ATT STÄNGA NER SINA CHAKRAN

 

 

 

 

 

Chakra är vår aura, vår energi. Man kan säga Att vår energi är som känselspröt som sticker ut från vår kropp som långa känsliga trådar likt en manet.  Har man sina känselspröt allt för långt ut från kroppen så fångar de upp mer energier från andra personer och det påverkar dig.
 
Tänk dig att alla människor har dessa spröt som svävar ut från sina kroppar ca två meter rakt ut. Det blir många känsleupptag när vi går igenom andras tentakler med våra egna känslotrådar.
 
Men, om vi lär oss att dra in våra känslotrådar så blir vårt känsleupptag mycket mindre.
 
Många människor stänger av sina känslor helt, vissa medvetet och vissa utan att veta om det. båda metoderns är inte hälsosama alls.
 
Men, att stänga av lite grann när det behövs är däremot hälsosamt. När vi ska vara bland mycket folk kan det vara bra att kunna göra det. Och att lära sig att lyssna på kropp och själ och kunna säga nej, när man känner att det blir för mycket av något.
 
Att stänga sina chakran gör man med tanken och fantasins hjälp. Chakran kan man se som en liten dörr, ett fönster som är öppet, eller som en vacker utslagen blomma. Det kan vara vilken blomma som helst, men man brukar använda sig av lotusblomman,
eftersom den anses vara en gåva från den andliga världen.
 
Men, egentligen kan du hitta på vad som helst att stänga, gör vad som är lättast för dig att visualisera fram.
Men, jag kommer att använda mig av en lotusblomma i den här beskrivningen.
 
 
 
 
 
Kronchakrat:Tänk dig att det finns en vacker blomma som sitter mitt på ditt huvud. När ditt chakra är helt öppet så lyser det upp ett ljus från mitten av det här chakrat rakt upp, som en ljuspelare. Det är det här ljuset som andar/spöken kan se. Så man måste lära sig att stänga sina chakran ordentligt, vilket inte alltid är så lätt.
 
Det enklaste sättet att stänga av detta ljus och själv bestämma om det ska vara på eller inte är att stänga chakrat. I det här fallet så stänger du ett kronblad i taget, en efter en, tills det blir till en hård knopp. Färgen är lila
 
 
Pannchakra: Det tredje ögat som sitter mellan ögonbrynen i mitten av pannan. Det här chakrat hjälper oss att "se" andar/spöken i vårt inre, ungefär så som man kan se på en TV-skärm, eller som en minnesbild i huvudet. Det är ett aktivt chakra och kan vara väldigt svårt att stänga ordentligt så här i början. Färgen  är mörkblå.
 
 
Halschakrat: Vid basen av halsen. Detta är de chakra vi använder för att "höra" och att kommunicera med andar/spöken. Färgen är turkos eller ljusblå.
 
 
Hjärtchakrat: Ligger ungefär där ditt hjärta är. Det måste stängas på samma sätt. Med det här chakrat upplever vi kärlek, empati, förståelse etc. Färgen är grön eller rosa, kan också vara en blandning mellan de två färgerna.
 
 
Solar-PlexusChakrat: Det ligger där dina revben delas. Detta är magkänslan, självkontroll, makt, upphöjning, glädje, kreativitet och nya idéer. Färgen är gul.
 
 
NavelChakrat: Det här chakrat ligger ca 2 cm under din navel. Det här chakrat jobbar med våra känslor och sexualitet. Det är också en maktfullt chakra, det ger glädje, kreativitet och fantasi. Färgen är orange.
 
 
RotChakrat: Det här chakrat är vid basen av ryggraden. Det här chakrat är det som grundar oss till vår verklighet. Det här är överlevnads chakrat och hjälper oss att fokusera oss ordentligt och den ska därför aldrig stängas helt och hållen.Låt den vara lite, lite öppen. Färgen är röd.
 
 
 
Kom ihåg;
 
Det är kan vara bra att stänga ner sina chakran innan man går till jobbet eller ska vara bland mycket människor.
 
Det är också mycket bra om man lär sig känna igen när man är öppen eller stängd.
 
Vilket ibland kan vara svårt. Men, med övning så märker man skillnaden efter ett tag.