top of page

Rening av negativa energier

Allt består av energi. Våra tankar är energi och alla sprider vi energi runt omkring kring oss. Negativ energi påverkar oss och kan i värsta fall få oss att bli sjuka. Att vara medveten om den energi vi har runt om oss är väldigt viktigt. Har du grälat, varit sjuk eller haft mycket folk hemma hos dig är det läge att ta fram salvian och rena ditt hem. Vid inflyttning i hus/lägenhet är det självklart bra att ta bort tidigare hyresgästers energi.


Rena ditt hem med olika örter och kristaller

Salvia

Med hjälp av salvia (ört) kan man rena luften i våra hem och även vår egen aura (energifält). De negativa energierna fastnar i röken och när vi öppnar dörren/fönstret går de ut och balanseras upp av naturen. Salvian neutraliserar negativa energier.


Bergskristall

Bergkristaller renar också och är bra för att snappa upp negativa energier. Man kan ha bergkristaller som "väktare"


Havssalt

Havssalt är bra för att stoppa negativa energier att ta sig in i ditt hem.


Att rena och balansera energin i ditt hem är lättare än du tror – alla klarar av det.


Här är några sätt att rensa bort det förflutna och göra plats för det nya

Smudge, rening med salvia, smudgefjäder, fjäder
Rening med salvia med en smudgefjäder

Energirensning (Space clearing)

Fysisk smuts som damm, smuts, disk i diskhon, kläder på golvet m.m. Negativa energier samlas alltid kring smuts, så att göra en ordentlig städning  är en stor del av en energirening. Ett allt för stökigt hem och för mycket saker som ligger framme utgör ett hinder för att energin ska kunna flöda fritt och mjukt i ditt hem. Har du mycket rörigt så skapar det negativ energi. Energi från personer som bor, har bott eller vistas och har vistats i huset tidigare – Allt som händer i ett hus sitter kvar i väggarna, golven, möblerna och i föremålen.


Varje gång det händer något negativt i ditt liv så samlas det i ditt hem och du blir påverkad utav det. Det byggs på lager för lager precis som smuts och påverkar oss väldigt starkt och behöver verkligen rensas bort för att du inte ska behöva må dåligt. Energi stagnerar särskilt lätt i hörn och områden där vi sällan vistas. Negativ energi kan uppstå pga. av sjukdom eller negativa känslor som har hänt i rummet. Människor som kommer på besök lämnar alltid sina avtryck, avtryck som vi kanske inte alltid vill ha kvar i våra hem. Andar/Spöken gillar inte vit salvia. De brukar försvinna helt. Men, skulle de komma tillbaka eller att de kommer nya, då är det bara att ta fram salvian igen. Skulle det inte hjälpa så ring ett medium som kan ta bort dem.


Så här gör du:

  1. Öppna fönster eller dörrar så det gamla kan åka ut.

  2. Använd rökelse, vit salvia i bunt. Smula sönder lite salvia i en eldfast skål eller använd en hel salvia. Tänd på så att salvian börjar att brinna lite. Blås sedan mycket försiktigt ut lågan, så att det bara återstår glöd, det är glöden som ryker. Salvia ryker väldigt lätt och mycket. Väljer du att smula ner den i små bitar ta inte för mycket. Använd gärna en smudgetfjäder som du för med en lätt viftning över röken, så att den sprider ut sig.

  3. Gå omkring i alla rum enbart med salvian och säg högt: "Ut med all negativ energi och låt bara positiv energi få komma till detta rum och hem. Här ska bara positiva tankar och människor komma in. Kärlek, glädje och positiva händelser skall komma till mig och mitt hem." 

Upprepa detta några gånger och gå sedan till de andra rummen och gör och säg samma sak. Har du en tomt så gå ut och gör likadant där. (Det går bra att säga på ett annat sätt om du kommer på något själv. Bara du säger att det negativa ska bort och att du välkomnar det positiva)


När du är klar så släcker du din salvia i diskhon.


salvia, salvia i bunt
Rena med salvia i bunt

Hur vet jag att det är färdigt?

Du kommer att känna dig lättare i kroppen och det kommer kännas lättare att andas. Du kommer också märka att det doftar på ett annat sätt i ditt hem nu än det gjorde innan du renade det. Det kommer att lukta positivt rent och du kommer att må så mycket bättre. Är det mycket negativa energier så kan du behöva rena flera gånger, försök att rena en gång i veckan tills det känns som jag beskrev ovan. Det är bra om man renar lite då och då, ca 4 gånger per år eller vid behov. Varför inte passa på att rena medan du gör din storstädning.

 

Beskydd

Om du vill eller behöver beskydd kan du lägga ut dina stenar och strö ut havssalt vid alla öppningar så som fönster och ingångar in till ditt hem. Du behöver rena dina stenar innan du lägger ut dem i fönstret. Skydda ditt hem med havssalt genom att hälla ut en tunn linje av salt utanför din t.ex. ytterdörr, fönster och alla ut/ingångar. Har du hus så häll ut en tunn linje salt utanför din grind. Lägg ut en tumlad bergkristall vid varje fönster, lägg stenen i den vänstra hörnan av fönstret. Vindspel är också bra att ha både inne och ute om man vill ha det.


Så här gör du för att rena stenar:

  1. Rena dina stenar genom att lägga dem i en glas-skål med vatten

  2. Häll i havssalt i vattnet. Naturligt havssalt har egenskaper att neutralisera negativitet och rena auran. Saltvattenbad är alltså även bra för dig.

  3. Lägg nu i stenarna och låt dem ligga där i tre dagar. Ställ gärna skålen med stenarna i fönstret så att de kan laddas med lite solljus.

  4. Du kan också rena dem i salviarök.


Lycka till!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page