FRÅGOR OCH SVAR

 
 
 
 
 


 

 

Stort tack till alla er som kommer in och läser och har frågor.

 

Jag vet att ni är många som har skrivit in och ställt frågor och som nu söker svar.

Jag kommer tyvärr inte att hinna med att svara och därför ber jag er att inte skriva in nya frågor.

 

 

   Ni alla är varmt välkomna att läsa här på frågor och svar.

Jag hoppas att ni får svar på några av era frågor och funderingar.

 

Scrolla vidare neråt, så hittar du mycket bra att läsa eller klicka på menyn högst upp till höger.

  Hoppas att du finner svaren på dina frågor.

 

 

 

*

 

 

 

 

SAKNAR DE OSS PÅ ANDRA SIDAN?

2012-10-02

Jag vill börja med att besvara en mycket vanlig fråga och det är, Om våra nära och kära på andra sidan saknar oss lika mycket som vi saknar dem?  Svaret är ; Ja, det gör de, men inte lika mycket som vi saknar dem. Låt mig förklara.

Man saknar någon som man inte har träffat eller pratat med på länge. Och att veta att man kanske aldrig mer kommer att kunna få träffas igen, inte ens kunna ringa för att få höra rösten i telefonen. Det gör att vem som helst kan få panik. För man har en sådan längtan att vilja se den här speciella personen igen.  Man, vill kunna få hålla om honom/henne igen och få prata med honom/henne, kunna och göra saker ihop. Saknaden blir väldigt stor och livet känns tomt.

Men, så blir det inte riktig för dem som har gått över.  Varför? kanske du undrar;  När någon har dött och har gått över till den andra sidan så har de fortfarande möjligheten att se oss varje dag  om de vill. De har kvar valmöjlighet, vilket inte vi  längre har,för den togs ifrån oss när personen dog. 

Det är det här som är skillnaden, det är det här som gör att de inte saknar oss på samma sätt som vi saknar dem. Visst saknar de oss Och  ja, de tycker att det är jobbigt att inte kunna prata och krama om oss som förrut. Men, det vet något som de flesta inte vet.  Att vi med 100% säkerhet kommer att ses snart igen. Att vi bara har tagit oss en liten paus från varandra.

Men, allt handlar egentligen om tid. När vi är i Andevärlden så tar  vi inte med våra fysiska kroppar och vi befinner oss inte längre i den fysiska dimensionen. Andevärlden  är inte bundna av dag och natt (endast i denna dimension)   Andevärlden vibrerar i en mycket snabbare takt än oss. Det är därför vi inte kan se dem.

De är precis som med el, eller som när du lyssnar på din radio, som består av radiovågor som rör sig med ljusets hastighet. Det är just det här som är orsaken till att vi inte kan se våra nära när de tittar in till oss på ett besök, men ibland verkar det som om vi kan se en skugga i ögonvrån och ibland så kan vi höra av att de finns här.

När vi är i en mycket avslappnad eller meditativt tillstånd så blir det möjligt för oss att känna eller se energin som vibrerar runt omkring oss från våra nära och kära mer tydligare.

Så, de som lever på andra sidan vänjer sig med att leva utan tid, Så, deras tid och  väntan på att vi ska komma över till dem på andra sidan går mycket fortare för dem än för oss.

Men, de är medvetna om vår tid och vilken tid det är här i vår värld.

De på andra sidan är inte långt bort i från oss. De är bara en tanke i från och de på andra sidan försöker alltid att visa oss att de är okej och att de" överlevde döden".

När vi är ledsna och saknar dem, så kan du vara säker på att de kommer för att försaka att trösta oss. Leta efter tecken på att de försöker att ta kontakt med dig. De som nu bor på andra sidan är nu mycket duktiga på att styra andra energier,efter som kroppen som vi hade förrut blockerade mycket av vår energi utåt. Men, nu utan kroppen så kan de manipulera el. De kan få lampor att blinka, byta kanal på tv:n, starta micron m.m

Allt som de gjorde här på jorden och allt som de kände, tar de med sig till andra sidan. Döden tar inte bort deras minnen, minnen finns kvar och  kärleken som de hade finns också kvar innom dem, i deras själar. Dina och mina minnen skulle inte försvinna bara för att vi te.x flyttar till ett annat land, och den du älskar, älskar du fortfarande. Och det är exakt samma sakför dem på andra sidan, Inget försvinner bara för att du dör och lämnar detta liv. Och den de älskar, älskar de fortfarande och för evigt! Döden är inget slut, den är bara ett nytt kapitel på ditt nya liv.

