde lära sig något av det hela.

Nästa dag åkte jag till familjen och när jag kom dit så kände jag så mycket kärlek från familjen till hunden.. Shane verkade så lugn, han klappa och gosade med den gamla hunden som om det vore första gången, och jag undrade om han förstod vad som pågick .
Inom ett par minuter efter sputan, så gled Belker bort.
Den lilla pojken tycktes acceptera Belker övergång utan problem eller
förvirring.

Vi satt alla tillsammans en stund efter Belker död , undrade högt
över det sorgliga faktum att djur liv är kortare än människornas liv .
Shane, som hade lyssnat tyst,lös upp och sa " jag vet varför. "

Överraskad,vände vi oss alla till honom .

Vad kom ut ur hans mun nästa bedövade mig. Jag hade aldrig hört en mer
lugnande förklaring. Han sa; " Alla som födds , ska
lära sig att leva ett gott liv - som att älska alla och vara
snälla, " Den fyra år gamla pojken fortsätter, " Ja, och djur vet redan
hur man gör det,så de behöver inte stanna så länge"2014-02-26 17:18:42 - Gunvor, E-postadressen är dold

Hej Marianne,
Enligt bibeln ska ju Jesus "reinkarnera" som jag förstår det i fysisk mänsklig närvaro på jorden. Hur ser du på detta? Eftersom bibeln är så kryptiskt skriven tolkar ju tyvärr en del människor det som om Jesus ska komma ner från skyarna och hämta "hem" valda delar av kristenheten.Hälsn.Gunvor

2014-02-26 20:48:44 - felix, E-postadressen är dold, www.medialt.se/blog_51_1.html

detta kanske låter konstigt, men tror du att en sån hemsk man som Hitler är i himmelen?

2014-02-28 10:31:10 - Jasmin, E-postadressen är dold

Hej!

Jag undrar hur man kan ha kontakt med folk på andra sidan? Jag har två personer som har gått bort, som jag tyvärr inte hann säga hejdå till. Deras bortgång har tagit mig månader att gå igenom och nu har jag äntligen börjat fatta att dom inte finns längre. Varför är det så? Varför tar det så lång tid?

Dessa två personer tänker jag väldigt mycket på just nu, vilket gör att jag är som i en bubbla och undrar mycket vad som hänt med dom och vad dom gör på andra sidan, om dom har det bra. Båda gick hastigt bort, ena i en olycka och andra på grund av ett epilepsianfall. Låter dumt kanske, men jag vill så gärna bara se dom igen. Har så dåligt samvete för att jag hade så mkt med mitt egna liv att jag inte själv tog kontakt tidigare (va gravid o sedan nybliven mamma). Dom besöker mig inte direkt i drömmarna, medvetet som jag minns. Men det känns mer som jag "tänker" på dom i drömmarna. Inte att vi pratar eller så.
Vill så gärna bara veta att dom har det bra.

Hälsning, Jasmin

2014-02-28 20:55:02 - Liv, E-postadressen är dold

Hej, det är så att min farmor dog nyss och igår på begravningen hade de öppen kista så att jag fick se henne, hon var så fin men nu efteråt kan jag inte sluta tänka på henne, jag vill verkligen tro på himmelen och att hon har det bra, jag vill inte att hon ska ligga underjord och aldrig uppleva något igen. Jag undrar om de upplevelser du har haft om man ''vet'' vem man är när man går vidare? Eller återföds man bara och glömmer av allt som existerat i det förra livet? För mig så känns det som om man har dött eftersom man inte är samma person längre och inte kommer ihåg sin familj och allt det som har hänt. Kan man när man gått vidare välja att stanna förevigt?
Hälsning Liv

2014-03-03 13:27:33 - David, E-postadressen är dold

Hej mitt namn är David och bor i Gävle jag har länge trott på ett liv efter detta men tappade min tro i tonåren jag har även länge haft ett missbruk som jag har kämpat mig igenom i livet och har nu lämnat bakom mig sen en tid och jag har lärt mig mycket i behandlingen jag går med att hitta mitt inre jag och jag började med meditation och har fått en djupare tro igen men nu känns det mycket bra jag trivs med mig själv och försöker att utveckla min andliga sida så gott jag kan . För tre år sen dog min far och några månader efter hans död kände jag att han var hos mig och berättade att han hade det bra och jag kunde släppa honom jag viste att han var där så det känndes väldigt bra . Jag har en fråga angående Gaider som jag har fattat det så ska man kunna få kontakt med sin Gaid och få hjälp och råd men jag har värkligen försökt att få kontakt med meditation och inte lyckas . Har du något bra tipps om hur man ska gå till väga ? Jag skulle vara väldigt tacksam om råd angående detta Mvh David

2014-03-04 02:38:36 - M.

Hej!
Jag har nyligen blivit av med en nära vän som valde att avsluta sitt liv.
Jag är förkrossad, såklart. Jag har alltid varit nyfiken på vad som händer när man dött. Alltid trott att man kan "vaka" över sina nära och kära. När andra anhöriga har avlidit har jag varit för ung för att ha några minnen med dem som jag kommer ihåg. Detta är första gången jag har blivit av med en nära anhörig som jag verkligen sörjer. Jag har aldrig förut känt att någon har "besökt" mig eller vakat över mig.
Och jag är livrädd för att aldrig få träffa min vän igen,när jag är färdig med mitt liv, att aldrig kunna få ett tecken att han har det bra nu eller vilket tecken som helst. Får alla det om man verkligen vill det? Och jag är rädd att om jag skulle få ett besök eller dylikt inte skulle märka av det.
MVH

2014-03-05 14:40:57

Medialt svarar!

Hej Gunvor!
Svårt för mig att svara på,då jag inte direkt tror på bibelns så mycket. Jag tror att Jesus,är en människa som är mycket medial och jag tror att mycket i bibeln är symboliskt.
Det är trots allt bara "vanliga" människor som har skrivit Bibeln.Men, var och en,får ha sin tro. Jag har min.
Jag tror mer på att det kanske kommer en person,som många kanske kommer att lyssna extra mycket på en dag och på så sätt kunna inbringa mer kärlek och empati till allt levande på den här jorden.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-03-05 14:46:25

Medialt Svarar!

Hej Felix!

Ja,alla hamnar i himlen. Men, sen så får man själv uppleva det man har gjort på jorden när man levde. På många ställen står det att läsa att man får uppleva allt 10 gånger mer. Så, har man gjort någon illa,så får man uppleva det 10 gånger mer. Har man varit snäll och gett kärlek,så får man uppleva det 10 gånger mer osv.
Sen,så har vi karman. Det du ger till andra( Människor och Djur) det får du tillbaka.
Som man sår,får man sköra etc.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-03-05 23:38:32 - orolig

Hej . Jag lever mitt liv nu med en allvarlig sjukdom och har kanske inte så lång tid kvar här på jorden. När jag fick beskedet om att jag var obotlig sjuk så så började jag tänka på döden vad som händer med mig ? Kommer jag träffa närstående på andra sidan? Blir jag av med min sjukdom ?kommer man i håg allt man vet och känner nu? Samt kan jag följa mina nära o kära på jorden precis som förut fast jag inte syns ? Har även haft en konstig känsla av att nån följer mig ibland tex när jag är ute o går eller sitter i soffan o ser på tv ? Det känns verkligen som att det är någon som är bredvid mig ?! Tack på förhand.

2014-03-08 12:44:09

Medialt Svarar!

Hej Orolig!

Du har min största medkänsla.

Som svar på dina frågor så kan jag svara; Ja,du kommer att träffa närstående på andra sidan.Vänner,familj,även husdjur om du har haft några m.fl.
Ja,du blir av med din sjukdom,för den tillhör bara kroppen.
Ja,du kommer att komma ihåg allt och det du nu känner.
Ja,du kan följa och vara med dina nära och kära och de kan nog känna av dig också. Du kan göra så att det märker att du är där. Även om de skulle flytta så hittar du dem alltid. Ni är bara en tanke ifrån varandra.
Det finns förmodligen någon som är med dig. Kan vara din guide, men jag tror att det är någon anhörig till dig,som kommer att hjälpa dig över sen. Vi dör aldrig ensamma!

