top of page

Dina 7 chakran

Chakra är vår aura, vår energi. Vi pratar oftast om våra 7 chakran, men egentligen så har vi 114 stycken. Men, de största är 7 i antal. De andra är mindre chakran men är lika viktiga vid healing och när man ska balansera upp kroppens chakran som man också i vardagligt språk kallar för energicentra. Chakran hittas längsmed ryggraden upp till en punkt som kallas avuadhuti. För vissa som följer buddhism eller hinduism räknas dessa energipunkter nedifrån och upp. Men oftast så räknas det uppifrån och ner.

Man kan säga att vår energi är som "känselspröt" som sticker ut från vår kropp som långa känsliga trådar likt en manet.  Har man sina "känselspröt" eller energier allt för långt ut från kroppen så fångar de upp mer energier från andra personer och det påverkar dig. Vissa är mer känsliga än andra.

Tänk dig att alla människor har dessa spröt/energier som svävar ut från sina kroppar ca två meter rakt ut. Det blir många olika känslor när vi går igenom andras tentakler med våra egna känslotrådar.

Men, om vi lär oss att dra in våra känslotrådar så blir vårt upptag för andras känslor mycket mindre. Många människor stänger av sina känslor helt - vissa gör det medvetet och vissa utan att veta om det. Båda metoderna är inte hälsosamma. Men, att stänga av lite grann när det behövs är däremot hälsosamt. När vi ska vara bland mycket folk kan det vara bra att kunna göra det. Och att lära sig att lyssna på kropp och själ och kunna säga nej, när man känner att det blir för mycket av något.

Att stänga sina chakran gör man med tanken och fantasins hjälp. Chakran kan man se som en liten dörr, ett fönster som är öppet, eller som en vacker utslagen blomma. Det kan vara vilken blomma som helst, men man brukar använda sig av lotusblomman, eftersom den anses vara en gåva från den andliga världen. Men egentligen kan du hitta på vad som helst att stänga, gör det som är lättast för dig att visualisera/fantisera fram. I den här beskrivningen kommer jag att använda mig av en lotusblomma.


Beskrivning av chakran


Kronchakrat

Tänk dig att det finns en vacker blomma som sitter mitt på ditt huvud. När ditt chakra är helt öppet så lyser det upp ett ljus från mitten av det här chakrat rakt upp, som en ljuspelare. Det är det här ljuset som andar/spöken kan se. Så man måste lära sig att stänga sina chakran ordentligt, vilket inte alltid är så lätt. Det här chakrat har också kontakt med källan, den andliga världen och kan hjälpa dig vid healings-arbete.

Det enklaste sättet att stänga av detta ljus och själv bestämma om det ska vara på eller inte är att stänga chakrat. I det här fallet så stänger du ett kronblad i taget, en efter en, tills det blir till en hård knopp. Färgen är lila

Pannchakra

Det tredje ögat som sitter mellan ögonbrynen i mitten av pannan. Det här chakrat hjälper oss att "se" andar/spöken i vårt inre, ungefär så som man kan se på en TV-skärm, eller som en minnesbild i huvudet. Det är ett aktivt chakra och kan vara väldigt svårt att stänga ordentligt så här i början. Färgen  är mörkblå.

Halschakrat

Vid basen av halsen. Detta är de chakra vi använder för att "höra" och att kommunicera med andar/spöken. Färgen är turkos eller ljusblå.

Hjärtchakrat

Ligger ungefär där ditt hjärta är. Det måste stängas på samma sätt. Med det här chakrat upplever vi kärlek, empati, förståelse etc. Färgen är grön eller rosa, kan också vara en blandning mellan de två färgerna.

Solar-Plexus-chakrat

Det ligger där dina revben delas. Detta är magkänslan, självkontroll, makt, upphöjning, glädje, kreativitet och nya idéer. Färgen är gul.

Navelchakrat

Det här chakrat ligger ca 2 cm under din navel. Det här chakrat jobbar med våra känslor och sexualitet. Det är också ett maktfullt chakra, det ger glädje, kreativitet och fantasi. Färgen är orange.

Rotchakrat: Det här chakrat är vid basen av ryggraden. Det här chakrat är det som grundar oss till vår verklighet. Det här är överlevnads chakrat och hjälper oss att fokusera oss ordentligt och den ska därför aldrig stängas helt och hållen.Låt den vara lite, lite öppen. Färgen är röd.

 

Kom ihåg;

Det är kan vara bra att stänga ner sina chakran innan man går till jobbet eller ska vara bland mycket människor. Det är också mycket bra om man lär sig känna igen när man är öppen eller stängd. Är man stressad så kanske det inte räcker att enbart stänga sina chakran. Du behöver lära dig att andas rätt. Visste du att de flesta bara andas 60% av sin kapacitet? Och att det under en längre tid skapar obalans och sjukdom i kroppen. Det här kan du läsa och höra mera om i medialts youtube kanal. Kommer inom kort.

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page