 

Det finns en liten söt och rolig historia om döden.

Det var två bröder som levde på jorden. Efter bara 35 år på jorden så blev den ena broder sjuk och dog, och kom direkt till den andra sidan.  Den andre brodern höll sig frisk och levde vidare i många år.  Medan den andra Brodern levde sitt liv, så gick den andra brodern på andra sidan, och väntade och väntade på sin bror.

Men,till slut  så så dog även den andra brodern.

Och när hans bror på andra sidan fick syn på sin bror som nyligen hade dött,så sa han högt och med ett leende på sina läppar "Jag trodde aldrig att du skulle dö någon gång" 

 

Tills nästa gång, Gör någon glad idag, sprid  kärlek, ljus & skratt...

Antal kommentarer: 43

2013-03-08 14:58:59

vackert, pricis så där måste det vara

2013-03-15 13:36:44

(heart)

2013-09-22 22:56:47 - marzi

Men då stämmer ingenting... Han var kvar framtill 17:e sep. men så försvann han och du sa att de har mycket att ta hand om... men här säger du att de ser oss och följer oss, men han gör inte det, han är verken här hemma eller på kyrkogården, ingen av de är där, vare sig vår son som dog 1994 eller han som ligger nu bredvid honom, de är borta, varför? jag tvivlar inte på hans kärlek, aldrig! vi älskade varan mer än livet, mer än allt, så det kan inte var orsaken... Kan det inte vara så att energin/ själen kommit nu till ände och allt är helt slut, den riktiga döden, dvs den tomma intet har tagit över? hjälp mig, jag vill så gärna tro på det du säger men...;(

2013-09-23 12:21:57

Medialt Svarar!

Hej Marzi!
Det är så här; det jag skrev stämmer. De kommer till oss och tittar till oss. Men, det är inte alltid som vi märker det. Jag har besök av min finaste ganska ofta, men jag märker inte det längre, om han inte gör något extra. Men, om han bara tittar in lite snabbt för att titta till mig så märker inte jag det. Att jag vet att det är så, är för att mina medium-kollegor, talar om det för mig. Ibland när dem är här säger de "Nu är han är" Och ibland så kan de berätta att han har tagit kontakt med dem och berättat vad jag har gjort en viss dag och sedan talar de om det för mig. Ibland,så känner jag själv av att han tittar förbi. Ibland känns det starkast direkt efter deras död,man känner av dem mycket väl. Men, sen när de återgår till sitt på andra sidan, då känner vi inta av dem lika mycket längre när de väl kommer och hälsar på.
Men, vi har alltid kontakt med dem och de med oss. De hör när vi pratar med dem, men de behöver inte vara i samma rum eller ens i närheten. Man,är länkad till dem. Man, kan säga att det sker telepatiskt.Och då spelar avstånd ingen roll. Vi är bara en tanke ifrån varandra. De tittar alltid till oss,lite då och då! Ibland märker vi det och ibland inte.Så,ligger det till!

Kram(flower)
Marianne(heart)
Medialt

2013-10-01 17:29:03 - Maj

Men menar du att dom SER oss? Tänk om man har träffat en ny relation. Det känns inte bra att tänka sig att dom ser oss då.

2013-10-02 15:07:29

Medialt svarar!

Hej Maj!
Ja, det menar jag! Det ser oss, det hör oss.
Men, det finns inte hos oss 24 timmar om dygnet. Det kanske inte är där på flera veckor, månader. Det tittar till oss lite då och då. När vi tänker på dem, kan de komma och hälsa på eller skicka en tanke tillbaka. När vi ber dem komma så kommer de om de kan. Ja, det kanske blir en chock när man få reda på att de faktisk ser oss. Men, de vet att vi måste gå vidare med våra liv här nere på jorden. Och de stör inte dem så mycket att vi får en ny partner. De vill att vi ska må bra och gå vidare. Vi har våra öden och karma. Och ibland så är det meningen att vi ska ha fler partner i just det liv vi lever nu,för att det ingår i vår personliga och andliga utveckling. Och sen så står de inte och tittar när man myser med sin partner, de har inget intresse av det. Tänk,på att de har sina liv på andra sidan och att de lever sina liv där. De lever sina liv där och vi lever våra liv här. Men, de kan om de vill,komma och hälsa på ibland. Men,Andlig kärlek övergår kroppslig kärlek. Så, du ska inte känna något obehag över detta.