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-03-08 13:03:10

Medialt svarar!

Hej Jasmin!

Det tar lång tid att förstå,för att det är så overkligt när någon inte lever längre och inte finns där längre. Hjärnan kan inte få ihop det.
Och sen så är det så i vårt land att döden "finns inte". Vi pratar aldrig om döden,det är som om döden inte fanns och när den sedan kommer,helt oväntat så får man en chock. Och en chock,kan sitta i länge, sen så ska man hantera alla känslor och samvetskval som kommer och alla "Om jag hade"...de är därför den tar tid. Men, det behöver få sin tid. Jag sörjde min finaste djupt i nästan tre år, innan jag accepterade att det är så här nu.Men, jag mådde inte dåligt varje dag,det gick upp och ner under den här perioden. Men,saknade finns kvar och visst sörjer jag fortfarande,hans bortgång. Men, inte på samma sätt längre, nu tycker jag bara att det är tråkigt att han inte kan få vara med och göra vissa saker,som jag vet att han skulle tycka om.

Det skulle vara så mycket lättare om vi öppet pratade om att döden faktiskt finns, det är något som vi alla kommer att göra,men döden är bara en övergång, inget slutgiltigt. VI alla lever för evigt,fast på olika platser. Vi byter bara kroppar och upplevelser.
Så, om vi var mer öppen för det här med döden och pratade om den mer,då skulle vi inte må lika dåligt under så lång tid som vi gör nu.

Det flesta som dör och kommer till den andra sidan har det väldigt bra där. De lever sina liv där, istället för här.
Eftersom den andra sidan också är en slags viloplats,så har man lugn och harmoni där.
Om du tänker på dem,så hör de dina tankar, eftersom vi kan tala med varandra telepatiskt. Vi kan prata med dem som om de var bredvid oss också om vi vill.Och ibland så är de faktiskt hos oss,fast vi inte märker det.
De hör och ser oss. Och de känner av våra känslor också.

Vill du komma i kontakt med de som har gått över,så ta kontakt med ett medium som gör seanser.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-03-13 12:15:03 - Emma, E-postadressen är dold

Hej!
Väldigt intressanta inlägg. Min mormor avled ganska hastigt förra året i Juni. Hon var väldigt sjuk, led av svår astma o kol i många många år. Hennes största rädsla var att kvävas till döds. Nu fick hon ett lindrigare sätt att lämna oss på och det är alla i familjen väldigt tacksamma för. Min mamma har en vän som kommit i kontakt med min mormor sen hon gick bort. Vi fick en liten hälsning att hon mår bra o är tillfreds. När hon visar sig ser hon ut som hon gjorde för ca 20 år sedan, jag tror hon valt den åldern för att det var en bra tid i hennes liv, innan hon blev väldigt sjuk. Det enda jag önska var att vi fick ett litet tecken ifrån henne när hon väl är på besök. Finns det något man kan göra, kan man be henne om ett tecken? Är det möjligt?

2014-03-16 19:30:23 - marita , E-postadressen är dold

Intressant sida detta. Första gången jag är inne. Vi vet ingenting vad som händer efter vi dött. Dom som "dött" och kommit tillbaka har berättat och historierna är vackra. Men vi kan inte veta. Min pappa som dog för 30 år sedan tänker jag på ganska ofta. Jag var bara 24 år när han dog. Han var 46 år. Min undran är: Om man reinkarneras och väljer att komma ner till jorden igen..(kanske min pappa redan har gjort), hur kan vi då återse våra nära och kära när vi själva skall gå över till andra sidan? Ofta hör man att man får återse dom.. HUR fungerar då detta? Tacksam för svar

2014-03-16 19:37:49 - marita, E-postadressen är dold

Läste ett inlägg här ovanför. OCH ett svar.. det man sår får man skörda. Ja så är det säkert. Men läste en bra bok för några år sedan att vi blir inte straffade på andra sidan. OM vi börjar IDAG att bli bättre människor (om vi nu känner att vi inte varit det)det är inte lätt att vara människa här på jorden! Börjar vi idag att "sona" det vi har gjort så får vi heller inget straff... Det är straff nog att orka leva ibland..människor vi tyckt om likaså djuren vi haft.. Det är ett lidande utan like att vara människa.

2014-03-16 20:48:18 - Eva-Marita, E-postadressen är dold

Så mycket intressant som skrivs här. men blir konfunderad över svaren... att vi lever mellan 40-100 år innan vi inkarneras..har jag uppfattat det rätt? Måste då berätta att jag och min sambo hälsade på min sambos kompis i Gränna i slutet på 90-talet. På hans tomt stod ett gammalt obebott hus, jag skojade och sa:här har jag nog varit en gammal tjänstekvinna en gång i tiden, han tittade på mig och sa i nästa andetag: jag levde ett tidigare liv i Danmark. Va! jag blev nyfiken o började fråga ut honom. Han mindes att han stod med sin mamma vid en brygga och väntade på sin pappa som var fiskare. Han ramlade i vattnet och drunknade, han uppfatade sig som 4-5 år. Han mindes sin mamma som kraftig och korpulent, han kunde inte säga var i Danmark det var, men han skulle kunna peka ut platsen om han åkte dit. Han återföddes väldigt snart mindes han. Hur vet han det? JO han berättade att detta var ca 1954-55. I detta livet är han född 1957. Jag har läst flera böcker som faktiskt berättar om att vi kan återfödas ganska snart efter vårt förra liv. Jenny Cockel t.ex hon sökte efter sina barn i tidigare liv. Hon dog i barnsäng på 1930 talet och minns att hon hade flera liv efter det. Det liv hon har nu då hon är född i början på 1950 talet. Så människor kan lätt bli förvirrade här. Hur ligger det egentligen till med återfödelsen? Sen vill jag säga till alla som är rädda och oroliga inför att dö... jag tänker ibland så här: jag visste ingenting innan jag kom hit, jag vet ingenting dit jag ska.

2014-03-19 15:38:50 - Lukas, E-postadressen är dold

Hej Marianne. Min morfar gick bort för 4 årsedan i lungcancer. Jag saknar han väldigt mycket och det har hänt en del greker som tex att tvätt ställen skakar, mammas säng skakade när hon låg i den vad kan de beror på är de han? Jag skulle gärna vilja prata med honom eller bara få känna honom nära mig. Tex något tecken eller känna hans närvaro. Jag saknar han djupt. Han dog 66 år gammal ;( har du något bra tips så jag kan få kontakt med honom.

Mvh Lukas!

2014-03-31 16:32:40 - wilma

hej! jag heter Wilma och min gammelmormor dog för snart ett år sedan...och min familj och jag brukar se duvor varje dag på vår tomt och jag undrar i fall det kan vara min gammelmormor?? och jag känner mig iakttagen varje dag hela tiden och jag undrar ifall det kan vara min gammelmormor mvh wilma!

2014-04-04 15:36:59 - blondin

Hej Marianne, Tack för senaste svar. jag vill fråga dig något som förvirrar mig. I mitt nuvarande liv har jag en man och en son, men sedan i nästa liv kommer jag nog få en annan man/pojkvän eller flickvän/fru om jag nu blir en man. Min son kan bli en släkting eller något. Jag har förstått detta som du tidigare berättat till andra att vi tillhör en själsgrupp och att vi byter kroppar så tex kan ens mamma bli ens kusin tex i nästa liv. Men hur är det med de män som man har haft? Om man dör och kommer ihåg sin man som man har haft i det livet men sedan när man går vidare till nästa liv då kommer man väl få en ny man och när man dör från det livet så kommer man väl komma ihåg den mannen också? och när man går vidare till andra sidan vem kommer man då vilja va med?

2014-04-08 10:46:57 - marianne, E-postadressen är dold

Men snälla, inte kan du väl veta hur det ser ut på den andra sidan! Det kan INGEN som lever. Det är bara din dröm, din uppfattning för du har aldrig varit död. Detta är tyvärr bara önsketänkande från din sida.

2014-04-08 22:36:15 - victoria, E-postadressen är dold

Hej!

