top of page

Olika sorters spöken

Många av oss har haft mystiska upplevelser, som att plötsligt se en skugga i ögonvrån eller få en krypande obehaglig känsla av att någon tittar på en. Och när vi vänder oss om för att se vad det är...finns det ingen där. Men känslan dröjer sig kvar, att de fanns något i rummet och nackhåren reser sig upp. Men du kanske är en av de människor som inte är rädda för en sådan spökupplevelse. Eller så tillhör du dem som tycker att det är obehagligt och skrämmande. Sen så har vi de som tycker att detta är väldigt fascinerande och spännande.


Bekanta dig med olika spöken

Vill du veta mer om spöken så kommer jag att lägga ut fler spökreportage på Medialts Youtube kanal. Gå in redan i dag och prenumerera så att du inte missar någon spännande video.

 
man, spöke, gammal byggnad
Ett spöke från en annan tid.

Husspöket

Det här är det vanligaste av alla spöken som upptäcks och det är vanligtvis en avliden person, någon du känner, en familjemedlem, husdjur eller en historisk person. Dessa spöken kan vara vänliga eller uppföra sig illa - men visar sig ofta för andra på olika sätt. De kan bli synliga; de kan prata eller göra ljud, röra vid dig eller till och med avge en lukt och dofter som parfym eller cigarrök, etc, så att du vet att de är där och också kunna känna igen dem. Dessa spöken har samma personlighet som när de levde och har sina känslor kvar. Och ofta besöker de dig för att trösta dig eller låta dig veta något viktigt. Så om du råkar få se en förlorad vän, när eller kär, så ska du veta att de finns där eftersom de känner att du vill eller behöver se dem.

 

Platsbundna Spöken

Det är andar som vägrar att lämna en speciell plats. Det kan vara ett slagfält, där de en gång krigade och vägrar att ge upp. Men oftast så påträffar man dessa platsbundna spökena i våra hem. Man river hus och bygger nya, men spöket är kvar. För han kan också vara kvar i sin egen tid och uppleva att allt är som det en gång var. Sen finns det de spöken som kan börja att "bråka" när man renoverar ett hus, det gillar inte förändringarna och ser fortfarande huset som sitt.

Andra stannar kvar för att de älskar platsen de levde på eller så kan de inte lämna den personen de älskar.

 

Poltergeisten

Kanske är detta spöke det mest obehagliga när det gäller spöken, ordet poltergeist betyder faktiskt "bullrigt spöke" eftersom det sägs ha förmågan att flytta eller kasta saker, göra buller och manipulera den fysiska miljön. Medan många av oss hade hört begreppet tidigare är en poltergeist faktiskt en av de mest sällsynta formerna av spöken och för många den mest skrämmande. Höga knackande ljud, ljus som tänds och släcks, dörrar som slår till, till och med bränder som mystiskt bryter ut har alla tillskrivits denna typ av andlig störning. En annan skrämmande aspekt av poltergeisten är att händelsen vanligtvis börjar långsamt och milt och sedan blir allt starkare och mer skrämmande. Och även om poltergeist-aktiviteter många gånger är ofarliga och slutar snabbt, har de visat sig att de faktiskt kan bli farliga. Men, lyckligtvis så inträffar det mycket sällan. För oftast så är det någon vi känner från andra sidan som pockar på uppmärksamhet ordentligt.

 

Orbs

Orbs är förmodligen den mest fotograferade typen av paranormal aktivitet. De framträder som en transparent eller genomskinlig boll av ljus/ren energi som svävar över marken. Många människor som har fotat gamla slott till exempel är förvånade över att se dem på sina bilder. Man tror att orbs är själen hos en människa eller till och med ett djur som har dött och förflyttar sig på detta sätt. Den cirkulära formen gör det lättare för dem att röra sig och är ofta det första tillståndet de uppträder i innan de blir till en synlig uppenbarelse. Om du har turen att fånga en orb på en video kommer du att bli förvånad över hur snabbt de kan röra sig. På fotografier är de vanligtvis vita men kan också vara blåa.

 

Jordbundna spöken

Oftast upptäcks de i hem eller i gamla historiska byggnader. De jordbundna spökena är ofta förknippad med kyla. Det blir kallt i rummet eller man kan känna hur man själv blir kall och börjar frysa. De här spöken vet oftast inte om att de är döda. Ibland så kan det ligga en sorglig historia bakom att de inte vill lämna sitt jordeliv och det kan vara att de letar efter en kär, som de inte vet var den har tagit vägen. Och en del vågar inte ta sig till den andra sidan eftersom de tror att de ska bli straffade för vad de har gjort på jorden när de levde,

 

Spöken där du bor

Det kan finnas spöken där du bor. Och det kan vara obehagligt för vem som helst. Att vara rädd hemma är inte trevligt eller särskilt avslappnande och så ska man inte ha det. Det kan också finnas kvar dålig energi i ditt hem. Kan man göra något för att få bort dessa spöken och dålig energi? Ja, det finns saker man kan prova på att göra själv.


Gå in på Youtube och titta på videon "Rena ditt hem", så kan du få instruktioner direkt hur du ska göra och vad du behöver för att rena och rensa ut ditt hem från spöken och negativ energi.

 

Kommer under vintern och våren 2021:

spöke, ande, andevärlden,
Spökpojken i sovrummet

Missa inte detta!


Följ med på Youtube när jag berättar om mina möten med spöken, andar och guider.


"Pojken från 1800‐Talet" - Plötsligt så stod han där, mitt i natten och bara tittade.

"Poltergeist" - Någon viskade mitt namn och den kvällen blev till en mardrömsnatt.

"Två spöken" - När spöken har humor och vart försvann mina böcker?

"Katten på taket" - Oväntat kärt besök.

"Mötet med en kär vän" - När någon på andra sidan, försöker tala om att han är död.

"Den gamla damen" - Oväntad hjälp på husvisning.


Prenumerera på Medialts Youtube Kanal redan idag så du blir först med att se dessa klipp.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page