Kram (flower)
Marianne (heart)
Medialt

2013-11-13 20:30:43 - Maja, E-postadressen är dold

Hejsan!
Min morfar dog innan jag föddes. Vet han att jag finns? Tror du han kanske försöker kontakta mig? Jag skulle jätte gärna få ett tecken från honom! Finns det nått sätt jag kan kontakta han?
Tacksam för svar!

2013-11-18 15:45:52

Medialt svarar!

Hej Maja!
Din morfar har redan vetet om från första stund att du skulle födas och att du finns.Han har tittat till dig och är hos dig när det behövs. Det är bara att prata med honom som om han vore där hos dig. Han kommer att höra dig.Be honom att ge dig ett tecken. Men, tala om för honom vad för tecken du vill att han ska ge. Och var sedan uppmärksam efter just det tecknet. Sedan kan du även gå till ett bra medium och be dem hjälpa dig att få kontakt med honom. Men, kom ihåg att han alltid finns där hos dig på ett eller annat sätt. Vi är bara en tanke ifrån varandra.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2013-11-19 18:18:56 - Maja, E-postadressen är dold

Tack för att du svarar! Betyder jätte mycket! Men har några frågor:
Vad för typ av tecken?
Någon speciell miljö?
Har du nått tips om ett bra medium som inte är för dyrt?
Kram <3

2013-11-21 17:15:40

Medialt svarar!

Du kan be honom att visa tex en vit fjäder. Eller så ber du honom att du ska se eller höra hans namn.Då,vet du att han är hos dig.

Min vän och kollega Frida Hall kan kanske hjälpa dig.
Du kan hitta/skriva till henne på Facebook.

Kram(flower)
Marianne
Medialt (heart)

2013-11-21 17:17:44

Till Maja!
När jag skrev att du kan höra hans namn, så menar jag att du kan höra det plötsligt på radio, tv eller att någon person i din närhet säger just det namnet.
Kram Marianne(heart)

2013-11-23 15:51:51 - Maja, E-postadressen är dold

Tack så mycket!
Oj, så svårt att hitta henne på fb! Har hon nån mail?
Kram<3

2013-11-25 04:17:59 - michael

hej! det är så att min farmor dog för 2 dagar sen och efter det så har man fått oförklariga rysningar över hela kroppen även på huvudet. I vissa delar av lägenheten så får man gåshud/rysningar direkt. Även när man sitter så får man det. När man gick precis vid en gatulampa så börja den att blinka och ha sig , även slockna en stund. Så man reagera naturligtvis. Sen när man kolla tebaks igen så lös den som vanligt. Bara just den som höll på så och de övriga gatulamporna lös precis som vanligt fast man gick förbi dem. Det har hänt förut med. Händer oftast vid kyrkan men även andra platser. Det håller inte på såhär jämt, då och då typ. I somras och våren så hände nå oföklarigt. Jag skulle lägga mig, ställde datan på sleepmode först innan läggdags. Man måste trycka på någon knapp för att den ens skall starta men när man vakna så var datan på, då tänkte jag: vaa ! hur kan den vara på fast man tog på sleepmode. Oförklarigt. Har testat att röra musen för ta datan ur sleepmode och det gick inte för man måste trycka på tangentbordet för att det skall hända något. Det har hänt så 2 ggr bara. En annan grej att man har upplevt oförklariga klapp på axeln när man har varit själv i rummet eller liknande även det har hänt 2 ggr i mitt liv. Det var när man satt och spelade på datorn var 15 då är 25 nu. Rätt var det va så var det nån som tog på mig på axeln och jag kollade bak - ingen där för man var ensam. En annan sak . När man tar kort så händer det att det fastnar oförklariga grejjer - ibland . En gång när jag och min f.d tjej knäppte från sängen så fick vi se att det var en liten tjej som fastnade på bild som kollade på oss med huvudet på sne- såg ut som att det var en 5-6 årig tjej från slutet av 1700 talet- hon hade typ den stilen på kläderna. Är det från andra sidan? kan tillägga att det 4 nära som har gått bort. Är det dom tro som besöker mig? hur kan det vara så att en liten tjej på kort som man inte känner plötsligt kommer med på kort- helt oförklarigt. Vill dom meddela mig nått ? skall tillägga att man inte är nå rädd för paranormala. Jag brukar prata med dom då och då- tacksam för svar (:

2013-12-10 16:47:55

Medialt Svarar!

Hej Michael!


Tråkigt att höra att din farmor har gått bort! Men, hon har det bra i alla fall!


Man, brukar få starka rysningar när det är någon ande/någon från andra sidan som befinner i ens närhet.


Det är vanligt att andar/de från andra sidan, manipulerar med elektriska saker. vi alla består av energier.