Jag har dödsångest massor. Min pappa har cancer och jag vill verkligen inte förlora honom. Så tänker på döden en hel del. Tycker det är as jobbigt för jag vet inte hur jag skall kunna övertygas att han kommer leva vidare sen å att han kommer få det bra. Jag vill inte försvinna i all evighet å jag vill inte att någon gör det. Varför är du så övertygad om att det finns ett efterliv? Vi som inte har en tro hade ju kallat dig "galen". Men egentligen hur vet vi/jag att det är sant eller inte. Jag vill så gärna veta säkert...

Men har lite frågor...
Kan vi återfödas till djur? Om inte vart är själarna till dinosaurierna?

Om vi bestämmer oss för att återfödas. Varför återföds vi till tex att ha någon missbildning som tex down syndrome eller fler armar eller inte kan gå etc..eller återföds men så dör man igen efter en dag från tex plöstlig spädbarndöd. Vad är meningen med ett sånt liv. En dag? Eller bara några timmar?

Och varför lider många innan dom dör? Som tex pappa varför skall ha behöva lida flera år innan han skall dö, å varför torteras vissa till döds?

Aja massa frågor som snurrar och är ändå tröstande att läsa det du skriver för man hoppas verkligen på att det stämmer. Men jag vet ju inte :(

Tacksam för svar å jag hoppas du inte tar illa upp vid det jag skriver utan förstår mig :)

2014-04-09 11:50:16

Medialt svarar!
Hej Blondin igen =)
Du har en tvillingsjäl och det är honom du återvänder till när du har levt klart ditt liv. De andra männen som du träffar, träffar du för att lära dig saker utav av dem eller att du ska lära dem något.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-04-10 10:07:47 - Karro66

Verkar helt sjukt allt detta. Vem är du som utger dig för att veta allt om döden och efter? Är du någon övermänniska? Du skriver att det är viktigt att leva sitt liv här på jorden, men jag får ändå känslan av att det är precis det du inte gör. Du verkar använda varenda stund till att bearbeta din egen ångest för att försöka övertyga dig själv (och andra) att det är något fint och bra med döden. Det verkar nästan som om det skulle vara bättre än att leva. Du får tro vad du vill, men sluta och försöka påverka alla svaga och lättlurade stackare om att döden skulle vara bättre än livet. Du vet väl inte vad de kan få för sig om de får de tankarna. Har själv en väldigt god vän som är väldigt skör och känslig och har blivit påverkad av detta mediala tänk. Man kan nästan säga att hon har blivit knäpp av alla dessa konstiga tankar. Är mycket orolig för henne och alla andra stackare som ängnar all sin tid på jorden för att komma till "andra sidan". Är inte livet mer värt än så?
- life is what happens to you, while you busy making other plans.. -John Lennon

2014-04-10 11:56:45 - marianne, E-postadressen är dold

Har ni hört talas om friedrich jurgenson som hörde de dödas röster i radio på en viss frekvens, googla på jurgenson. Han var med i TV på 80talet i programmet 'här är ditt liv'
Har ni ocks läst om Ambres, så googla på namnet. Det är allt JAG kan säga.

2014-04-10 14:36:58

Medialt svarar Karro66

Hej Karro!

Jag Kan förstå att det här kan vara svårt att förstå.
Jag utgår bara från mina egna erfarenheter omkring detta och vad jag själv har lärt och upplevt genom alla mina år som människa.

Efter det att jag skälv hade förlorat några nära och kära i mitt liv, så jag började att fördjupa mig mer om döden och

vad som händer efter det att vi har dött. Jag ville lära mig mer om detta. Efter många, många år av fördjupelse genom att
gå kurser,läsa böcker och prata med andra människor och andra medium m.m och efter att jag också själv ha fått uppleva
många "oförklarliga" saker, så började jag att få en, för mig ganska så klar uppfattning om hur det hela hänger ihop. Det här är något som jag verkligen tror på med hela mitt hjärta.

Att jag startade denna blogg var för att jag har fått så många mail om frågor kring döden och livet på andra sidan.
Eftersom jag vill dela med mig av mina egna erfarenheter, så startade jag denna blogg. Och det är många som har fått hjälp av den och som har kunnat gå vidare i sina liv igen efter det att någon när eller kär har dött. Många har funnit stor tröst i sin svåra sorg.
Många som har haft ångest för döden, har kunnat släppa det och lever inte i skräck för att de kommer att dö en dag.
Det finns många som har fått hjälp och jag tänker fortsätta att hjälpa människor så gott jag kan.
För jag vill hjälpa de som vill ha min hjälp.

Jag vet hur det känns att ha dödsångest, jag vet hur det känns att ha förlora någon kär, hastigt och på andra sätt.
Jag vet hur smärtan känns efter att stå där ensam,när någon har dött,dagen efter att man har sagt...vi ses imorgon.
Det här är mitt sätt att hjälpa andra.

Jag kommer inte att svara på den här typen av mail något mer.
Jag väljer att lägga den tiden på de som verkligen behöver min hjälp.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)


2014-04-10 15:35:45Hej victoria!.

Ingen fara, jag förstår dig =) Du har min djupaste medkänsla.
Att jag är så övertygad om att det finns ett efterliv är; att jag själv har upplevd så mycket från den andra sidan.Både Efter det att någon jag känner har dött och gott över och också från seanser som jag har haft.
Jag har själv förlorat några nära och mycket kära personer. Har alltid haft en stor tro på ett liv efter döden. Efter det att en mycket speciell person dog,så började jag att fördjupa mig ytterligare i det hela. Och det jag lärde mig under livets gång har stärkt min tro på att det verkligen finns ett liv efter döden. Gå gärna in på min hemsida och klicka in dig på James van Praagh, han berättar i tre delar om döden. Den kan också vara till en stor tröst för dig.

Det finns många arter som dör ut på vår planet.Kroppen dör, men aldrig själen,själen är en slags energi som aldrig kan dö. Vi byter många kroppar och har så gjort.
Så, dinosauriesjälar har föds till något annat. De kan också återföds till en annan planet eller dimension. Det är så mycket vi människor inte vet om vårt universum eller om andra dimensionen.Men, vi håller på att förstå och att lära oss mer om det.

Alla människor bär på karma och vi väljer våra liv efter hur vi har skapat den.
Vissa människor lever ett helt liv utan att ens bli förkylda,medan vissa andra får ett mycket jobbig liv.
Vi kommer inte ihåg våra tidigare liv, men karman är bunden till vad vi har gjort i våra andra liv.
Vi väljer själva innan vi börjar ett nytt liv, vår livsuppgift,karman spelar in här.
Vi ska alla lära oss något av våra liv. Det är därför som det finns så många olika liv som det gör.
Vissa är fattiga, vissa är rika,vissa friska, vissa sjuka,vissa är snälla och vissa mindre trevliga. Men,hur vi än föds och var vi än föds, så har alla vi en sak gemensamt,vi alla är här för att lära oss något av det liv vi lever här.
Och din pappa kommer att få det jättebra sen. Ingen mer smärta och hans nära och kära kommer att hjälpa honom över sen. Ingen är ensam som dör.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-04-10 15:47:17

Medialt svara Lukas!

Hej Lukas!

Försök att hitta ett bra medium som du kan få komma till på en privat seans. Det brukar gå bra att få kontakt med de som har gått över.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-04-11 11:57:52 - Karro66

Hej och tack för ditt svar!
Ville bara be om ursäkt! Vad är jag för en människa som skriver så här till dig? Jag är bara så orolig för min vän som har blivit så annorlunda och konstig efter hon har börjat med det mediala.. Kanske finns det andra problem också, vad vet jag! I vilket fall som helst är det inte ditt fel.
Bra att du hjälper människor så som du gör. Ska sätta mig in idet lite mer.
Du verkar vara en fin människa! Att du inte bara tog och deleta mitt inlägg säger ju allt. Förlåt än en gång....
Kram Karro

2014-04-11 16:01:45

Medialt svarar Karro66

Hej Karro
Din vän kan vara glad över att hon har en sådan klok och omtänksam vän som du.
Du har ett gott hjärta.

