FRÅGOR OCH SVAR

 
 
 
 
 


 

 

Stort tack till alla er som kommer in och läser och har frågor.

 

Jag vet att ni är många som har skrivit in och ställt frågor och som nu söker svar.

Jag kommer tyvärr inte att hinna med att svara och därför ber jag er att inte skriva in nya frågor.

 

 

   Ni alla är varmt välkomna att läsa här på frågor och svar.

Jag hoppas att ni får svar på några av era frågor och funderingar.

 

Scrolla vidare neråt, så hittar du mycket bra att läsa eller klicka på menyn högst upp till höger.

  Hoppas att du finner svaren på dina frågor.

 

 

 

*

 

 

 

 

VAD ÄR EN EMPAT?

2012-09-27

En empat känner av andras känslor väldigt mycket, andar som andras. En Empat påverkas starkt av andras känslor.
Andar och andra människor kan föra över sina känslor till empater. Genom ditt Sjätte sinne.


Är du en känslomässig Empat?

En Empat är mycket känslig, som ett fint avstämd instrument när det gäller känslor.  De känner allt. Intuitionen är som ett filter som de upplever världen igenom.  Empater är naturligtvis andligt anpassade och är mycket goda lyssnare.Empater har ett stort hjärta som de gärna delar med sig utav i både vått och torrt, de finns där för dig. De är en vårdare av världsklass.

Det som kännetecknar en empat är att de vet hur du mår, utan att du behöver säga något. De känner dina känslor,både på gott och ont. Tyvärr så kan andra,så som jag själv och många av mina elever, bli stress-sugande svampar Om man inte vet hur man skyddar sig förståss, .Men,detta väger upp med att man får uppleva mycket positiva känslor och man kan glädjas oerhört mycket över småsaker. Om Empaten omger sig med harmoni och kärlek, så tillgodogörs sig kroppen och själen detta och personen kan växa och blomstra.  Negativa tankar och energier känns ofta utmattande.
När empaten absorbera effekten av stressande känslor kan det utlösa panikattacker, depression, mat, sex och drog missbruk, och en uppsjö av fysiska symptomer som trotsar traditionella medicinska diagnoser av trötthet.

Empatin behöver inte få dig att känna hela tiden. Det går att få kontroll över den.

För att avgöra om du är en emotionell EMPAT
Så svara på de här frågorna

•Jag upplever mig som "alltför känslomässigt" eller alltför känslig?
• Om en vän är upprörd, börjar jag känna det också?
•Är mina känslor lätta att såra?
• Blir jag känslomässigt dränerad av folkmassor, behöver jag vara ensam för att återhämta mig?
• Blir jag stressad av buller, lukter eller för mycket prat.
• Behöver jag min egna bil så att jag kan bestämma själv när jag vill åka därifrån?
• Äter jag för mycket för att kunna hantera känslomässig stress?
• Är jag rädd för att bli uppslukad av intima relationer?


 Om du svarar "ja" på 1-3 av dessa frågor, är du åtminstone en del EMPAT.  Svara  du"ja" på mer än 3 av dessa frågor så har du hittat din känslomässiga typ.

Känner du att du är en Empat så ta ansvar för dina känslor istället för att ständigt drunkna i dem. Att förstå din empati kommer att förbättra din egenvård och relationer.

Att vara empat är en andlig och medial gåva,som du ska ta hand om och vårda.

Läs mer om hur det är att vara medial.Här!

Antal kommentarer: 20

2013-03-08 01:25:08 - leena, E-postadressen är dold, leenamagena.blogspot.se

Helt underbart att du skriver om detta.
Hälsar en empat(heart)

2013-03-08 13:10:57

Tack,så mycket (flower)

Kram
Marianne
Medialt
(heart)

2013-04-18 09:29:26 - Camilla Rosenkvist, E-postadressen är dold

Jag tänker mycket på vad jag ska kunna jobba med som empat. Eller handlar det om att lära sig hantera känslorna? Jag upplever att det finns så oerhört mycket negativitet och sorg "där ute" och det är oerhört svårt att "värja" sig känner jag.