En klapp på axeln är en hälsning från någon som kommer på besök från andra sidan.

Vi har svårt att se andar med blotta ögat när de är hos oss Men,kameran brukar kunna fånga upp aktiviteter mycket lättare.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-04 00:20:45 - Bina

Hej!
Min mamma gick bort i cancer för lite över ett år sen..
Hennes kille och kompisar och även andra som inte kände henne så bra har känt av hennes närvaro men jag har inte känt av henne nånting ALS även fast jag försökt prata med henne och frågat om tecken.. Vad kan det bero på? Vad kan jag göra för att veta att hon "finns"?
Varför vill hon inte kontakta mig?

2014-01-12 16:54:05 - Hanna, E-postadressen är dold

Hej!
När jag bodde hos min pappa (bor hos mamma nu) så upplevde jag massa oförklariga saker. Jag har alltid trott på andar och när jag var 12 år och satt vid mitt skrivbord och gjorde läxor, så kände jag helt plötslig en svag vind precis vid min nacke. Det var vinter då så jag hade inget fönster öppet och jag var ensam hemma så det var ingen som blåste i min nacke heller.

En annan kväll när jag var lite äldre låg jag i sängen och hade tagit upp knäna under täcket, så när jag tog ner dom och låg helt rak så var det som en luft lucka under täcket efter knäna. Helt plötsligt trycks en liten yta av täcket ner. Som om någon satte sig där.

Har även tagit kort med blixt i badrummet en gång, hade släckt lampan och tog ungefär 3-4 likadana bilder mot spegeln. Vid min axel ser jag en figur som likar en tjej som har som en sjal runt huvud och hals, så som de hade förr i tiden.

Huset är byggt på tidiga 1900-talet, det är alltså över 100 år. Jag är just nu 17 år och vet ingen i min närhet som har dött. Eller min gammelmormor från tyskland har dött men jag var så liten när hon dog och jag har bara pratat i telefon med henne.. Jag var så liten så jag inte ens kommer ihåg henne. Kan det ändå vara hon som försökte kontakta mig?
Jätte tacksam för svar! Kram :)

2014-01-15 14:45:32

Medialt Svarar!

Hej Bina!

Oftast händer det att man är så blockerad av sorg och saknad, att den anhöriga inte kan nå fram. Oftast så försöker de att nå fram genom drömmar,då man är mer mottaglig för deras besök. Men, du ska se att du snart kommer att få ett tecken och ett besök av din mamma! Annars så kan du alltid söka upp ett medium och gå på en seans för att få kontakt med din henne.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-01-15 14:51:40

Medialt Svarar!

Hej Hanna!

Vem som besöker dig kan vara svårt för mig att svara på så här. Men, det kan vara någon som har bott där tidigare. det kan vara någon som har bott i närheten av ditt hus. Det kan vara någon avlägsen släkting till dig. Jag vill också tala om, att det har ingen betydelse om du har träffat alla dina anhöriga. För det saknar betydelse. Det kan vara en kusin,en gammelmormor. Så,länge du inte tycker att det är obehagligt,så gör det ju inte så mycket om du inte vet exakt vem det är. Men, om det skulle hända flera gånger,så blunda och försök att se vem det är och skriv sedan ner allt som du får till dig.

Kram(flower)
Marianne
medialt (heart)

2014-01-26 12:32:37 - Anna Pettersson, E-postadressen är dold


Kæra Marianne!
Du skriver så vackert om den "andra sidan" !
Jag har mistet ett barn. Drømmer ofta,ofta om honom.
I en drøm, var hans øgon formade som hjærtan.
Kan det vara ett slags tecken?
Er våra sjelar tillsammans i drømmen?

Hilsen Anna

2014-01-30 15:37:04

Hej Anna!

Att du drömmer om ditt barn ska du ta som en hälsning. Att du ser hjärtan,är ren kärlek från ditt barn till dig. Och drömmar är speciella, många gånger som vi drömmer,så möter vi någon som vi har på den Andra Sidan. Själen gör sig fri på natten och tar sig till Drömvärlden, det är en "plattform" där vi och de på andra sidan kan mötas för en stund. Och vi är alltid sammanlänkade med våra barn och de vi älskar.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-01 21:23:31 - Anna , E-postadressen är dold

Kæra Marianne!

Tack før ditt svar. Og det stemmer så godt øverens med hur jag upplevde drømmen.
Då jag vaknade upp från drømmen , kjende jag mig uppfylld av værme og stor LYCKA.