Kram (flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-04-13 03:23:02 - Maja

Hej,

Jag har en nära anhörig som gick bort efter en längre tids svår och plågsam sjukdom. Samtidigt handlade denna person på ett sätt som jag anser skadade relationerna mellan oss överlevande. Jag saknar denna person mycket och känner stor sorg, men samtidigt känner jag mycket ilska över hur denna person betedde sig, speciellt i slutskedet av sitt liv. Det är nu cirka fem år sedan denna person gick över. Jag trodde att ilskan skulle avta, men det har den inte gjort. Snarare har situationen här hos oss i livet cementerats och min frustration har istället ökat. Det känns så hemskt, hämmande och "orent" på ngt sätt, att knappt kunna minnas personen utan att även bli översköljd av ilska och frustration över samma persons agerande i livet, vilket i så hög grad påverkat det livet som personen lämnade bakom sig. Jag har hur många gånger som helst nu efteråt "talat" med personen och sagt vad jag anser och jag vill ha svar för att kunna gå vidare eller för att ens bara kunna känna att jag kanske ÄNTLIGEN nått fram till personen. Ngt som jag inte upplevde var möjligt när denna person levde. Min undran är egentligen. Varför får jag inget svar? Och hur ska jag kunna gå "förbi" ilskan?

Tack för en bra blogg:)!

Maja

2014-04-15 13:34:51 - Emma, E-postadressen är dold

Hej Marianne!

Verkar som mitt inlägg blev missat, vi provar igen.

Min mormor lämnade oss ganska hastigt förra året i Juni, hon led av svår astma och kol o har gjort i många år. Dock var det inte sjukdomen som avsluta hennes liv, hon ramla och bröt höften, operationen gick bra men hon vaknade aldrig upp efteråt. Hon har alltid vart rädd för att kvävas till döds pga astman, har fått höra i efterhand av min morbror som var med henne innan operation att hon redan då "gav upp", hon ville inte mer o hon såg detta som en chans att få somna in, lugnt o stilla, ingen smärta eller hemsk upplevelse. Vi är alla glada på det sättet att hon fick ett annat avslut men än idag är sorgen stor att hon lämnat oss. Alla barnbarn plus min mamma, morbror och morfar satt hos henne i timmar innan dom valde att stänga av maskinen som hjälpte henne att andas lättare. Vi höll hennes hand, gav närhet och pratade som vanligt med henne. Tror du att hon hörde oss, kände av att vi var där, att hon inte var ensam? En god vän till min mamma har haft kontakt med mormor sen hon lämna oss, vi fick en hälsning att hon funnit ro och mår bra. När hon visar sig ser hon ut som hon gjorde för ca 20 år sedan, jag tror hon valde detta för det var en bra tid i hennes liv, innan hon blev sjuk. Kan jag ha rätt?Jag pratar ofta högt om/med henne men har aldrig upplevt nåt tecken tillbaka att hon hör mig eller finns i min närhet. Är det något jag kan göra för att få ett tecken, be henne själv om det?

Emma

2014-04-17 20:46:12 - Carina, E-postadressen är dold

Hej

Har suttit här och läst alla inläggen,,,,,jag skulle gärna vilja ha kontakt med dig för rådgivning....jag har ställt till det ordentligt för mig och är nu livrädd för konsekvenserna. Kan du se vad som väntar mig?

Många ledsna kramar

2014-04-26 07:54:37 - Lena, E-postadressen är dold

Hejsan.
Mycket intressant läsning.
Så mycket man skulle vilja tro på...just nu är jag otroligt vilsen.
Men om man nu väljer att gå tillbaka till ett liv på jorden. ..
är det bara otur att hamna i en sjuk kropp eller väljer man det själv?
Mvh Lena

2014-04-27 23:34:42 - Christer

Hej Marianne!!
Jag vet att du har fullt upp och det tar lång tid innan du svarar men det är ok. Jag har skrivit till dig förr men funderar fortfarande mycket! Det är ju så med det okända. Jag undrar om det verkligen finns bevis för att det verkligen är sant att vi är odödliga och lever oändligt eller är det bara en tro för t ex dig att du " tror " att det är så eller " vet " du 100 % att det är så????? Vad finns det för bevis?? Kan jag tänka redan i detta livet var jag vill hamna nästa liv eller tänker jag annorlunda i Andevärlden och då kanske vill hamna någon helt annanstans än jag tänker att jag vill nu? Kan det bli så att jag i nästa liv också föds i Sverige och går i skola och arbetar som jag gör nu? Ge mig och alla bevis så vi slipper grubbla så mycket tack :)

Kram (flower)
Christer (heart)

2014-04-29 02:07:07 - Matte

Om man nu "lever" vidare när man dött, kommer man bara träffa människor/djur man träffat när man levde eller kommer man träffa folk man velat träffa, typ skådis/artist eller någon man ville prata med/lära känna fast man aldrig gjorde det när man levde..

2014-05-04 12:10:10 - Alva

Hej! Jag undrar om ett marsvin dog med smärta, kommer hon fortfarande ha ont i himmelen? Jag undrar om man kan byta smärta med någon på jorden. För jag ville det så mycket, att hon skulle få slippa ha ont, och jag skulle istället ta emot smärtan. K, jag älskar dig (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart)

2014-05-04 17:44:57 - Crille

Hej jag har läst och tycker detta är intressant!
hur kan du veta allt?
kan man på nått sätt ta kontakt med andra sidan och få reda på hur det är?
hur äre när man ska födas igen?
om man väljer en familj så kanske annan ande också väljer den familjen?
och hur fungerar det med teorin att pappans spermier skapar barnet?
vad kan man göra på andra sidan kan man göra saker som nu?
lixom tex ta en kall oså? eller vad gör man?
kan man hålla koll på grejer såsom sport?

tacksam för svar och helt ändrat syn på det här med döden:)

2014-05-07 23:51:33 - Sofia, E-postadressen är dold

Hej Marianne!
Min mamma dog för två veckor sen genom att ta självmord.
Jag saknar henne så mycket att det gör ont och får sånt dåligt samvete för att jag inte fanns där för henne mer och hjälpte och pratade med henne om hennes problem. Hur tar jag kontakt med henne och pratar med henne igen? Är hon lycklig nu när hon är i himlen? Är hennes depression borta så att hon kan få leva i frihet?

Tacksam för svar
Kram Sofia

2014-05-10 09:07:02 - natta, E-postadressen är dold

heej älskar verkligen din blogg. men jag måste bara fråga hur menar du med att en ande bästemmer själv när han eller hon vill tillbaka till jorden igen ? hur menar du då?. går igenom en sorg just nu! :(

2014-05-20 15:33:28 - blondin

Hej Marianne :) jag har lite till frågor, det är väldigt intressant att lära sig mer om det här. Nu vet jag att man återvänder till sin tvillingsjäl efter att man dött, men hur blir det med de andra män som man har träffat i sitt liv, jag menar kan någon ut av de andra männen ingå i samma själsgrupp? Jag menar med min nuvarande man så har vi ett barn tillsammans och då måste ju barnet tillhöra min själsgrupp eller hur? men då måste det väl också tillhöra min mans själsgrupp eftersom det är hans barn också eller hur funkar det? :S Tillhör alltså jag och min man också samma själsgrupp oavsett om vi är tvillingsjälar eller ej?

kram :)

2014-05-22 22:54:08 - Mange, E-postadressen är dold

Hej Marianne jag och min kompis krockade förra veckan och då fick jag en så kallad Déjà vu och det fick jag när min mor gick bort oxå hur kan det va att man kan ha sett sin mor gått bort 2 ggr;( och att Jag och min komps har en Déjà vu efter olyckan både 2 hoppas att du svarar fort vill ha reda på detta och jag undrar oxå om man är frisk på andra sidan och inte sjuk och sjukdomarna kvar hälsningar en fundersam och gråtande påg

2014-06-03 20:43:03 - Lizzan, E-postadressen är dold

Hej! :)
Min häst somnade in för en månad sen för hon vart akut sjuk. Jag saknar henne så otroligt mycket. Hon var min allra bästa vän och jag såg henne mer som en syster till mig på fyra ben istället för min häst. Vi hade ett otroligt starkt band till varandra. I skrivandes stund så har jag gråtit massor men sen när jag kom över det här inlägget vart jag genast mycket lugnare men ett par frågor uppkom.
Kan jag få kontakt med henne också även ifall hon är en häst, hur isåfall?
Sen när jag går över till andra sidan (är bara 18år)kanske hon har valt att leva ett nytt liv (för det kan väl djur också välja?) och då kan väl vi inte mötas där på andra sidan ifall hon har gått tillbaka till jordlivet?
Eller alla kanske inte ens väljer att gå tillbaka till jordlivet för det är väl inget krav?
Även ifall hon "lever sig in" i efter livet, kan hon höra mig när jag tänker på henne och pratar med henne?
Ifall det gör någon skillnad för svaret så somnade hon in själv under natten så vi hann aldrig ta något beslut gällande hennes liv.. Varken vi eller veterinären trodde det skulle bli såhär så det kom som en chock för oss allihopa..

