top of page

När djur dör

Det finns en speciell mörk dag som vi alla djurägare bävar för. Men, som alltid kommer att komma! Den där hemska dagen, när vi måste skiljas åt!

Det är helt underbart att ha djur, för de blir alltid våra bästa vänner, man kan prata med dem om allt och de lyssnar mycket intresserat...ibland. Att man ser ut som ett skogstroll när man vaknar bekommer dem inte alls. Man är det bästa som finns i deras ögon. Och kärleken från ett djur är rent och äkta. Men när tiden har runnit ut för vår älskade vän, då är det dags att ta farväl. Och hjärtat brister, tårar rinner och det blir så fruktansvärt tomt. Vi går med tunga steg under den närmaste tiden, tyngda av sorg.


Men vad händer egentligen med djur som har dött? Var tar dem vägen ? Är de borta för alltid?

Vi ställer oss många frågor om vad som händer med våra älskade djurvänner.

Jag har försökt att ta reda på så mycket som möjligt om detta eftersom de är våra familjemedlemmar och man älskar dem så mycket och man är mån om att de har det bra. Jag har jobbat som djurkommunikatör i många år och har pratat med både levande och djur på andra sidan... Och det här är vad jag fann.

Min goda vän Ida, som också är djurkommunikatör pratade med min katt några veckor efter det att han hade "åkt hem".

Han berättade att han först var mycket förvirrad och inte visste vad som hade hänt. (Det jag hörde honom säga till mig samma natt han hade åkt hem)

Han kände sig väldigt lätt när han hade lämnat kroppen och han kände att han svävade. Det fanns en kvinna där på andra sidan som tog hand om honom och hon berättade för honom vad som hade hänt. Hon berättade också hur han skulle göra för att kunna hälsa på mig och att han fick göra det när han vill. Han ville också tacka mig och sa hälsa henne och säg" Tack,för att du sjöng för mig." Jag brukade sjunga för honom och det sista jag gjorde var att sjunga för honom, när han låg i min famn hos veterinären.

Det är skönt att kunna ta kontakt med sina djur efter det att de har gått över. 

När ett djur dör, lämnar själen kroppen precis som den gör för oss människor. De hamnar i en annan värld direkt. Det kan kännas lite konstig för dem, för de vet inte på en gång vad som har hänt dem. Men de får hjälp direkt med att komma över till eftervärlden. Ibland om djuret dör hastigt, utan att själva vara beredda på det, så kan det bli lite fördröjning med att komma till andra sidan/eftervärlden. Djuret kan vara förvirrat och inte riktigt förstå vad det är som händer, direkt efter deras död. De kan ta allt från några timmar timmar till några dygn. Men, det får fort hjälp av sina guider och andra människor som vill hjälpa den. De får träffa sina djurfamiljer och andra människor som de känner sedan tidigare. Livet i eftervärlden är lugnt och tryggt. Inga fler problem med kroppen,för den har de lämnar här på jorden. De mår alla bra och är friska, pigga och glada.EN RÖST & EN HÄLSNING FRÅN ANDRA SIDAN.


Kan djur komma och hälsa på? Ja, det kan de göra. Oftast så har djur lättare att komma och hälsa på än människor. När min katt hade dött den där dagen, så hade jag svårt för att somna. Låg vaken och kunde inte förstå att han för några timmar sen var här hemma och nu plötsligt så fanns han inte kvar här hos mig. Så overkligt.

När jag låg i sängen så "hörde" jag plötsligt Bebis röst, han hade lite lätt panik när han frågade mig..."Vad är det som händer?" Sen kände jag hur han knuffade till min arm och han kändes plötsligt lugnare.

På morgonen satt jag ute och åt frukost med min man och vi pratade om det som hade hänt och vad jag hade upplevt under natten.

Jag satt och tittade mot vårt förråd och plötsligt så fick jag syn på någon på taket. Jag blev både glad och förvånad på samma gång. Jag sa högt och pekade. "Jag ser Bebis, jag ser Bebis!" (Det är första gången som något av mina djur har visat sig så tydligt för mig.) Jag såg honom som han brukade se ut. Frisk, rund och go. Det vara bara några sekunder som jag såg honom ,sen försvann han. Sen "hörde" jag av honom några gånger. Men, nu så är det länge sedan som han "lämnade" några meddelanden.


DJUR BRUKAR KOMMA TILLBAKA.


Hur vet man att man har haft sin bästa djurvän tidigare i livet?

Jo, på personligheten och blicken. Ögonen är ju också själens spegel.

Eftersom djur inte lever så många år som vi, så blir det möjligt för dem att komma tillbaka till oss flera gånger under vår livstid. De vet när det är dags att komma ner igen. De kan ta ett annat utseende och bli en annan ras, jag tror till och med att de kan bli en annat djur också om det behövs. Min katt som jag hade tidigare var väldigt lik min hund, som jag hade för 20 år sen, de är väldigt lika i sättet och i personligheten. Men, jag är inte fullt säker på att de kan byta djurras, men jag tror att möjligheten finns att de kan göra så. Men en sak är jag säker på och det är att de kan komma tillbaka flera gånger under vår livstid. Vi möts igen.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page