Den vi elskar går
aldrig bort
Den går alltid
bredvid oss
Varje dag osynlig
men alltid næra
Fortfarande elskad
fortfarande saknad
och mycket kær.

Varm kram
Anna

2014-02-11 11:22:40 - tosca

Jag har nyligen mist min älskade hastigt och saknaden är enorm.undrar om han har någon hälsning till mig och om han alltid kommer finns vid min sida.älskar honom såååå.

2014-02-11 15:19:03

Medialt Svarar!

Hej Tosca!

Beklagar din mans bortgång!
Din man kommer alltid att finnas vid din sida när du behöver honom. Och han kommer alltid att älska dig! Han kommer själv och ger dig ett tecken eller så kommer du att möta honom i dina drömmar.I Drömvärlden! Världen mellan jorden och den andliga sidan.
Där vi alla kan mötas för en stund.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-02-17 00:18:55 - Kjell, E-postadressen är dold

Hej Marianne!

Min fru avled i ALS för ca tre veckor sedan. Min saknad är gränslös och jag gråter mycket varje dag. jag vårdade henne hemma i stort sett hela tiden, vilket var jobbigt på många sätt. Ibland blev man irriterad, både av trötthet o psykisk utmatthet. Detta har gjort att jag har stora skuldkänslor, även om hemsjukvården o hemtjänsten sagt att jag gjorde ett otroligt jobb. Hur skall jag be om förlåtelse?? Hon var ju mitt allt!! Hon o jag var gifta var o en med andra partner tidigare. Hur vet jag att hon vill träffa mig igen?? Just mig? Hon var egentligen för vacker för mig. När jag tittar på bröllopsbilder m.m. infinner sig en skräckkänsla över att hon inte finns mer hos mig. Hur känns kramar när man inte har kropp?? JAG ÄLSKAR HENNE OTROLIGT

2014-02-17 19:59:00 - Lillan

Till Kjell!

Jag kan rekommendera dig att läsa böcker skrivna av läkaren Brian weiss. Han har skrivit mycket om kärleken mellan människor genom dem många liv vi har. Speciellt en bok som heter " kärlek liv efter liv " kan kanske vara till hjälp. Kram!

2014-02-27 22:17:44

Hej Kjell!
Du har min djupaste medkänsla!

Jag känner igen det där själv, det du berättar om alla irritation. Jag kommer ihåg hur det var när min svärfar låg inför döden i sitt hem. Jag och min man var där varje dag för att hjälpa till. Läkaren sa att han bara hade en månad kvar. Men, han levde i tre månader och under den tiden så blev vi alla allt mer utmattade av hela situationen. Vi hade inga liv kvar, och att se hur svärfar sakta tynade bort under smärta och dödsångest slet hårt på oss alla. Till slut så bara önskade vi att han skulle dö någon gång,så att vi andra fick andas någon gång.

Så, jag förstår vad du går igenom. Du ska inte ha några skuldkänslor alls. Man,orkar inte hur mycket som helst. När orken tar slut så tar irritationen över.Det är ett naturligt förlopp,likaså att få skuldkänslor.

Men,du ska vara glad att du fick vara med din fru och att du kunde ta hand om henne.
Och att ni fick tid att kunna ta farväl av varandra.
Du fanns där för din fru och det är det som räknas. Hon vet att du har gjort mer än vad som behövdes och hon är tacksam för det.

Hon kommer att besöka dig,men det kanske hon redan har gjort. Om du drömmer om henne,så har ni träffats på riktigt. Själen lämnar kroppen varje natt och det är då vi kan besöka varandra i drömmarna,Jag kallar drömmar för Drömlandet,för där kan vi alla träffas.
Ni kommer att träffas igen. Och kramar utan kroppar,känns mer och är starkare rent känslomässigt!

Och hon finns där hos dig. Hon ser och hör dig,så du kan prata med henne,när du vill och hur ofta du vill. Hon hör dig =) Och kärleken kan aldrig dö,den är lika evig så som våra själar.