Kram :)

2014-06-05 14:51:36 - Simon

Hej du säger "Man brukar uppleva detta som... Många beskriver det som.. Osv" men vad har du för källor på det där? Annars förstår jag varför du gjorde denna blogg eftersom många är rädda för döden jag är verkligen rädd för döden fast jag är ganska säker på att när jag död kommer jag inte leva mer.

2014-06-13 22:52:26 - Kataria, E-postadressen är dold

Vad är det som gör att du känner till allt detta? Undrar.

2014-06-18 11:36:58 - Niice

Hej!

Jag har alltid tänkt på döden! Jag är rädd att det ska göras ont när jag dör... Min farfar som kan se andar o ha kontakt med dem, han säger att det gör inte ont att dör. Det är bara din själ/ande som lämnar kroppen.
Kan det vara sant att det är inte så farligt att dö?
Saknar man sin familj o så då? Men vi då.... Om någon dör i familjen då.. känns det väldigt tungt i kroppen när den person har lämnat oss? Får man nånsin den personen igen då?

Kram! (heart)

2014-06-22 15:46:27 - Undrande tonåring

Hej! Marianne tack så mycket för ditt inlägg känner mig lättad, tror också och har alltid gjort på ett liv efter döden!kan även komunisera med andar lite oså, men har en fråga och det är finns det bara himmelen eller finna helvetet också? Jätte tacksam för svar(star)

2014-06-27 15:57:15 - Emma, E-postadressen är dold

Jag har en fråga angående själen och livet. Jag är en tjej på 15 år, fyller 16, som haft ångest över döden och tänker på det fortfarande, men jag har inte ångest längre. Nu är det snarare så att jag är rädd att jag ska tappa alla mina nära och kära när jag dör.

Svaret som jag har förstått det på den frågan är att jag träffar dem senare på andra sidan. Men vad händer om de valt att leva ett nytt liv? Kan det vara så att jag träffar andra personer som stått mig nära i mina förra liv? För tänk om jag väljer att leva ett nytt liv efter det här livet som jag lever nu, då kommer jag ju inte komma ihåg mina nära och kära som jag har just nu? Det är därför jag är rädd för döden.

Och det här med att själen är evig, har den någon gång börjat att existera eller har den alltid funnits?

Min sista fråga är vad som hände innan jag föddes. Levde jag ett annat liv då? Innan världen skapades vart var vi då?

Nu blev det en massa frågor och kanske lite flummigt men jag hoppas du ska förstå! Tacksam för svar/ Emma

2014-07-12 01:01:43 - Izabelle , E-postadressen är dold

Hej!
Jag undrar om man blir en helt ny människa efter att man har kommit över till "andra sidan" och sedan valt ett nytt liv på jorden?
Kommer jag bli en annan människa i nästa liv på jorden och hur fungerar de med min själ?

Tacksam för svar!

2014-07-13 12:44:55 - ellie, E-postadressen är dold

Hej marianne , vilken intressant sida .... Jag undrar lite kring olika saker.jag gar alltid känt mig ganska ensam...jag tänkeryclet och svävar liksom ibäg....tror på änglar och sådant..min familj är rätt liten då min pappa försvunnit för 13 år sedan ungefär.som tur är har jag min starka mamma...men mitt problem är min ångest vs sociala fobi och en del tvångstankar....jag har fått kämpa för att mitt liv ska fungera .min största rädsla är att dö ensam och misslyckad.min största dröm är att ha en stor familj med många barn....men hur ska man hitta den personen ? Hur vet man vilken väg som är rätt? Vad kan man göra för att bli av med ångest?

2014-07-15 21:19:46 - Matilda, E-postadressen är dold

Hej!
den här sidan har hjälpt mig väldigt mycket, tack!!

Jag har en fråga.
För lite mer än en månad sedan gick min sambos mamma bort i cancer. Hon var sjuk under en lång tid men berättade aldrig för oss hur illa det var. När sjukhuset ringde så var hon redan i någon sorts koma, som att hon sov.. vi satt och pratade med henne och ibland gjorde hon några ljud.
Min sambo drömmer mycket att han är på sjukhuset med henne men att hon är lycklig. Vad tror du att det betyder? vill hon visa oss att hon mår bra?

2014-07-21 01:07:12 - 666

Ser att många är rädda för att ligga i kistor.. vad är det för fel med kremering då? :P

2014-08-06 20:53:21 - Bibbi

Hej jag undrar finns det verkligen helvete? och blir man straffad i helvetet dom som har dödat andra människor? hur känns det när man dör och hur känns känns själen kan man röra på sin själ eller är man osylig kan man röra andra med sin själ eller hur går det till? :(

2014-08-11 22:47:05 - Sofia, E-postadressen är dold

Hej. Jag har så mycket frågor. När man dör, får man ha samma mamma och pappa? Kommer man få vara omringad av dom mycket? Eller ser man bara dom ett litet tag och sedan åker dom iväg någon annanstans? Får man leva förevigt? Förevigt är ju en väldigt lång tid.. Blir man fortfarande kär på andra sidan? Pussas och kramas osv? Mycket tacksam för svar, svara på mailen är du gullig.

2014-09-12 00:37:29

Hur lång tid ska man vänta innan man ska försöka kontakta nån nära o kära som gått bort? Min vän sen 18 år tillbaka har nu varit död i snart ett år.

2014-10-04 21:10:27 - Anton, E-postadressen är dold

Hej Marianne,jag är en 16 årig kille, jag undrar mycket hur det är på livet på andra sidan, är det så liksom om man känner att man vill leva igen kan man välja vilket samhälle eller vilken mamma och pappa man vill ha, är det så ochså att man kan välja vad man vill ska hända i ens hela liv som att man skriver ner och bestämmer och som ska hända, eller är det så att man kommer till en familj bara?. Och sen en annan sak är att min mamma gick bort tyvvär för två år sen i cancer, jag tänker på henne varje dag jag saknar henne i så enormt mycket fortfarande, jag vill faktist dö för att jag vill komma till andra sidan för att träffa henne men problemet är att jag har en lillebror här på jorden ochså, så jag vet ju hur det skulle kännas för honom om jag gick bort, så ända andledligen är på grund av att jag har min lillebror här på jorden, sen tänker jag ochså om jag ska dö får det hända naturlikt som ett exempel, som en bil krock, eller att jag ramlar och bryter nacken, jag vet det låter kanske helt sjukt det jag skriver, men det är mina personliga tankar jag skriver, jag känner en tryghet ochså i det du skriver marianne att alla kommer ditt en vacker dag men som du ochså skrev att man vet ju inte hur länge det tar innan man får träffa sina nära och kära igen, ja så är det ju man vet ju inte, men ser en bild framför mig den dan jag dör att jag träffar min mamma på andra sidan och sen har vi bra där och jag känner frihet och lugn, och sen ser jag att min lillebror är kvar här på jorden. och jag väntar på honoms ankomst och så ja det var allt det jag ville säga hej :).