2013-05-08 16:59:53


Medialt svarar!(flower)

Ja, det är det som är den jobbiga sidan att vara empat, att man känner av hur andra mår, både människor och djur. Och man känner av energier utomhus och inne i byggnader och andras hem m.m. Det är därför som det är viktigt att man lär sig att hantera sina egna känslor på ett bra sätt. Och att man vet hur man kan stänga ner det hela när det blir för påtaglig eller jobbigt. Det är bra om man lär sig att stänga ner sina chakran ordentligt.

Kram
Marianne
Madialt
(heart)

2013-06-13 10:29:57 - Adam, E-postadressen är dold

Jag stämmer in på allt ovan.
Igår gjorde jag en oförklarlig sak. Jag googlade på onda och hemska ting i världen. Jag har ingen aning om varför, men idag är jag väldigt ledsen och jag känner att jag blivit "besmutsad" i själen av den ondska jag såg. Bilderna, känslorna av offrens lidande. Då jag tänker om de vore mina barn blir smärtan outhärdlig. Jag kan tyvärr se en ond gärning och uppleva vad jag ser som om det drabbade mig själv eller någon jag älskar. Jag känner smärtan fysiskt inom mig. Jag behöver hjälp att lära mig att stänga av och på min förmåga. Jag kan tyvärr även se och känna den ondska och det hat som förövaren känner. Jag känner det som att detta är en förbannelse, för jag får aldrig möjlighet att positivt använda min förmåga för att t.ex stävja brott eller hela andra. Är arbetslös och känner att jag kommer ej vidare i livet. /ADAM

2013-06-14 17:26:53

MEDIALT svarar!

Hej Adam!
Ja, du låter som en sann Empat! de kurser jag har så får du lära dig att kontrollera dina känslor och du får också lära dig att kunna stänga ner detta, när det blir för jobbigt!
Jag tror på att du kommer att få användning av din förmåga när det är dags. Att du inte kan göra något positivt just nu är kanske för att du saknar de verktyg du behöver för att själv kunna skydda dig också, så att du inte blir utmattad av negativa energier,för det blir man om man inte vet hur man ska skydda sig emot det. Du behöver nog lära dig att handskas med din förmåga. Sen,så tror jag att nya dörrar kommer att öppnas för dig. Att skriva hit är kanske den början du letar efter...och jag tror att du redan är på väg åt rätt håll i ditt liv, med din livsuppgift...att hjälpa andra =)
Med, att du är arbetslös nu, så har du kanske lite mera tid att ta reda på mer om det mediala och om den andliga världen...Kom ihåg att allt har en mening. Du är välkommen till en kurs i Medial Teknik (MT), så kan jag hjälpa dig med din personliga och andliga utveckling.

Kram
Marianne
Medialt

(heart)

2013-06-28 09:41:42 - rolf, E-postadressen är dold

Hei
Undrar på om jeg kan være empat eller om jeg bare er øverkjenslig for lyder,lukter og syn.

Hvordan kan man finne ut av det?:)

2013-07-01 14:47:17

Medialt svarar

Hej Rolf!

Om man är överkänslig mot lukter och ljud så kan det bero på att man är överkänslig och med det menar jag att du nog är åt det mediala hållet! För att ta reda på det så gå gärna en kurs eller hitta en medial cirkelgrupp där du kan få vara med och göra lite olika övningar. Du kan göra då här; ta och skriv ut några enkla bilder från en skrivare, det kan vara kända personer eller djur, lägg dem i ett varsitt kuvert och blanda dem sen och efter det tar du ett kuvert och försöker att utan att titta ta reda på vem/vad som finns i det kuvertet. Skulle du ha svårt för den här övningen så innebär det inte att du inte är medial. Du kanske är bättre på någon annan övning. Det finns ganska så många olika övningar, det här är bara en utav dem och en del övningar passar inte alla.
Lycka till!