Kram(flower)
Marianne
Medialt(heart)

2014-03-08 10:45:47 - paulina, E-postadressen är dold

HHej! Min man och jag skildes som ovänner och barnen och jag blev placerade av socialen. Samma dag vi placerade så hängde han sig själv hemma. Efter det har han visat sig tydligt för min syster. Kepsen började trilla ner och jag bad min systee lägga ett brev hemma vid kepsen som han glömde. Ja bad min andra kompis å lägga ett brev hemma att de ligger ett brev hemma hos min syster. Sen bad jag henne och skriva att han skulle visa tecken för mig att han lever på andra sidan. Dagen efter ringer det på. Hunden följer efter han. Där han brukar sitta både i köket och vid soffan. Hon går hem med brevet och kepsen. Efter de har jag märkt att han har rört mig tagit på mig. Kalla vindar vid fötterna varenda gång han är här. Har tagit kontakt med medium men hon beskrev han känsloll och inte den personen jag känner igen. Jag är sjukt besviken och skall kontakta en seriös. Jag känner mig frustrerad och ledsen. Han har visat sig i drömmar för min syster. Min syster har beskrivit ett foto på han och allt stämmer på att han har varit hos henne. Men aldrig pratat om mig. Bara ett foto på han när han var 6-8 månader i gotland. Å ett foto på min dotter. Jag unfrar varför han ser ut som han gjorde i början av vårt förhållande. Inga ringar i öronen ingen ring på sig långt hår. Å han vred på sin ring som han hade inte på sig. Skulle jag lagt ringen och kepsen i kistan? Varför visar han inte för mig? Varför pratar han inget om mig? De enda ja känner berörong i knäet och ryggen. Varfär visar han inte sig för mig i drömmar och besäker henne? Jag är hans kärlek!!! Känner mig ledsen!! Mvh paulina

2014-05-07 18:24:18 - jennie

Jag saknar min pappa så mycket han dog bara när jag var fyra år och det känns som han inte bryr sig om mig längre;(;(

2014-07-25 22:57:23 - Susanna, E-postadressen är dold

Hej!
Vet inte hur jag ska formulera mig. Men gör ett försök. Kan man känna av eller få kontakt med personer som man inte kände personligen utan personer man kände till? Jag är så otroligt ledsen för en person som gick bort för ca två år sen. Jag mår väldigt dåligt över detta och det blir inte lättare. Detta är svårt att förklara men jag kände inte honom men han betydde mycket för mig då jag följde hans blogg samt att var en duktig musiker. Han visade så mycket av sig själv i sin blogg, spelade gitarr, sjöng hade världens finaste personlighet. Han var en på miljonen, aldrig känt så för någon. Och då har jag inte träffat honom på "riktigt" men jag kunde känna igen mig i honom. Skulle jag kunna få kontakt med honom även om han faktiskt inte känner till mig? Det har gått två år och jag känner sån smärta inombords, det gör fortfarande så ont. Jag står inte ut. På ett sätt vet jag varför jag känner så djupt, för att jag har aldrig träffat på en sådan person med en sådan personlighet, jag kände så mycket för honom. Men sen ibland så undrar jag varför kan jag inte gå vidare? jag kände honom ju inte personligen, andra människor måste tycka det låter konstigt att jag kan känna sån djup sorg. Kram Susanna

2014-08-06 00:53:21 - Ellen, E-postadressen är dold

Hej! Min farmor somnade in idag, efter att hon för 16 månader sedan fick reda på att hon hade cancer i underlivet. Hela förra sommaren låg hon på sjukhus, sedan har det varvat mellan olika hem osv, hon var hemma vid hösten & vintern men vid maj månad i år.. blev det allvarligt igen & hon hade fruktansvärt ont. Då var det lymfan. Hon hade ont, men var fortfarande medveten i kropp och huvud.. jätte pigg & positiv.. hon var en sådan härlig människa, för ca en månad sedan var hon kontaktbar & man kunde komunicera med henne än, men för 2,5-2 veckor sedan blev det så mycket medicin så det blev lite små ord, och sedan blev hon till slut för svag. Hon andades fort, sov mest. Sista gången jag såg henne i livet var igår, och idag vid 14 tiden somnade hon in vid en vändning. Hon har pratat med mig & mina syskon mycket om döden.. åtminstonde när vi frågade.. men hon sa när hon fyllde 90: jag hoppas inte jag lever 10 år till! och när jag sa lite skrattfyllt..: haha varför inte det farmor? men jag är ju för guds skull 90år gammal! jag bara: men vi vill ha kvar dig farmor.. vi älskar ju dig, (bet ihop för att inte gråta) det var krut & hon hade humor samtidigt som det var sorgset: ja, men jag kan inte leva jämt ellen! döden är en del av livet, det vet du. Jag har levt ett väldigt lågt & intressant liv kan du tro. - Hon talade också ofta mycket om farfar och att han var hennes riddare. Hennes prins. Det är 25år sedan nu, han var 8år äldre. Honom hann jag aldrig träffa.
Farmor har lämnat efter sig mycket böcker om sitt liv.. och historier.. om sitt liv, så vi ska kunna återberätta dom.
Jag älskade verkligen min farmor djupt, och det känns så konstigt att hon är borta nu.. hon har funnits med hela mitt liv.. jag har kusiner på pappas sida som är över 40 som jag fått växa upp med denna kvinna. Man brukar ju säga: varför var jag inte där mer?! hur kunde jag ens ha orden i min mun: Det är bäst att hon får somna in.. hon lider ju. jag förstår inte riktigt detta..'' brukade jag säga.. när farmor var mottaglig en sista gång.. räckte hon ut händerna och gav mig en kram & pussade mig på kinden och sa: hur är det med dig? :) och en gång hade jag randig klänning på mig + min kusin då sa hon: mina randiga så flickor! :)
Jag vet att farmor har fått frid.. hon lider i alla fall inte längre.. men jag önskar jag fick en bekräftelse på att hon mådde bra.. att hon saknar oss, att hon är hos farfar. hon kom alltid med så klocka ord, hon var som en öppen bok våran farmor… hon var så älskad av alla i sin omgivning..
Jag har hela tiden en tänke.. var detta farmor öde från början.. eller vad gjorde att hon skulle bli så sjuk? Barkaska ska kunna få bort cancer celler… hade det kunnat rädda henne? hon var i för sig 92år. men hon var så god & fin.. jag saknar henne så. (heart)(star)