2014-10-10 19:10:23 - Britt Reuterberg, E-postadressen är dold, mungårdsgata53västrafrölunda

En väldigt god vän min innerliga kärlek sedan 50 år tillbaka jag kan väl säga att vi var gifta båda två men träffades 1959 och han dog helt plötsligt
ihjärnblödning.jag tänker på honom varje dag, ibland kommer han till mig i mina drömmar då vaknar jag väldigt glad och tillfreds. Kan jag på något sätt få kontakt med honom på annat sätt en genom drömmar. Är nu 73 år och tänker mycket på min egen död. Kommer vi att träffas i nästa liv. Även om jag är gift är han ändå mitt livs kälek. Han dog 1998. Önskar med hela mitt hjärta att vi får träffas längtar så mycket efter honom. Britt Reuterberg


2014-10-13 13:42:05 - fa, E-postadressen är dold, ot

jag har en fråga:):):):):):)(star)(heart)

2014-10-19 11:05:07 - Mikael, E-postadressen är dold

Hej,

Har lite funderingar kring detta med vad som händer när man dör. Jag tror personligen tyvärr att man bara dör. Att ens medvetande helt enkelt upphör. Det är för mig det mest logiska. Det man läser om här känns ju jättemysigt men mest som tröstande fantasier.
Det är ju ändå rätt logiskt att ens personlighet och alla minnen och tankar finns i hjärnan - inte i själen! Om man då dör så dör även hjärnan eller hur? Den ruttnar under jorden eller kremeras. Hur kan man då ta med sig sin "personlighet", sina minnen, tankar etc.? Jag är inte här för att kritisera eller trycka ner andras tro. Är uppriktigt undrande hur saker och ting ligger till. Jag hoppas ju att jag har fel och att ni har rätt (känns ju inget vidare med evig död) men samtidigt har jag stor tilltro till Richard Dawkins som skrev Illusionen om Gud. Boken fick mig verkligen att släppa det här med bibeln helt och vilken påhittad dynga det är. Han fick mig även att inse att evigt liv kanske inte heller är så sexigt i slutändan? Men att att få uppleva olika liv och få träffa avlidna släktingar etc hade ju varit underbart. Tyvärr då inte speciellt troligt då jag inte får ihop det. Tänkte lite på dessa rader ur ett svar jag såg här ovan..

"Som svar på dina frågor så kan jag svara; Ja,du kommer att träffa närstående på andra sidan.Vänner,familj,även husdjur om du har haft några m.fl.
Ja,du blir av med din sjukdom,för den tillhör bara kroppen.
Ja,du kommer att komma ihåg allt och det du nu känner.
Ja,du kan följa och vara med dina nära och kära och de kan nog känna av dig också. Du kan göra så att det märker att du är där. Även om de skulle flytta så hittar du dem alltid. Ni är bara en tanke ifrån varandra."

Det här låter för bra för att vara sant. Hur kan man komma ihåg allt?
Nä, tragiskt nog så tror jag att allt som föds dör och att det är det enda som händer. Därför bör vi vara rädda om varandra och verkligen njuta av den lilla stund vi har i evigheten. Den enda fördelen med detta är ju att när du dör så har du inget medvetande ochingen vetskap om det och slipper vara ledsen över det.

2014-11-06 00:55:50 - en som undrar, E-postadressen är dold

Hejsan. jhar du något tips på meditation och astrla Resor? mvh:)

2014-12-18 22:04:02 - nej, E-postadressen är dold

Har du något som helst konkret bevis på detta :P

2014-12-21 06:49:22 - Jeancy, E-postadressen är dold

Hej!
jag vill ta kontakt med min bror som gick bort kan du hjälpa mig?(heart)

2014-12-21 21:21:25 - Gonxhe

Finns helvetet? Jag får panik när jag tänker på det...

2014-12-25 19:31:13

Om en som jag känner dör och hen byter till ett nytt liv på jorden när jag fortfarande lever kan man träffa varandra då.

2014-12-28 19:46:27 - Tina Lindskoug, E-postadressen är dold

Hej, Jag låg för döden för ett år sen men såg ingenting, hörde ingenting o kände ingenting då jag låg där med alla slangar o i hjärta och lungmaskin och i respirator med alla tänkbara slangar som kan kopplas till en människa, tyckte jag borde gjort det men är fortfarande rädd att dö varje gång jag får en panik attack...

2015-01-19 11:12:24 - Linda, E-postadressen är dold, Tornfalksg6b21560Malmö

Hej Fina du!jag har förlorat min mamma för 2dagar sen saknaden är jätte stort hon kämpade 15månader mot sin cancer och blev 68år gammal.HOn bodde inte ihär alla mina bor i Iran .jag blev lite lugnare när jag läste alla de fina kommentarerna här.5dagar innan hon dog pratade jag med henne i telfon sa hon att hon packade sin resväska ska till mig så prick efter 5dagar dog hon.Är det möjligt att hon är hos mig eller alltid ska hon vara hos mig.

2015-01-22 06:48:04

Hej

Jag tängker bara på att kommer min mamma vara min mamma efter döden när jag kommer tillbaka. Och hela min familj kommer jag hansamma familj?;(

2015-01-30 20:57:20 - Bella, E-postadressen är dold

Hej! jag håller på med ett projekt i skolan, det handlar om att man ska välja en livsfråga och jag valde alltså, vad händer efter döden, skulle du kunna svara på mina frågor?
Om du inte kan eller orkar svara så förstår jag.
1. vart tar själen vägen när man dör?
2. lever den vidare?
3. kan man tänka efter döden?
4.ligger man och sover och aldrig vaknar?
5.exakt när dör man?
6. vad händer i ögonblicket när hjärtat stoppar?
7. är döden egentligen en början på allting?
8.finns det liv efter döden?
9. återuppstår man?
10. existerar reinkarnation?
11 finns det ett helvete?
12. åker man upp till himlen om man är god och snäll?
13.vilka hamnar i himlen och helvetet?
14.finns det en ond makt, tex. en djävul som kan förtala och förföra människor till att bli onda?
15.är det sant att djävulen var ängel innan han blev djävulen?
16. om någon i sin släkt dör blir den då en skyddsängel som skyddar dig mot alla farliga saker i världen?
17. finns det osaliga andar?
18. kommer ens liv spelas upp för en när man dör?
19. varför måste man dö av ålder?
20. tänk om vi redan är döda och straffas här i jorden?

Tack i förhand :D

2015-02-08 19:25:24 - Carina, E-postadressen är dold

Är helt förtvivlad,min kärlek mitt i livet avled för 4 veckor sedan.Han hittades hemma död i sin säng efter jag bett grannen titta till honom för jag hade inte hört något ifrån honom på hela dagen.bredvid honom på nattduksbordet hittades fynd som gjorde att han förmoderligen tagit sitt liv.
Han hade ekonomiska problem på slutet,var sjukskriven för inre stress och åt antidepressiva läkemedel men jag trodde att det skulle bli bättre att han skulle resa på sig igen som han gjort efter tidigare smällar i livet.
Vi träffades mitt i livet, första gången vi sågs kändes det precis som om vi hade träffats tidigare i något annat liv,det kändes i hela skelettet och att våra själar flöt ihop till ett när vi var tillsammans .Han sa ofta till mig att det skulle ta hela 25 år att finna mig, jag känner mig så sviken av honom, är så fruktansvärt arg att han lämnade mig ensam .Vi skulle kämpa tillsammans ,hade ju halva livet kvar tillsammans.Har inte fått något besked ang obduktionen av honom men jag hoppas av hela mitt hjärta att han inte valde att avsluta sitt liv utan att det tillstötte något annat i hans kropp som gjorde att han avled.Han har redan besökt mig nattetid,flera nätter i rad,han har kysst mig ett flertal gånger för att sedan vända om och ge sig iväg. Jag hoppas att han väntar på mig,han var och är mitt livs stora kärlek,jag har aldrig någonsin känt sådan kärlek för någon annan,en magiskt passion..har svårt att titta på foton,läsa alla sms från honom,har hans fina röst kvar på flera röstmeddelanden ,hur ska man någonsin kunna lyssna och titta på det fina vi delade en gång ,mvh Carina

2015-02-15 22:23:27 - meron

men vad händer när vi lever igen? är det samma kropp man får?
(heart)(heart)(heart)

2015-02-19 15:50:59 - Anna, E-postadressen är dold

Hejsan,

Vad händer med själen efter ett självmord? finns det några generella händelser som oftast inträffar, ex att man inte kommer över hem helt?

