MANTRA

 

 

 

 

På den här sidan tänkte jag att du skulle få bekanta dig lite med Mantra och sen så ger jag dig en litet lätt beskrivning av "vanlig" meditation.

 

Känner du dig skeptisk till meditation? Det är Ok, du kommer att inse att det positiva som sker med ditt välmående och din hälsa är ett resultat av att du mediterar.

 

Mantra och dess ljudvibration är ett. Mantra är en naturlig kraft. Konstant ansträngninglös upprepning av Mantra förstärker energi och kraft hos utövaren, och skänker lugn och harmoni.
Du kommer att få inspiration och bli mer kreativ. Du kommer att stärka din hälsa och minska din stress.

 

Sen så har vi "vanliga" meditation där du bara sitter med slutna ögon och lyssnar på lugn och behaglig musik utan sång. Där ska du slappna av och ska stänga av ditt tänkande. Sen så har vi ledd meditation, där du har musik och någon som leder dig genom olika händelser i själva meditationen, någon som talar om vad du ska göra och se. Den ledda meditationen är lättare om man inte är van med att meditera. 

Den ledda meditationen får du pröva på när du går på någon av mina kurser.

Jag skriver mina egna meditationer och anpassar den individuellt.

Kommer att lägga ut en ledd meditation här på sidan och på youtube.

 

 

OM Mani Padme Hum Mantrat är ett Budhhist och hinduiska mantra som översätter ungefär : Jag hedrar juvelen i lotus blomman.Ram Dass talar utförligt om detta mantra i många av hans böcker, liksom många andra andliga författare.

Det är också mycket fördelaktigt med Mantrat för att lära sig att respektera och ära inte bara dig själv utan även alla andra levande varelser. Det är också en vacker mantra att dela med en vän .

Upprepa en serie av mantrat så länge du vill, fem minuter är en bra minsta tidsperiod. Du kommer att känna dig lugn och förnyad efteråt.

 

Den är speciellt användbar i tider av konflikter och rädslor. Den är också mycket bra när en person behöver omedelbar jordning och balansering.

Mantrat är en metafor representant för att hedra det gudomliga inom dig själv och inom allt och alla. Du är lotus blomman.

Juvelen inom dig är gudomlighet och upplyst.

 

*

5 minuter är en bra minsta tidsperiod.

Du kommer att känna dig lugn och förnyad efteråt.

 

 Gå in på Youtube och sök på;

"Om mani padme hum"

*