2014-09-23 00:17:45 - Patrick, E-postadressen är dold

Hej min pappa råkade ut för en drunkningsolycka på Kreta för ca 2 veckor sen och nu i helgen så städade jag och min fru svärföräldrarnas hus och ett flertal ggr när jag gick upp för trappan så kände jag lukten av min pappa.
Det va någon meter från högst upp på trappan men gick jag förbi den punkten så luktade det inte mer pappas lukt.
Jag fortsatte städa huset och gick åter igen upp för trappan och lukten va fortfarande där.
Jag luktade på räcket, kläder, på allt men jag va tvungen att gå förbi just den punkten för att känna pappas lukt. Jag kände en lugn känsla när jag kände lukten:)
Sen en gång när jag gick upp för trappan så kände jag inte hans lukt så jag gick till entre hallen för att hämta en sak och då kände jag den igen.
Det måste ha varit pappa som gick upp med mig eller??
Gud vad jag saknar min pappa.
Jag pratar nästan varje dag med honom och försöker få kontakt med honom. Hoppas han tar kontakt med mig snart igen.

Ha d

//P

2015-01-31 01:48:55 - Valentina , E-postadressen är dold

saknar han mig som jag saknar honom? Är Han hos mig ofta?
;(

2015-02-28 13:47:21 - eva, E-postadressen är dold

Min bror dog hastigt i hjärtattack. Jag undrar när man sådär plötsligt går över till andra sidan och lämnar sin fysiska kropp och oss om man inte får en chock då?

2015-05-23 03:11:55 - Julia, E-postadressen är dold

Jag är en tjej på 14 år. Min mamma dog av en sjukdom när jag var 2 år. Jag var så liten så jag fattade inte vad som hade hänt, jag var bara ett barn. Visste inte vart min mamma tagit vägen. Ju äldre jag blev, ju mer började jag tänka mer på henne. Och nu, varenda dag tänker jag på henne, om hon väntar på mig på andra sidan. Jag har ropat hennes namn och gråtit såå mycket. Jag önskar att jag hade fått tagit farväl, fått sett henne en sista gång. Jag vill bara ha hennes armar runt mig, hålla om mig och aldrig släppa. Jag drömmer ofta om henne. En gång så drömde jag att jag fick träffa henne en sista gång,det bara lyste om henne, hon log så fint. men sen skulle hon vidare igen. Jag minns den så väl,den drömmen kommer jag alltid minnas.(heart) Jag är inte rädd för att dö, allt är så vackert med döden. Allt jag vill nu är att dö, träffa min mamma och vara med henne så länge jag bara kan.Livet är bara så konstigt ändå, vad är livet egentligen? Jag blir så förvirrad.. Finns Gud? Jag tror inte att han har skapat världen, men han kanske skapade livet.. Han bara är där och är en väldigt vacker varselse. Som bryr sig om och hjälper andra. Jag tror på honom, men det är många som inte tror på sånt, men jag gör det och det är vackert att tänka så här. Jag blir bara så varm i kroppen av sånt här. (heart)

2015-06-13 16:25:46 - viktoria, E-postadressen är dold

Hej min pojkvän dog i cancer i måndags den 8 juni och jag undrar om han hälsar på mig han lovade att han aldrig skulle lämna mig.
Hoppas att han vet hur mycket jag älskar han och saknar honom.