2015-02-19 18:56:57 - Annonym, E-postadressen är dold

Jag har tänkt mycket på att ta mitt liv och undrat vad som skulle hänt efter döden.Jag har läst igenom sidan och som jag förstår det så finns det inga nackdelar med självmord mer än att man mår dåligt över att ha skadat de som älskar dig... o det finns inget helvete heller så jag tycker inte det värkar så dåligt ändå... Finns det inga mer nackdelar mer än att man mår dåligt? För det gör jag ju redan här på jorden...

2015-02-22 16:23:25 - Mathilda, E-postadressen är dold

Hej! Väldigt intressant att läsa alla inlägg och svar. Märkt väldigt många gånger att jag är väldigt mottaglig när det gäller kontakt med andar. Pratat mycket med min mamma om detta och hon är likadan och min bortgångna morfar var det likaså. Märker av tydliga tecken osv som tyder på vilka det är som är med oss, och jag kan gladeligen säga att det verkar vara våra närmsta älskade! Ska försöka lära mig hantera denna gåva! Tack för en fin och lärorik sida! Ta hand om dig, kram!

2015-02-26 16:15:54 - Karin, E-postadressen är dold

Hej!
När man har bestämt sig för att leva ett nytt liv igen, hur kommer man då in i killens pung? Alltså man blir ju en sperm och sen får man liv. Hoppar skälen in i spermen eller? :(:O(star)

2015-03-01 19:24:36 - Anna C, E-postadressen är dold

Hej! Min far gick hastigt bort 7/8 2013. Han fick en hjärtinfarkt. Han fick sin första hjärtinfarkt 10 år tidigar. Han gick i det tysta,innan första smällen kom en vecka efter. Han höll på att lämna oss redan då men kom tillbaka. Jag tror att han inte ville berätta för att inte oroa oss. Sedan den 7/8 2013 kom andra smällen och avled nästan på en gång. Även denna gång hade han känt av sitt hjärta. Han hade då bara 70% kapacitet av sitt hjärta kvar. Jag tänker varför han inte kunde åka till doktorn när han kände av hjärtat igen. Och varför han inte kunde säga någonting. Förstår att han inte ville oroa oss. Saknaden är fortfarande enormt stor och min mor kämpar fortfarande. Min far trodde aldrig på andlighet osv. Fast jag gör det.Har aldrig upplevt någonting fast jag vill tro på att det finns. Tänker på pappa varje vaken tid. Jag undrar om varför man inte kan känna honom. Kan det vara för att han inte trodde på det själv? Vill så gärna känna honom. Pappa var en mycket lugn och trygg person. Pappa sa en gång efter sin första infarkt. Att det är inte hemskt att dö i en hjärtinfarkt " det är så ljust och fridfullt". de orden har fastnat i mitt huvud och att pappa sagt dom. För jag själv är rädd för döden. Inte döden i sig utan just när sista andetaget kommer. Kramar och kärlek (heart)(heart)

2015-03-14 11:15:54 - Julia, E-postadressen är dold

Hejsan mitt namn är Julia.Jag har verkligen ett problem en sak som jag tänker på ofta och något som jag är rädd för,Jag är rädd för att dö jag vill veta om det göt ont att dö och vad som händer och vart man tar vägen?<3

2015-04-06 13:08:59 - Parry

Är man medveten efter man har dött?

2015-04-14 22:52:34 - Marie, E-postadressen är dold

Hej jag skulle vilja belysa några saker jag läst om här, bl a självmord.
Så som jag förstår det så finns det inga straff som delas ut på andra sidan och om du väljer att ta ditt liv så straffas du inte.
Men däremot är det så att när du valde att födas till jorden så valde du en viss utveckling i ditt jordeliv och om du då avslutar det för tidigt så kommer du troligtvis att välja ett nytt liv där du kan/ska lära dig de saker du missade p g a självmordet. Så på det sättet kan man säga att man inte slipper undan.
Det andra jag vill ta upp är att det finns inga själar i sperma eller i ägg utan själen och kroppen blir ett någon gång innan födseln.

2015-04-14 23:00:41 - Marie, E-postadressen är dold

Om man gör dåliga val i livet så finns ingen på andra sidan som straffar dig, däremot kanske du själv kommer att brottas en tid med tankar på hur du kunde gjort i stället när du tittar tillbaka på det liv du levt och de val du gjorde.
Du kanske också väljer att födas till ett nytt liv där du får erfarenheter som gör att du själv upplever en försoning.
Givetvis finns inget helvete, men det kan finnas en tid av förvirring innan din själ förstår att den gått över.

2015-05-13 11:40:49 - Anneli

Jag har fått veta att en av mina föredettingar dog 2013-10.
Han dog i diabetes och han blev 36 år och blev hittad i sitt hem av sin pappa.
Hur ska jag förstå att han är borta? Han ligger nere i Stockholm och jag bor i Jämtland.
Jag var tillsammans med han i över 4 år.2015-07-04 20:30:02 - Louise, E-postadressen är dold

Hej!
Jag har en son som nyligen avled efter en njurtransplantation bara 31 år han har varit mycket sjuk efter en förlossningar vid världens så han hade autism.
Jag han inte in till sjukhuset när han dog 10/6 2015 det blev så hastigt en hjärtinfarkt,önskade att jag hade varit där för att hålla han i handen jag känner att han var ensam utan mamma och undrar vad han tänkte på jag saknar och sörjer han,och undrar on han kommer att vara frisk vid sitt nästa liv.mvh louise

2015-07-05 23:10:50 - Christian, E-postadressen är dold

Hej,
Jag har tänkt otroligt mycket på döden det senaste. Jag är 23 år och jobbar inom vården så jag får möta många som är nära döden. Det är kanske därför jag har tänkt så mycket på det.
Men iallafall. Det jag oroar mig mest över är att inte få träffa mina nära och kära.Speciellt min familj och min otroliga underbara älskade flickvän. Jag har sån otrolig ångest över detta och tänker bara hela tiden att det inte finns något sätt att undvika döden. Det var lite befriande att läsa ditt första inlägg -men jag skulle behöva mer för att lugna ner mig. Det tär så mycket på mig!

2015-07-16 02:41:04 - Josephine, E-postadressen är dold

Hej! Jag är snart 13år och jag tänker på döden osv ibland. Jag är rädd att det är onda andar brevid mig gämt och känns som om någon kollar på mig och nu blev jag nyss rädd att efter jag dött sen... Kommer jag få en ny kropp i mitt nya liv? Och sedan få en ny familj? Jag vill inte ha en ny familj? Jag älskar ju min familj.. :( bara undrar... Liksom kommer jag känna som om jag vore luft och bara se och inte känna? Liksom om man lämnar kroppen kommer man ju inte känna någonting? Man kommer inte kunna gå eller något?? Jag är rädd att det kommer göra ont när jag dör osv och att når jag är ensam hemma så stirrar onda saker på mig och tänker ta mig..., (har kollat på det okända) och blir gämt rädd att någon ska göra mig något ont?

2017-04-05 23:25:49 - Markus, E-postadressen är dold

Hej,

Har läst med intresse här. Min mamma gick bort för cirka 2 månader sen och jag saknar henne oerhört mycket. Fick aldrig möjlighet att säga hejdå och vårt sista samtal va mindre lyckat. Mamma hade varit sjuk i många år och hon va helt enkelt trött på livet vilken hon sa upprepade gånger och något jag inte ville lyssna på och snarare gjorde mig irriterad. Nu har jag fruktansvärt dåligt samvete och vill henne ju bara väl. Kan jag på nått sätt veta att hon också förstått/förstår det. Mvh

2017-07-11 01:30:36 - Linda J, E-postadressen är dold

Hej,
Sitter här i min ensamhet med dödsångest och oro inför vad som kan hända i framtiden. Skönt att jag hittade dem här sidan.

När man dör, själen kommer till himlen och när man väl sen ska återfödas. Jag är rädd att känna den här starka ångesten igen. Och gå genom jordelivet igen.

Det som skrämmer mig mest är tanken på att om det kommer göra ont att dö. En god väns mamma kämpade med lugncancer och vid dödstillfället berättade hon att hennes mamma led.

