FILMTIPS

 


 

Här hittar du lite filmer som handlar om det andliga.

Romantiska,Spännande,Tänkvärda, Action och Dokumentär.

Hoppas att du hittar en film som passar dig.

 

TALKING TO HEAVEN

 

 

En film skriven av Amerikas mest kända medium, James Van Praagh.

Filmen handlar om hans uppväxt i amerika och om hur det är att ha mediala/andliga gåvor,som att kunna se och prata med döda människor. Mycket sevärd och bra film.

Jag ger den 4 vingar av 5

 

   

 

 GHOST DAD

 

 

Det här är en komendi. Men, det är en varm film och den är mycket underhållande och rolig. Döden på ett lättsamt sätt.

Jag ger den 3 vingar av 5

 

HEAVEN CAN WAIT

 

 

Himlen kan vänta, är en romantisk film som handlar om Joe Pendleton (Warren Beatty),Han är Los Angeles Rams quarterback som av misstag kallas till himlen av en alltför nitisk himmelsk eskort. Pendleton återförs till jorden i en annan mans kropp.

Jag ger den 2 vingar av 5

 

 

 

GHOST WHISPERER

 

 

 

Ghost Whisperer är förvisso en tv-serie,men den är mycket välgjord och bra.

Handlingen kretsar kring nygifta Melinda Gordon som har kontakt med de döda. Hon hjälper dem att gå till ljuset (komma över till den andra "sidan") genom att hjälpa andarna med att avsluta sina ouppklarade affärer på jorden och på så vis få ro.

Hon får hjälp och stöd av sin man Jim Clancy och kollegan och vännen Andrea Moreno.

En av personerna bakom serien är det kända amerikanska mediet James Van Praagh – han arbetar som medproducent och fungerar som rådgivare.

Det finns totalt fem inspelade säsonger av serien. Den 27 maj 2010 blev det klart att det inte blir några fler avsnitt av serien, den avslutas efter 5 säsonger och 107 avsnitt. Det allra sista avsnittet sändes fredagen den 21 maj 2010 i USA.

 

 Jag ger den 4 vingar av 5

 

 

 Dead Like Me: Life After Death

 

 

När 18-åriga Georgia Lass dör efter att ha träffats av rymdskrot upptäcker hon till sin förvåning att det finns ett liv efter detta och att hon blivit utsedd till lieman.

En komendi, men med budskap om att vissa saker ska man inte ändra på.

 

Filmen finns att se på Netflix,där heter den " Mitt Liv som Död"

 

Jag ger den här filmen 3½ av 5 Vingar.

 

 

 

 

 GHOST

 

 

En riktig klassiker från 1990. Sam (Patrick Swayze) och Molly (Demi Moore) levde ett lyckligt liv tillsammans tills de en dag blir utsatta för ett rån då de går genom en mörk gränd. Sam avlider av skadorna men väljer att inte gå in i det ljus som visar sig för honom. Kvar blir han på jorden som ett spöke, osynligt för alla levande.

Hans kärlek till Molly lever kvar stark och det är på grund av att han inte kan släppa taget om henne som han är kvar. Sam får snart reda på att omständigheterna kring hans död inte är vad de först verkade vara, utan var istället ett mord planerat av en man som stod både honom och Molly nära.

Sam måste nu på något sätt varna Molly och berätta för henne vad som har hänt men kan inte nå henne i den form han befinner sig i. Till sin hjälp tar han då ett medium, Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg) och tillsammans med henne ska han ställa allt till rätta.

 

Jag ger 5 Vingar av 5

 

 

 

 

 CITY OF ANGELS/ÄNGLARNAS STAD

 

 

Seth är en rastlös ängel i Los Angeles. Hans uppdrag är att hjälpa människors själar i dödsögonblicket. En dag möter han hjärtkirurgen Maggie Rice i det ögonblick hon förlorar en patient i en operation.

I hans försök att hjälpa Maggie och lära känna henne blir de förälskade i varandra. Seth tvingas därmed välja mellan livet som ängel och människornas verklighet, med dess njutning och smärta. Ett romantiskt drama med Meg Ryan och Nicolas Cage i huvudrollerna.

 

Jag ger 4 vingar av 5

 

 

 

 

 

WHAT DREAMS MAY COME

 

 

 

Det här är absolut min favorit,innom den andliga filmerna.

Har sett din flera gångar. Man,ser olika saker för varje gång man ser filmen. En mycket konstnärlig och vacker film. Men, lite sorglig,så fram med näsdukarna.

Drömmarnas värld (engelsk originaltitel What Dreams May Come) är en dramafilm från 1998 med skådespelarna Robin Williams, Cuba Gooding Jr och Annabella Sciorra.

Drömmarnas värld är en film om en man som dör och befinner sig i en himmel,som är mer fantastisk än han någonsin kunnat drömma om, men utan att hans fru, som tog livet av sig efter hans död. Så,får han ingen ro. Han bestämmer sig för att riskera allt och en plats i helvetet för den lilla chans han har, att kunna finna henne och ta med henne tillbaka till himlen.

OBS: "Helvetet" finns inte på det sättet. Så "helvetet" som framstår i filmen är filmsakaperens tro.

Och självklart så blir det förståss mer spännande så som filmskaparen väljer att göra sin film på.

 Den finns nu att se på NETFLIX och heter där "Drömmarnas Land"

Jag ger 5+ vingar av 5