2018-04-01 06:23:01 - emma

hej! kom in här och läste lite nu kommer jag kanske med en dum fråga jag vet inte men hur blir det om man träffar någon efter någon man håller så kär gått bort efter döden?
(heart)

2018-10-08 12:42:08 - Paula , E-postadressen är dold, medialt.se

Hej!
Jag har förlorat ett flertal vänner som har fått bort av olika anledningar.
Detta har resulterat till att jah har en stor dödsångest och en rädsla för döden, jag vill så gärna tro att de finns på andra sidan och att de kan se mig. Hade velat se om någon kan säga något som bara ”vi” vet. Som kan övertyga mig om att det stämmer. Att det verkligen finns något mer efter döden och att det inte bara är svart. Saknaden av mina vänner är stark. Speciellt av en kär vän so betydde mycket för mig och min son. Vill veta om han finns där någonstans. Om han finns runt oss?
Betydde bi likamycket för honom som han för oss?
Hur kan jag komma i kontakt med ett medium. Jag skulle vilja träffa ett medium personligen.
Med vänlig hälsning, Paula.H

2018-11-04 19:51:16 - Natalie, E-postadressen är dold

Hejsan! Jag undrar något som betyder mkt för mig. Min morfar och farfar träffade aldrig mig. Morfar träffade inte mig för att han skälv hade det svårt med alkohol osv, medans farfar dog två år innan jag föddes. Finns det något sätt att de vet att jag tänker på de? Är de nära mig. Jag behöver få veta det, jag behöver deras hjälp och sanning och åsikter i mott liv. Jag undrar om de hör mig när jag försöker prata med de, vet de att jag behöver de? Och hur uppfattar de det?

2018-11-08 20:23:34 - C, E-postadressen är dold

Hej!

Min hund fick somna in förra veckan, han blev plötsligt väldigt sjuk och allt gick fort. En enorm chock och smärta. Var är han? Kan han känna att kg saknar och älskar honom? Kommer vi ses igen? Känner mig så förtvivlad av att slutet blev så snabbt. Han bev nästan 8 år.

Tack på förhand (star)
Åt

2018-11-25 17:05:38 - Kajsa, E-postadressen är dold

Jag mår så fruktansvärt dåligt o rädd för allting
Jag miste min pappa i cancer för 4 år sedan och sen min lillebror i en singelolycka för två år sedan.
Jag har bara mamma kvar som är sjuk. Jag är också njursjuk o går på dialys o nu är något annat fel för jag svimmat de gör flera undersökning.
Jag gråter dagligen och alltid ledsen
Jag önskar min pappa o bror kommer hit men känner aldrig av dem
Ser de om jag är ledsen
Jag är rädd aldrig mer kommer träffa de igen och är så rädd att bli ensam om sig mister mamma
För jag har ingen inte ens en vän

2019-11-06 20:05:51 - jesper ljungströmer, E-postadressen är dold

Hej vill bara dela med mig om mina erfarenheter...Min pappa gick bort 2012... gift bor i thailand.. i köket åkte kaffe koppen ner i disken...min telegon utan sim kort fick jag 2 sms på .blankt sms...2 gånger. Min fru frågade vem som att brevid mig i soffan när jag tittade på tv.. det var 40 grader varmt då.. jag var inte varm.. Sen försvann han från soffan...jag trodde jag har blivit galen.. Men jag är inte det monsta rätt.. Jag vet att det är min pappa.. just du när jag skriver har jag riktigt med gåshud...jag tror stenhårt på detta.. nästan så att man ser fram emot att man ska själv gå bort om 100 år lol..skämtar lite.. men ni som tvivlar.. gör inte det.. njut när dom hälsar på.. det gör jag...mvh jeppe

2019-11-29 22:41:06 - Sandra

Tack ni som delar med er! Jag vill så gärna tro att lamporna som blinkar, lukten jag ibland känner,alla tecken är min pappa. Var hos ett medium men tyvärr var det inte han som valde att vara där. Så besviken samtidigt som så mycket annat stämde. Vill ha bevis, ordentligt. Men från pappa då förstås.

2019-12-10 22:51:02 - Sara friberg, E-postadressen är dold

jag undrar om ens mormor vet namnet på ens barnbarn innan det föddes och Mormor och dör i sjukdom och träffar inte barnbarnet och sen namnet på barnbarnet Döpts med namnet som mormor sa vad betyder det:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)