top of page

Vad händer när vi dör?Vi är själar före födseln och efter döden. Din själ existerar med eller utan din kropp. Själen är den del av dig som aldrig har glömt sina tidigare liv eller sin förbindelse med den andra sidan även kallad för efterlivet. När vi dör, så är det bara kroppen som dör. Själen är evig och fortsätter att existera i andra världar med nya ”kostymer” på. Jag kan ärligt säga att det inte finns något att vara rädd för. När man dör och själen ska göra sig fri från kroppen, kan man känna ett lätt ryck eller så kan man få en fallkänsla när själen skiljer sig från kroppen.


Ibland så dör man väldigt fort, t.ex. vid en olycka. då kan det vara så att man inte förstår vad som har hänt. Men det brukar klarna ganska så fort, när man plötsligt får syn på en person som man känner igen, det kan vara en släkting eller någon man håller kär. Och ibland så får man hjälp av en ängel eller av sin guide att finna sig till rätta. Ibland när själen lämnar kroppen vid en olycka eller sjukdom, kan man få frågan av guider om man vill stanna kvar i kroppen eller åka vidare till efterlivet. Händer inte alla, men det händer för en del.


När själen lämnar sin kropp, så brukar man kunna se sin kropp där man lämnade den.  Ibland så stannar man kvar en stund bland sina nära och kära som finns kvar på jorden. Ibland så kan själen stanna kvar hos familjen, under några dagar innan han eller hon går över till andra sidan. Gäller även djur.


Att gå över

Vanligtvis innebär det här en viss lycksalighet att flyta/färdas genom ett helande, varmt ljus. Ofta beskrivs det som en tunnel-upplevelse, men man kan också färdas genom färgglada moln, eller passera in och ut ur regnbågar. "Därefter befinner man sig själv i någon av ens egna version av "himlen". Detta kan vara en vacker plats som man känner igen från jorden, ett barndomshem, en plats man alltid längtat efter att besöka medan man levde här på jorden eller så kommer man någon annanstans som är obeskrivligt vacker. Efter att man har stannat ett tag här och vila upp sig är det dags att åka till det själsliga biblioteket. Där går man igenom allt som man har sagt och gjort på jorden. Man är sin egen domare där. Har man gjort något  misstag så får man ”betala” tillbaka det genom karma och att man själv får uppleva vad personen eller djuret upplevde när du gjorde orätt.


När själen inser att han eller hon är död, är de ofta fyllda med kärlek och känner ett inre lugn.  Om man ser från den kristnas tro och var som står i bibeln, så ska det vara harpa och änglakörer. Så, kan det naturligtvis bli...om du vill. Men, himlen verkar vara mera av en kopia av ett jorden, fast mycket vackre. Allt är klarare i färgerna där, färger som vi inte kan uppfatta här på jorden. Ljuset är starkare och klarare, men man bli inte bländad. 


I denna värld, kan du skapa saker med hjälp av dina tankar. Du kan bygga ett helt hus om du vill, bara genom att fokusera dina tankar. Du kan besöka vilka platser du vill, bara tänk tanken, så är du där. Du kan ändra ditt utseende för att vara i vilken ålder som helst, de flesta väljer att ligga nära sin favoritålder som man hade här på jorden. Oavsett hur dina nära och kära väljer att se ut på andra sidan, så kommer du att känna igen dem i alla fall. Ögonen är själens spegel.


Många själar väljer att vila och njuta av den bästa som himlen har att erbjuda i många, många år, efter det att de har gått över. Vissa själar väljer att skapa arbetstillfällen i himlen, såsom att hälsa nya avlidna välkomna, ta hand om husdjur som dör före sin ägare. Eller att bara hjälpa till med lite praktiska saker, en allt-i- allo. De kan också välja en situation på jorden, som de vill hjälpa till med.