Kram Marianne
Medialt.(flower)

2013-10-10 00:24:14 - Jeanette, E-postadressen är dold

Har varit en empat så länge jag kan minnas. Har alltid haft depressioner till och från i mitt liv, mycket beroende på vad för slags människor som har funnits i mitt liv. Innan jag fick mitt körkort hade jag ett självskadebeteende då jag inte kunde ta mig ifrån platser eller människor som "skadade" mig med sina energier . detta gjorde mig folkskygg och jag sökte mig till kurator och psykolog. sedan dess har jag även blivit utbränd just på grund av att jag är en empat. dock ser inte psykologer så seriöst på det när man nämner just empat. Problemet är hur man skyddar sig när man inte mår så bra för ibland känns det som att de "dåliga" människorna tycks hitta mig just då och trycker ner mig i skorna med sin "dåliga energi". Har varit på ett mörkt ställe rätt länge nu. detta gör att jag har svårare att skydda mig på offentliga platser mot "känslosvall". detta gör att jag klassas av psykiatrin som social fobi. men hur förklarar man för "rationella" människor just hur det är att vara empat? antidepressiva hjälper en del, men människors känslor speglas hela tiden inom mig och för "rationella" personer inom sjukvården är detta inte något som ligger på den fysikaliska och den mentalt friska sidan. så vad gör man?

2013-10-15 17:32:41 - mette, E-postadressen är dold

hei :) så spennende å høre, ordet empat har jeg aldri hørt før idag, men nå forstår jeg så mye mer. jeg har lenge forstått at jeg fanger opp andres humør, ja kroppslige smerter, ikke minst. At dette er en åndelig gave, det forstår jeg. Min tro til Gud er at jeg "får" disse tegnene fra Ham, og at jeg derfor lettere kan hjelpe mennesker jeg treffer eller omgåes med. Som regel ber jeg for dem, og da slipper dette taket på meg. Kan være fryktelig slitsomt til tider, men min mate å koble dette ut på, er simpelthen å løfte meg selv og min bønn over til Gud, etter en stund har jeg det bedre, og mest sannsynlig den andre oxo. Noen råd til deg som er empat <3;)

2013-10-16 10:07:39

Medialt Svarar!

Hej Jeanette!

Kan förstå dig en hel del där. Blev själv väldig sjuk av allas känslor från olika människor och även från andevärlden,när de var och hälsade på. (Vilket jag inte alltid visste att de gjorde.) Att få hjälp av läkare i det här får man inte. För de kan inte hjälpa på rätt sätt,om det inte är en mycket andligt läkare förstås. Jag hade också problem att vara ute bland folk under en period i mitt liv (panikångest). Och det var innan jag visste om att jag var en empat och väldig medial. Men, det går att få ordning på det också...Det fick jag. Det första jag lärde mig var att stänga ner min chakran, efter det att jag hade gått med i en cirkelgrupp. Sedan gick jag på en hel kurs medium utbildning. För att förstå mer om den andliga världen och om mig själv. Vilket gick hand i hand. Så,mitt råd till dig är...Gå en kurs och framför allt lär dig att stänga ner dina chakran, vilket tyvärr inte är så himla lätt alla gånger,men det går efter mycket övningar. För mig tog det nästan ett år innan jag fick in snitsen på att verkligen stänga ner så mycket som jag behövde. Men, med lite andra hjälpmedel som att lära sig att skydda sin auran m.m ,så gick det bra och min ångest försvann till slut.
Min kurs i Medial Teknik har jag själv tagit fram bland annat just för detta ändamål. Så, om du vill ha min hjälp så är det bara att du hör av dig. Jag har kurser även på distans och varje kurs är individuell och är anpassad efter dina behov. Därför är mina kurser aldrig exakt lika.