2017-08-31 17:27:53 - Roger, E-postadressen är dold

Intressant läsning. Jag har självklart ingen aning om hur "den andra sidan" ser ut, men att något existerar efter det liv vi lever nu, står ju helt klart. När man har sett skepnader i sitt hem och varit med om att saker flyttat på sig mitt framför ögonen, då blir man övertygad. Vid ett par tillfällen har vi varit flera som sett samma sak.
Bör tillägga att ingen av oss kan trolla...

2017-12-27 18:33:58 - Joachim , E-postadressen är dold

Hej! Jag såg precis ett avsnitt av det okända och det gjorde att jag började fundera på det här om liv efter döden. Jag har tidigare tänkt att det blir mörkt och svart efter döden och att man aldrig någonsin mer kommer att uppstå i någon form och att alla tankar slutar existera men efter programmet och efter att ha läst här på sidan om hur det kan komma att bli känner jag mig mkt lugnare och är inte alls lika orolig och rädd som innan. Jag hoppas ju såklart att det finns något mer efter döden och att det är precis så härligt som beskrivs här, i så fall är det ju helt jäkla underbart! Jag hoppas verkligen att det stämmer! Hur underbart skulle det inte vara att få umgås med min hund som förmodligen dör innan mig, och även gamla nära och kära så som min farmor och farfar och även min morfar och min mormor som jag aldrig har träffat! Och att få hänga med dessa härliga människor och djur! Helt fantastiskt! Och att själv få välja vem man ska umgås med och vad man ska göra utan att känna alla jobbiga känslor som man kan ha som levande! Ju mer jag tänker på det desto bättre känns det! Inte riktigt så att man längtar efter det men det känns ändå inte som en katastrof vilket är underbart! Jag hoppas bara att det stämmer så att man inte får en chock om man hamnar på något annat ställe som är ett rent helvete ;) men förhoppningsvis blir det ett bra ställe! Tusen tack för att denna sida har fått min oro att försvinna helt! För nu tror jag ju på detta och den dagen jag går över till andra sidan så räknar jag med att detta är vad som väntar ;) Tack!!

2018-01-13 19:53:11 - Mattias, E-postadressen är dold

Hej!
När man blir pånyttfödd kan man födas som tjej då?

2018-04-07 10:54:04 - Björn Wallman , E-postadressen är dold

Hej. Det är så att min katt fick somna in i torsdags kväll och jag undrar om du kan se om hon är med mig. Det känns som att hon är med, hon är min bästa vän sedan 10 år. Hon är allt för mig. //Ledsen husse

2018-04-21 22:37:29 - Jan, E-postadressen är dold

Hej.
Mycket intressant site.
Jag tänker ofta på döden numera och ibland är det med befrielse men oftast är det skrämmande!
Även om jag tror på teori att vi på ett eller annat sött kommer att träffa våra kära på "den andra sidan"
Men, vad händer när vi träffar dom fiender som vi har haft här på jorden?
Är dom fortfarande våra fiender, eller är dom nu förvandlade till våra jämlika och vänner??
Eller vi kanske slipper träffa dom?
Tacksam för svar.
MH
Jan

2018-05-22 13:50:29 - Christian, E-postadressen är dold

Hej!
Det är så att min katt gick bort för 1 och en halv månad sedan och jag tänker på henne mycket. Hon blev ca 17 år. Fick avliva henne pga sjukdom. Är lite orolig för hur hon ser det. Det där med döden har varit en stor gåta och har plöjt igenom internet om döden och din version låter som mest spännande och tilltalande.
Tack!

2018-07-21 11:43:14 - Molly, E-postadressen är dold

Hej! Jag lever just nu ett liv som en vanlig tjej. Men när jag är död undrar jag om jag kan få bestämma att jag vill vara ett djur i mitt nästa liv? Får man då bestämma vilket djur man vill bli? Eller bli man bara något djur? Eller kan man enns bli ett djur? Som typ att människor blir en människa igen och djur blir ett djur igen? Jag skulle vilja bli en häst i mitt nästa liv men undrar om kan/får bestämma det? Får man det? Eller måste man tjäna till sig det för att kunna bli ett seciellt djur? Typ jag leker häst varje dag typ och kan jag bli en häst då? Undrar? BLIR SÅ TACKSAM FÖRSVAR! (inlove)

2018-11-12 06:58:42 - Ledsen dotter, E-postadressen är dold

Hej Marianne! Min älskade mamma som står mig väldigt nära, avled i förrgår. Jag vakade ensam hos henne när det hände och jag hoppas innerligt att hon kände att jag var där och kände sig trygg med det. Jag somnade till och vaknade med ett häftigt ryck och tror att det var för att hennes rytmiska, regelbundna och djupa andning upphörde. För mig var det bra, men även ett trauma att jag var där. Så länge hon var kontaktbar viskade hon ”Hjälp mig...” och tittade på mig. Jag har flera gånger sista halvåret hjälpt henne och räddat livet på henne genom att upptäcka fel som vården gjort och kämpat så att hon blivit bättre. Det har tagit väldigt hårt på mig. Men, nu kunde jag inte hjälpa henne.

Jag läste någonstans att det händer att någon klamrar sig fast vid livet av oro för någon. Kvällen innan mamma avled på natten så pratade jag mycket med henne och sa att allt kommer att ordna sig för mig, eftersom det plötsligt blev uppenbart för mig att hon håller sig vid liv för min skull, och jag sa att att hon kan sova lugnt. Vi höll varandras händer och hon kramade min hand hårt. Efter att personalen vänt henne på rygg så somnade hon och sov så skönt och andades så regelbundet att även jag somnade i fåtöljen jag satt i, tills jag vaknade med ett ryck, störtade upp och insåg att hon var död.

Jag vill verkligen inte tro att det bara är slut efter döden och att inget finns kvar. Min ena dotter såg genomskinliga människor när hon var liten. Hon beskrev även min morfars syster Karin på pricken, då hon sett en tant stå och titta på oss och på rummet vi sov i, i sommarstugan (det var Karins rum som hon motvilligt fått släppa ifrån sig då min mamma ärvde huset efter morfars död, med löftet att hon gärna får komma och sova över ibland om hon vill, men hon blev arg och kontakten upphörde till min mammas sorg, trots att hon aldrig var där och använde rummet och vi var en hel familj som behövde rummet). Min dotter sa att tanten stod i dörröppningen med ena handen i midjan, såg sträng ut,såg sig omkring och nickade som om hon var nöjd. Kanske glad över att hennes enda släktingar och de enda som kan föra släkten vidare sov därinne? Min dotter beskrev henne exakt som hon brukade vara klädd och även hennes speciella och lite ovanliga och mycket prydliga håruppsättning.

Mina barn var på annat håll vid tidpunkten då min mamma, deras mormor avled, men båda säger att de vaknade mitt i natten vid samma tidpunkt som jag vaknade troligen av att mammas andhämtning upphörde.

Har fler historier att berätta, så de forskare och andra som anser att allt är slut och svart när döden trätt in måste ha fel.

2019-05-13 11:20:56 - En undrande Karin, E-postadressen är dold

Hej!
Undrar hur det är möjligt att vi känner igen våra döda anhöriga!
När vi dör lämnar vi kroppen som är vårt hölje!
Själarna har ju då ingen kropp eller ansikte !
Hur vet vi då vem som är vem o om vi kan välja vilken ålder o utseende vi vill ha på andra sidan!
Hur går det ihop??

2019-12-03 17:38:08 - Anonym, E-postadressen är dold, Anonym

;( jag är för rädd att dö, det känns som att jag inte skulle kunna röra på mig eller något och att jag bara kommer ha tråkigt, Jag har alltid tänkt ''Jag kommer att du när jag blir äldre'' Och jag jag tänkt ''När jag blir gammal och dör kommer jag då fortfarande vara en gammal ängel som e ful?'' och jag har aldrig haft ett svar från någon eller gud :(
|-):|

2019-12-10 16:26:41 - Is

Hej min storebror dog nyligen.
Jag tänker på honom jätte mycket, Jag önskar
att han ser och hör mig på något sätt.
Jag önskar bara att han var med oss här idag
och fick uppleva allt som vi gör.
Jag tänker på döden väldigt mycket och jag känner mig
stressad över o inte veta om vi får ses igen, eller om han är med oss på något sätt, hur vet jag det?
Kan jag ta kontakt med honom på något sett? :(
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)