Var exakt är "där uppe"

Tekniskt sett så är himlen helt enkelt en annan frekvens, något ovanpå vår verklighet!  Precis som det finns radio-och tv-vågor som passerar genom dig och ditt hus just nu. Det finns olika frekvenser eller verkligheter som samexisterar!  Som vissa säger, Det är bara en tunn slöja mellan våra världar. Tack och lov så är vi inte "mottagare" för alla olika frekvenser, för att det skulle bli ganska så förvirrande!  Men man kan lära sig att ställa in och arbeta med våra avlidna kära. Så, som medium gör, ställa in sig på en annan frekvens. Det händer oftare än man tror, att någon när eller kär besöker en mellan varven. De kan höra och känna när du tänker på dem och de brukar komma när du ropar efter dem. Hon eller Han känner att du saknar och längtar.

Men, med vetenskapen om att vi kommer att få träffa de som har gått över före oss igen, så försök att se döden som något fint. De som har gått över före oss har helt enkelt åkt hem till en fantastiskt underbar plats. Och de förbereder för din ankomst, när det är dags för dig att gå över. Men, det är mycket viktigt att du lever klart ditt liv som det är meningen att du ska leva. Det finns en stor mening med ditt liv och alla har en livsuppgift som bygger på gammal karma. Dit liv är mycket viktigare än du tror. Det finns nya saker som du behöver lära dig och gå igenom för din egen andliga och personliga utveckling. Du skapar också en ny karma för varje gång du lever här ett liv.


Det är också viktigt att du lever dit liv som DU vill leva det. Alla föds med en gåva och det kan vara allt från att vara väldigt bra på matematik, måla, sjunga, hjälpa andra, gilla att organisera, baka, göra hemsidor, ta hand om familjen, med mycket mer. Du vet vad du gillar och det är en utav din karma. Gör det du tycker om, då blir den delen av ditt liv bättre.  

Det är en väldigt vacker och magisk plats på andra sidan. Det finns inget att vara rädd för där. Andra sidan påminner mycket om vår jord, men färgerna är klarare och renare. Det finns inga fysiska eller psykiska sjukdomar eller handikapp här. Du kommer också få träffa alla dina vänner, släktingar, kärlekar, barn och djur. Kärleken dör inte för att någon dör. Dem som du älskar här på jorden kommer du fortfarande att älska på andra sidan. De som älskar dig här på jorden kommer alltid att älska dig, även på andra sidan. Ni kommer inte att tappa bort varandra heller, för ni har ett starkt band till varandra och de kan aldrig brytas. Man vibrerar på samma frekvens. Ni alla tillhör en speciell själsfamilj/själsgrupp. Ibland lånar man ut någon från sin själsfamilj/grupp till någon här på jorden, eftersom den personen behöver just den personen som lärare eller har med karma att göra, men den personen kommer alltid tillbaka till sin själsfamilj på andra sidan.


Det är mycket sällan att tvillingsjälar lever ett helt liv här på jorden tillsammans. De kan träffas under en kortare period. Men oftast lär de sig inte så mycket tillsammans, eftersom de är väldigt lika. Ibland händer det att man lever ett helt liv tillsammans eftersom man vill ha ett litet lugnare liv på jorden eller av någon annan anledning som gör att man lever tillsammans i rent utbildningssyfte, eftersom vi alla är här för att lära oss så mycket som möjligt och utvecklas till kärleksfulla känsliga "empater". Ni som är oroliga över att inte hitta varandra igen behöver inte vara det - ni hittar alltid tillbaka till varandra.

När du kommer över till andra sidan så kommer du efter ett tag gå igenom saker och händelser som du var inblandad i här på jorden. Du skapar då en ny karma inför nästa liv. Och du väljer själv när du vill tillbaka till jorden eller till en annan planet. Och du väljer också vilket århundrade du vill leva i för att leva ditt nya liv, med nya utmaningar och med en ny ”kostym” Själen är för evigt och så är alla våra äventyr med nya olika äventyr som vi kallar för att leva.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page