Kram (flower)
Marianne (heart)
Medialt

2013-10-16 10:09:32

Medialt Svarar!

Hej Mette!
Tack,så mycket för ditt inlägg och ditt råd :)

Kram (flower)
Marianne (heart)
Medialt

2014-01-25 07:42:53 - Helene, E-postadressen är dold

Jag tror att jag är en empat, men vet inte hur jag ska handskas med det riktigt.
Vet du eller nån annan vart jag kan vända mig för att få hjälp?

Med vänlig hälsning Helene

2014-01-29 15:47:32

Medialt svarar!

Hej Helene!
Det finns bra kurser inom det mediala. Gå med i en cirkelgrupp eller ta en lättare kurs i andlighet. Men, mycket handlar om att lära sig att stänga ner sina chakran.
Leta på nätet efter en kurs. Och låt din magkänsla leda dig till rätt kurs =).

Kram(flower)
Marianne
medialt(heart)

2014-04-09 16:46:31 - marie, E-postadressen är dold

Hej
Jag undrar om jag själv kan vara en empat. jag läser och ser människors kroppspråk och tonläge tydligt dom kan säga en sak men menar något annant.Jag tycker inte om att känna kännslor för mycket jag kan inte hantera detta bra då de oftast ger mig ångest kännslor. Jag medicinerar idag med det antideppresiva medlet klomepramin på en hög nivå och upplever mig som mer avstängd idag dessa har jag ätit i 12 år nu. Jag klarar inte för mycket stress utan blir då fruktansvärt trött. Jag blir snurrig i huvudet av att storhandla på storköp trött och törstig.Kan jag vara en empat eller bara fel i mina nerver? vad kan man göra?

2014-04-23 15:59:12

Det låter som du är en god empat. Det är bra om du lär dig att stänga ner dina chakran och skydda din egen aura från andra människors energier.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-04-30 21:32:23 - elin, E-postadressen är dold

Hej jag är 14 år snart och jag känner på mig när folk mår dåligt och jag kan se på folk när dom mår dåligt. och när jag frågar dom brukar det stämma. är jag empat eller är jag början till att bli? min syster är synsk så är det möjligt att jag är empat då?

2014-04-30 21:34:51 - elin, E-postadressen är dold

och jag har blivit väldigt lätt irriterad på saker den senaste tiden och jag har fått en massa depritioner.

2014-06-01 15:12:46 - jennie

När jag är på stan bland massa folkmassor blir jag ofta arg,irriterad. Och ibland när jag går förbi folk så kan jag känna deras känslor.
Är jag en Empat?

2019-09-11 10:37:17 - Camilla , E-postadressen är dold

Hej! Jag vet inte hur jag hamnade här riktigt. Men nu känns det som om jag "hittade hem". Jag har alltid varit känslig för omgivningen. I skolan var jag helt dränerad när jag kom hem. Orkade nästan aldrig umgås med kompisar. Min mamma har diverse fysiska sjukdomar och ett tag mådde hon nog inte bra psykiskt. Jag sög åt mig hennes mående och dagarna var så tunga! Jag sa att jag mådde så dåligt psykiskt, men hade ingen aning om varför. Kom i kontakt med kurator och senare psykiatrin. Massa tester utfördes, ifall de skulle hitta någon diagnos eller orsak. Vilket inte fanns att hitta. Har alltid läst av människor snabbt och nästan så jag vet hur de känner, lever och mår, direkt jag ser dem. Aldrig hört hemma i detta liv på något vis. Som att jag vet mer än jag borde. Om livet. Jag har lätt för att närma mig alla slags människor, men jättetufft när det är många samlade eller om jag går förbi en människa som inte verkar må bra. Känner mig som en magnet! Och det kan sitta i hela dagen. Undviker middagar ute, för det är så påfrestande! Hör detta till en Empat? Hur kan jag använda detta för att hjälpa, utan att dräneras?
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)